Dnes je saturday, 20. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Články

Stará škola v Kunštátě nenávratně mizí pod rypadlem bagru

Stará škola v Kunštátě nenávratně mizí pod rypadlem bagru

Kunštát – V Kunštátě začala demolice Staré školy. Nepomohly ani protesty obyvatel, kteří proti bourání historické budovy v minulosti sepsali petici. Radnice totiž nesehnala peníze na opravy a hrozilo zřícení objektu. (obsahuje video)

Celý článek
Boskovice budou sledovat další kamery, jedna zaznamená i zvuk

Boskovice budou sledovat další kamery, jedna zaznamená i zvuk

Boskovice - Na dění v ulicích Boskovic budou dohlížet další kamery. Město chce letos instalovat čtyři nové body s dohromady sedmi objektivy. Na jednom místě se přitom bude snímat i zvuk.

Celý článek
Premiér Sobotka slíbil stavbu R 43 i peníze pro nemocnici

Premiér Sobotka slíbil stavbu R 43 i peníze pro nemocnici

Blansko – Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) jednal s vedením Blanska. Městu slíbil pomoc s financováním nemocnice a urychlení stavby rychlostní silnice R 43. (obsahuje video)

Celý článek
V blanenské nemocnici bezplatně vyšetří ledviny

V blanenské nemocnici bezplatně vyšetří ledviny

Blansko - Také v letošním roce se Nemocnice Blansko připojí ke Světovému dni ledvin, který připadá na čtvrtek 13. března. Příchozí si budou moci nechat zdarma vyšetřit funkci ledvin.

Celý článek
V Adamově pátrají po seniorovi

V Adamově pátrají po seniorovi

Adamov – Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po starším muži, který odešel z domu v Adamově a zatím se nevrátil. Muž se léčí s cukrovkou a vysokým krevním tlakem a jen těžko se obejde bez léků, které užívá. Jedná se o Františka Doška, který se narodil v roce 1947. Je 178 cm vysoký, hubené postavy s bříškem. Má světlé, hnědé, krátké vlasy, kulatý obličej bez brýlí. Na sobě má oblečené béžové manšestrové kalhoty, tmavý zelený svetr se zipem u krku, béžově-zelenou mikinu a bílé sportovní boty značky Prestige.

Celý článek
Řidiči se dočkají nové silnice podél přehrady Křetínky i mostu u Holštejna

Řidiči se dočkají nové silnice podél přehrady Křetínky i mostu u Holštejna

Blanensko a Boskovicko - Řidiči projíždějící mezi Křetínem a Letovice v současné době řádně prověřují tlumiče svých vozů. To by se ale mělo změnit. Silničáři mají totiž v letošním roce v plánu kompletní rekonstrukci komunikace, která těsně kopíruje přehradu Křetínku a v letních měsících je využívána také řadou rekreantů.

Celý článek
Vlastimil vsadil na pohádku, premiéra se vydařila

Vlastimil vsadil na pohádku, premiéra se vydařila

Jedovnice - Diváky všech věkových skupin potěšila premiéra pohádky O líné Pepině, kterou nastudoval divadelní soubor Vlastimil z Jedovnic. Hlediště do posledního místa zaplnily děti společně s rodiči a často i prarodiči. Příjemnou chvilku si nenechali ujít ani mnozí dospělí bez dětského doprovodu.
Celý článek
Informační centrum v nemocnici se osvědčilo

Informační centrum v nemocnici se osvědčilo

Blansko - Dva měsíce od zahájení provozu nového informačního centra v Nemocnici Blansko ukázaly, že investice nebyla zbytečná. Jak uvedla mluvčí nemocnice Kateřina Ostrá, výrazně se zkvalitnila a zrychlila orientace pacienta při průchodu nemocnicí. 
Celý článek
Místo skleníků chce mít Blansko novou obchodní zónu

Místo skleníků chce mít Blansko novou obchodní zónu

Blansko - Blansko se nevzdává myšlenky na novou obchodní zónu. Město ji plánuje podél ulice Poříčí na pozemcích, kde v současnosti sídlí zahradnictví. Radnice teď lokalitu nabídne investorům.

Celý článek
Rájecký zámek zve návštěvníky na kamélie a růže

Rájecký zámek zve návštěvníky na kamélie a růže

Rájec-Jestřebí - Komnaty zámku v Rájci nad Svitavou opět po roce ozdobí kamélie. Návštěvníci památky je mohou v různých aranžmá obdivovat od pátku 7. března. 
Celý článek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509