Dnes je thursday, 25. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Články

Profesionální zásah plavčíků zachránil život

Profesionální zásah plavčíků zachránil život

Boskovice - Je páteční letní prázdninové dopoledne 19. července. V areálu koupaliště Červenka v Boskovicích je jen několik rodinek s dětmi a užívají si vodních radovánek na poloprázdném koupališti. Plavčíci Zdeňka Hříbalová a Jakub Janoušek netuší, že na tento den dlouho nezapomenou. 

Celý článek
Festival pro židovskou čtvrť nabídl čtyři dny zábavy

Festival pro židovskou čtvrť nabídl čtyři dny zábavy

Boskovice hostily 21. ročník festivalu pro židovskou čtvrť - Boskovice 2013. Během čtyř dnů ho navštívil podobný počet příznivců jako v minulém roce, tedy kolem čtyř tisíc milovníků kultury. 

Celý článek
Nákladní auto narazilo do domu

Nákladní auto narazilo do domu

Valchov - Středně těžkým zraněním jednoho z řidičů skončila v pondělí 15. července krátce před půl jednou dopravní nehoda ve Valchově. 

Celý článek
6. ročník Dne ČKD Blansko Holding, a.s.

6. ročník Dne ČKD Blansko Holding, a.s.

Naše společnost pro všechny zaměstnance a pro širokou veřejnost připravila na 15. června již 6. ročník Dne ČKD. Pro návštěvníky jsme měli nachystaný bohatý doprovodný program završený možností prohlídky unikátních výrobních prostor, ve kterých se vyrábí vodní turbíny již od roku 1904. 
Celý článek
Šesté kolo Velké ceny Blanenska uspořádali hasiči ze Šošůvky

Šesté kolo Velké ceny Blanenska uspořádali hasiči ze Šošůvky

Šošůvka - Tradiční prázdninový sportovní víkend pořádaný šošůvskými hasiči zakončila v neděli 7. července soutěž o nejrychlejší požární útok, která je již několik let zařazena i do bodování Velké ceny Blanenska.

Celý článek
Festival pro židovskou čtvrť je za dveřmi

Festival pro židovskou čtvrť je za dveřmi

Boskovice - Již tento čtvrtek odstartuje v Boskovicích jednadvacátý ročník festivalu pro židovskou čtvrť – Boskovice 2013. Pořadatelé ze sdružení Unijazz finišují s přípravami.
Celý článek
Motosraz se vydařil

Motosraz se vydařil

V sobotu 1. června uspořádal Sbor dobrovolných hasičů Vilémovice 3. ročník Motosrazu JAWA a motorek nejen slabších kubatur. A jelikož právě datum 1. června připadlo na Den dětí, rozhodli jsme se spojit motosraz s dětským dnem a připravit bohatý program i pro naše nejmenší.

Celý článek
Policisté odhalili skupinu, která vyráběla drogy

Policisté odhalili skupinu, která vyráběla drogy

Blanensko - Návrhem na obžalobu sedmi osob skončilo vyšetřování organizované výroby drog v regionu. Skupina omamné látky také prodávala. Jejich trestná činnost se přitom neodehrávala jen v našem regionu, ale také v okrese Brno-venkov nebo v kraji Vysočina. Případ je ojedinělý svým rozsahem. Vyšetřovací spis má přes jeden tisíc stran a vyslechnuto bylo přes padesát svědků.
Celý článek
Kunštátský zámek hostil o víkendu Svátky řemesel

Kunštátský zámek hostil o víkendu Svátky řemesel

Zábava. V areálu kunštátského zámku se o víkendu uskutečnil již šestý ročník Svátků řemesel, tentokrát zaměřených na sklo. Akce se konala u příležitosti 555. výročí korunovace Jiřího z Kunštátu a Poděbrad českým králem. FOTOREPORTÁŽ

Celý článek
Exkurze do firem v našem regionu

Exkurze do firem v našem regionu

Žáci 6. a 7. ročníku ZŠ a MŠ Blansko, Dvorská 26 se tentokráte vypravili na námětově velice zajímavou exkurzi. První zastávka, spojená s prohlídkou výrobních provozů, byla ve firmě ARAPLAST spol. s r.o., která se zabývá výrobou dopravního značení.

Celý článek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509