Dnes je wednesday, 24. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Články

Lidé si mohou v Blansku i Boskovicích nechat zdarma vyšetřit ledviny

Lidé si mohou v Blansku i Boskovicích nechat zdarma vyšetřit ledviny

Blansko, Boskovice - Zvýšit informovanost zdravotníků a laické veřejnosti o nemocech ledvin, jejich včasné diagnostice a možnostech léčby. Takový cíl si klade Světový den ledvin, který připadá na čtvrtek 14. března. V letošním roce je zaměřen na problematiku akutního selhání ledvin, jeho rozpoznání a prevenci. V Blansku i Boskovicích si proto budou moci lidé nechat zdarma vyšetřit ledviny.

Celý článek
Děti z Březiny mají svou školku ve Křtinách

Děti z Březiny mají svou školku ve Křtinách

Křtiny - Děti z Březiny dojíždějí každé ráno do školky ve Křtinách. Ta má své sídlo v budově tak zvané spodní neboli obecní školy, jejíž stavba pochází z roku 1901. V opravené budově mají březinské děti k dispozici nově upravené prostory a moc se jim tam líbí.

Celý článek
RECENZE - Novodobý očistec

RECENZE - Novodobý očistec

Cesta autem na divadelní představení „Očistec“ v Městském divadle Brno v neděli 20. ledna byla, při začínající ledovce, víc než symbolická. Poučena z tiskovky, že hudba bude nářez, jsem byla připravena na trochu větší decibely.

Celý článek
Letovičtí bodovali v soutěži Hala roku JUNIOR

Letovičtí bodovali v soutěži Hala roku JUNIOR

Letovice - Studenti z letovické Masarykovy střední školy uspěli v soutěži Hala roku ­JUNIOR 2013, která se konala v Praze. V konkurenci jednačtyřiceti středních škol obsadili výborné šesté místo. Tým Pořezovi specialisti ve složení Jan Blažek, Adam Paděra a Václav Maňoušek tvořil úspěšný model haly celých čtrnáct dní.
Celý článek
Letovičtí investují do místních částí

Letovičtí investují do místních částí

Letovice - Ani v letošním roce nezapomene vedení letovické radnice na své místní části. Všechny dostanou drobnější prostředky ve výši zhruba sedmdesát tisíc korun na pořádání různých akcí nebo drobnější opravy. 
Celý článek
Na trůn usedli Jan Trtílek a Kateřina Zoubková

Na trůn usedli Jan Trtílek a Kateřina Zoubková

Blansko - Stalo se již pěknou tradicí, že výkonný výbor OFS Blansko vyhlašuje anketu, ve které kluby rozhodnou o ocenění těch nejlepších za uplynulý rok, aby pak výsledky vyhlásil na slavnostním večeru. Úroveň této akce se stabilizovala na velmi vysoké úrovni, mimořádně se povedla i ta letošní. Konala se podruhé za sebou v sále Městského kina Blansko. Účast oceňovaných byla stoprocentní, nechyběli významní hosté ani fotbalová veřejnost, která hlediště sálu téměř zaplnila.

Celý článek
Na Regiontouru se Blanensko a Boskovicko neztratilo

Na Regiontouru se Blanensko a Boskovicko neztratilo

Brno - Jihomoravský kraj je po Praze druhým nejvyhledávanějším turistickým regionem naší republiky. A v rámci kraje patří zase k nejnavštěvovanějším Blanensko s Moravským krasem nebo třeba se zajímavými a vyhledávanými sakrálními památkami.

Celý článek
Volby? Spousta starostí, které běžný člověk nevidí

Volby? Spousta starostí, které běžný člověk nevidí

Blanensko a Boskovicko - První kolo historicky první přímé volby hlavy státu je za námi. Výsledky jsou známy. Většina z nás si vzala volební lístky a občanský průkaz a zašla do příslušné volební místnosti. Tam jsme dostali úřední obálku a za plentou jsme do ní vložili lístek se jménem vybraného kandidáta, který jsme pak vhodili do urny. A hotovo. Pak jsme už jen čekali, jak to všechno dopadlo. 
Celý článek
Blanenští chtějí upravit střed města

Blanenští chtějí upravit střed města

Blansko - Letošní rok bude v Blansku ve znamení příprav na vyřešení budoucí podoby centra města. Potvrdili to nejvyšší představitelé zastupitelstva na tiskové konferenci. O záměru už na svém posledním zasedání rozhodli blanenští radní. Bude tak vyřešena komplexně i budoucnost hotelu Dukla, který je již téměř rok a půl ve vlastnictví města poté, co si ho koupilo v dražbě. 
Celý článek
Tříkrálová sbírka je v plném proudu

Tříkrálová sbírka je v plném proudu

Blanensko - Celkem 370 pokladniček mají letos k dispozici koledníci zapojení do Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Oblasti charita Blansko. Mezi prvními se objevili koledníci například ve Veselici, a to už druhý den nového roku, sbírka ale bude probíhat až do pondělí 14. ledna.
Celý článek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509