Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Články

Václav Kolář stříbrný v elitní kategorii na MS

Václav Kolář stříbrný v elitní kategorii na MS

Blansko - Letošní mistrovství světa v biketrialu představovalo třídílný seriál, který se tentokrát odehrál celý v Evropě. A přinesl obrovský úspěch Václavu Kolářovi z Blanska. Pětinásobný mistr světa v mládežnických kategoriích dospěl do absolutní světové špičky a v kategorii Elite dosáhl na celkově stříbrnou medaili, když ho předstihl těsně až v poslední části série fenomenální Španěl Dani Comas.

Celý článek
Nebezpečný oheň: Zničil statek i dětský pokoj

Nebezpečný oheň: Zničil statek i dětský pokoj

Benešov, Letovice - Závěr července byl na Boskovicku ve znamení dvou nebezpečných požárů. V prvním případě zapálil blesk statek v Benešově a oheň tam způsobil škodu za tři miliony korun. V druhém pak v Letovicích začalo hořet v dětském pokoji. Jen díky duchapřítomnosti rodičů se podařilo zachránit dvouleté dítě. Škoda se vyšplhala na půl milionu korun.

Celý článek
Nemocnice Boskovice zahájila modernizaci výtahů

Nemocnice Boskovice zahájila modernizaci výtahů

Boskovice - V boskovické nemocnici začaly práce na celkové rekonstrukci výtahů. Těm současným totiž postupně končí životnost. Zdravotnické zařízení proto přistoupilo k jejich postupné výměně.

Celý článek
Místo školy bude asi sociální bydlení

Místo školy bude asi sociální bydlení

Velké Opatovice - Dlouholetá tradice středního školství ve Velkých Opatovicích skončila sloučením tamní Střední uměleckoprůmyslové školy s Masarykovou školou práce v Letovicích. Zatímco v Letovicích musejí přemýšlet, kam umístí nové studenty, ve Velkých Opatovicích řeší opačný problém. Co bude s rozsáhlým areálem ve středu města.

Celý článek
V blanenské galerii tvořily hlavně děti, ale i maminky

V blanenské galerii tvořily hlavně děti, ale i maminky

Blansko - Nezvykle živo bylo minulý týden v blanenské galerii. Konala se tam už čtvrtá výtvarná dílna. Byla určena především dětem školního věku, zúčastnit se však mohli všichni, kdo jsou ochotni vrhnout se do vlastní tvorby a poznat zajímavé výtvarné techniky. 

Celý článek
Soutěžte s Pivovarem Černá Hora

Soutěžte s Pivovarem Černá Hora

Vyfoťte, jak si užíváte léto s pivem Černá Hora, a fotku odešlete na e-mail redakce@zrcadlo.net, do předmětu zprávy napište Fotosoutěž. Dále uveďte své jméno, věk, adresu, telefon a název snímku. Snímky můžete posílat až do 31. srpna 2012. Nejlepší fotky budou otištěny na stránkách Zrcadla. 

Celý článek
Oslaví 70. výročí založení TJ Vavřinec

Oslaví 70. výročí založení TJ Vavřinec

Vavřinec - V sobotu 21. července se ve Vavřinci uskuteční oslava 70. výročí založení TJ Vavřinec. Pořadatelé připravili bohatý program. 

 

Celý článek
FOTOREPORTÁŽ - Mistrovství republiky v malé kopané v Černé Hoře

FOTOREPORTÁŽ - Mistrovství republiky v malé kopané v Černé Hoře

Černá Hora - V pátek 5. a v sobotu 6. července se v krásném sportovním areálu v Černé Hoře uskutečnilo 17. Mistrovství České republiky v malé kopané.
Právo na pořádání získal Blanenský svaz malé kopané již v roce 2009, a ne náhodou. Systém soutěží v malé kopané je v měřítku celé republiky raritní, vždyť v našem okrese se hraje pravidelně v celkem šesti soutěžích s pravidlem postupů a sestupů a mimo sezonu je pořádáno mnoho již tradičních turnajů.
Celý článek
Taneční kemp: Setkání mladých z celého světa

Taneční kemp: Setkání mladých z celého světa

Jedovnice - V jedovnickém tanečním kempu se v prvním prázdninovém týdnu vystřídalo na čtyři tisíce lidí. „Zaznamenali jsme letos rekordní účast z rekordních padesáti zemí. Přiletělo například jedenáct lidí z Hongkongu, pětadvacet z Japonska, čtrnáct z Kazachstánu,“ vyjmenoval organizátor akce Martin Fiedler.

Celý článek
Pivovar Černá Hora investoval do výroby

Pivovar Černá Hora investoval do výroby

Černá Hora - Pivovar Černá Hora investoval téměř dvacet milionů korun do rozšíření spilky, což umožní zvýšit výstav piva. Investice putovaly také do výroby limonád, které kromě výtažku z chmele nově obsahují také přírodní nekalorické sladidlo z jihoamerické byliny Stevia rebaudiana. Kromě toho přišel pivovar s novinkou REFRESH, což je pivo míchané s limonádou. Více prozradil sládek pivovaru Vlastimil Zedek.
Celý článek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509