Dnes je saturday, 20. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Články

Lesnický Slavín je bohatší o Studánku u Sasanky

Lesnický Slavín je bohatší o Studánku u Sasanky

Olomučany - V polesí Habrůvka, nedaleko Olomučan, je nová studánka patřící do unikátního Lesnického Slavína Školního lesního podniku Masarykův les. 
Celý článek
Blansko je již první s tříbodovým náskokem

Blansko je již první s tříbodovým náskokem

Blansko - Ještě nedávno vládl tabulce krajského přeboru s osmibodovým náskokem Vracov. To už ale není pravda. Během tří mistrovských zápasů v rozmezí osmi dnů se totiž děly věci. 

Celý článek
Běh za sedmizubým hřebenem - FOTOREPORTÁŽ

Běh za sedmizubým hřebenem - FOTOREPORTÁŽ

Boskovice - Téměř tisícovka běžců se postavila na start dalšího ročníku Běhu za sedmizubým hřebenem v Boskovicích. Závodilo se v kategoriích od nejmenších dětí až po veterány.

Celý článek
Traktor skončil na střeše, řidič se těžce zranil - FOTOGALERIE

Traktor skončil na střeše, řidič se těžce zranil - FOTOGALERIE

Rudka - Řízení traktoru s vlekem nezvládl v sobotu 21. dubna kolem tři čtvrtě na jednu odpoledne devětatřicetiletý řidič. V prudkém klesání na silnici mezi Sulíkovem a Rudkou vyjel ze silnice a převrátil se i s traktorem na střechu. Traktorista zůstal zaklíněný v kabině a utrpěl těžká zranění, s nimiž byl letecky vrtulníkem transportován do nemocnice. 

Celý článek
Moravský kras hlásí: Jarní úklid už je hotový

Moravský kras hlásí: Jarní úklid už je hotový

Blansko - Moravský kras není bohatý jen tajemným podzemím, krásnou krajinou či vzácnou květenou. Jeho bohatstvím jsou také lidé, kteří o něj pečují. Každoročně na jaře to jsou stovky ochotných dětí a dospělých, kteří se v rámi Dne Země zapojují do jeho úklidu.

Celý článek
DERBY: O vítězství rozhodl brankou Tomáš Jarůšek

DERBY: O vítězství rozhodl brankou Tomáš Jarůšek

Boskovice - Hned tři okresní derby se odehrála v uplynulých dvou víkendech v krajském přeboru. Nejprve se mezi sebou o mistrovské body utkalo Blansko s Rájcem-Jestřebí a Ráječko s Boskovicemi. Minulou sobotu pak přijelo ambiciózní Blansko do Boskovic.

Celý článek
Uzavírka omezí řidiče v Boskovicích

Uzavírka omezí řidiče v Boskovicích

Boskovice - Řidiči projíždějící Boskovicemi se musí připravit na komplikace. V pondělí totiž začala uzavírka hlavní tranzitní komunikace ve městě, ulice Kpt. Jaroše. Omezení potrvá až do osmého srpna letošního roku.

Celý článek
Auta ohrožují životy dětí, ale i starších lidí

Auta ohrožují životy dětí, ale i starších lidí

Závist - Přibližně čtyři sta podpisů se objevilo pod peticí občanů a příznivců obce Závist ke zlepšení dopravně-bezpečnostní situace na silnici I//43 Brno-Svitavy při průjezdu Závistí.

Celý článek
Kunštátští ochotníci sehráli příběh o Faustovi

Kunštátští ochotníci sehráli příběh o Faustovi

Kunštát - Faust. Věčné téma si tentokrát vybrali kunštátští ochotníci ze souboru LMD pod vedením režisérky Mariky Wetterové. Romantická tragédie se zpěvy s podtitulem Co se stane, když se Bůh a Ďábel sejdou na greenu při partii golfu, při premiéře zaplnila do posledního místa kulturní dům v Kunštátě.

Celý článek
Ve Valchově chystali Velikonoce  a připojili se k Hodině Země

Ve Valchově chystali Velikonoce a připojili se k Hodině Země

Poslední březnový den se ve Valchově pořádaly hned dvě akce. Od 15 hodin probíhala IV. Velikonoční rukodělná dílna. Po zkušenostech z minulé rukodělky se tentokrát otevřely nejen dveře klubovny hasičů, ale i knihovny samotné. V obou prostorách bylo velmi živo. 

Celý článek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509