Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Články

Starosta: Město chceme otevřít obyvatelům

Starosta: Město chceme otevřít obyvatelům

Boskovice - Boskovičtí si v letošním roce připomínají 790 let od první zmínky o městě. Kromě oslav proběhne také řada investičních a kulturních akcí. Více prozradil starosta Jaroslav Dohnálek.
Celý článek
Okresní derby pro sebe rozhodly Boskovice

Okresní derby pro sebe rozhodly Boskovice

Blanensko a Boskovicko - Máme za sebou již dvě jarní kola krajského přeboru. Jestli to tak půjde dál, budou fanoušci z našeho okresu spokojení. Přišla sice první porážka, ale v přímém souboji mezi Boskovicemi a Rájcem-Jestřebím body někdo musel odevzdat. Byli to hosté, přes nadějný začátek z jejich strany. Blansko jasně vyhrálo v Novosedlech, Ráječko i druhý domácí zápas zvládlo bez ztráty kytičky.

Celý článek
Veronika Hladíková se v České Miss neztratila

Veronika Hladíková se v České Miss neztratila

Titul Česká Miss posluchačů Frekvence 1 získala na finálovém večeru České Miss 2012 Veronika Hladíková. Osmnáctiletá studentka gymnázia ve Šternberku, která se v roce 2010 stala první vicemiss soutěže Miss Zrcadlo, oslovila svým projevem nejvíce posluchače na tomto radiu.

Celý článek
Turistická sezona začala novým rekordem

Turistická sezona začala novým rekordem

Černá Hora - Akce s názvem Aprílové zahájení turistické sezony aneb Kdo má o kolečko víc, šlape z Blanska, z Boskovic zahájila novou turistickou sezonu na Blanensku a Boskovicku. Ta opět začala netradičním rekordem.

Celý článek
Blanenští zastupitelé schválili rozpočet města

Blanenští zastupitelé schválili rozpočet města

Blansko - Blanenští zastupitelé schválili městský rozpočet na rok 2012. Je vyrovnaný, jeho výše činí zhruba 400 milionů korun. „Vzhledem k nižší daňové výtěžnosti je maximálně úsporný, nedotkne se to ale základních služeb pro obyvatelstvo,“ říká místostarosta Jiří Crha. I proto se letos neplánuje žádná opravdu velká investiční akce.

Celý článek
Kniha Sto dětí mi říká brácho popisuje život v Indii

Kniha Sto dětí mi říká brácho popisuje život v Indii

Moravské Knínice - Manželé Marie a Karel Dvořákovi z Moravských Knínic strávili rok ve vesnické škole v jedné z nejchudších oblastí v Indii. V městečku Deodurga ve státě Karnataka, kde se nachází salesiánská škola pro děti z okolí, bydleli a pracovali. Pomáhali s výukou angličtiny, informatiky, přírodních věd a matematiky, doučovali a pomáhali s organizací volnočasových aktivit. Své zážitky popsali v knize Sto dětí mi říká brácho. Více prozradila lékařka boskovické nemocnice v současné době na mateřské dovolené Marie Dvořáková.

Celý článek
Boskovičtí radní chtějí zachovat nemocnici pod městem

Boskovičtí radní chtějí zachovat nemocnici pod městem

Boskovice - Opoziční sociálně-demokratičtí zastupitelé v Boskovicích adresovali před časem tamním radním podnět, ve kterém vybídli k projednání teoretické možnosti převodu boskovické nemocnice pod Jihomoravský kraj. Před několika dny jim přišla odpověď. Radní v ní zaujali jasné stanovisko – provozovatelem nemocnice by mělo i nadále zůstat město.

Celý článek
Turistickou sezonu zahájí další pokus o rekord

Turistickou sezonu zahájí další pokus o rekord

Blansko, Boskovice, Černá Hora - Stalo se již tradicí, že turistická sezona v našem regionu bývá slavnostně zahajována první dubnovou neděli ve stylu recesistické akce. Ani letošek nebude výjimkou, zábava může být o to větší, že datum vychází na prvního, tedy na apríla. „Toho samozřejmě hodláme využít, detaily však nechci prozrazovat, to bude překvapení,“ tají Jiří Kučera z blanenské radnice, který je opět hlavním organizátorem a duší akce.

Celý článek
Boskovice prohrály sérii 0:2

Boskovice prohrály sérii 0:2

Moravské Budějovice, Boskovice - Společná krajská liga Jihomoravského a Zlínského kraje je u konce. Boskovická Minerva se potřetí v řadě dostala do finále play off, letos však na favorizovaného soupeře nestačila. Žihadla z Moravských Budějovic ji nejprve přetlačila na domácím stadionu, aby ji pak na jejím ledě přehrála již výraznějším způsobem. Jak uvedl boskovický trenér Tomáš Zeman, jeho svěřenci prohráli ale v sérii se ctí. „Sezonu hodnotím celkově kladně. Přes vlažný úvod jsme se pak již rozehráli,“ dodal.

Celý článek
Veronika Hladíková: Nervózní nejsem, jen mám strach, jak zvládnu rozchodit nohu

Veronika Hladíková: Nervózní nejsem, jen mám strach, jak zvládnu rozchodit nohu

V sobotu 31. března od 20 hodin se na obrazovkách TV Prima Family uskuteční finálový večer soutěže Česká Miss 2012. Mezi čtrnácti adeptkami na titul královny krásy bude i osmnáctiletá vicemiss Zrcadlo 2010 Veronika Hladíková. Jaké jsou její dojmy a pocity těsně před finálovým večerem, prozradila v následujícím rozhovoru.

Celý článek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509