Dnes je thursday, 25. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Články

Biorezonanční terapie a obezita

Biorezonanční terapie a obezita

V nově otevřené poradně životního stylu v Blansku již první klienti úspěšně absolvovali antinikotinovou terapii. Terapie je vysoce účinná, avšak není jediná, kterou lze na přístroji Bicom absolvovat.

Celý článek
Letocha: Celovečerní film je moje premiéra

Letocha: Celovečerní film je moje premiéra

Letovice - Milan Letocha je mladý letovický filmař, jehož krátkometrážní snímky už posbíraly řadu ocenění. Nyní si nasadil laťku výše a natáčí celovečerní film.

Celý článek
Tři body pro Blansko a Rájec, po jednom Boskovicím a Ráječku

Tři body pro Blansko a Rájec, po jednom Boskovicím a Ráječku

Blanensko a Boskovicko - V sobotu se představily v krajském přeboru hned tři celky z našeho regionu. Blansko tentokrát nezahrálo proti Zbýšovu nijak oslnivě, tentokrát se ale mohlo radovat z plného bodového zisku. Jedinou branku dal v 68. minutě Sehnal. Boskovice se doma dělilÿ s Ivančicemi, Ráječko v Novosedlech. To ale neskórovalo již ve čtvrtém utkání po sobě. Radost domácím fanouškům udělal v neděli Rájec, který vyhrál s Kuřimí 3:0.

Celý článek
Sloup loupil v Doubravici. A je první

Sloup loupil v Doubravici. A je první

Blanensko a Boskovicko - Na čele okresního přeboru je opět změna. Zatímco Jedovnice překvapila Skalice dobrým výkonem a body se dělily, Sloupští prodloužili černou sérii Doubravice a udolali ji. Překvapením kola byla výhra Blanska v derby béček v Boskovicích. Doma naplno v tomto kole bodovali jen Vysočanští proti Kořenci. Ve III. třídě se na čele po zaváhání kunštátské rezervy utrhla  Lipůvka. 

Celý článek
Knihovna ve Veselici je Knihovnou roku 2011

Knihovna ve Veselici je Knihovnou roku 2011

Veselice - Knihovna ve Veselici se může pyšnit titulem Knihovna roku 2011 v České republice. Ocenění převzali v úterý 4. října v Zrcadlové kapli pražského Klementina z rukou náměstka ministra kultury Radka Zdráhala knihovnice Olga Hájková, starosta obce Miloslav Novotný, autorka návrhu interiéru knihovny Iva Machová a Josef Hájek.

Celý článek
Masarykova škola práce oslavila osmdesát let

Masarykova škola práce oslavila osmdesát let

Letovice - Sylvie Ducháčková se stala ředitelkou letovické Masarykovy školy práce v roce 1991. Hned po svém nástupu začala zařízení zvelebovat a vytvářet kvalitní zázemí pro studenty. V letošním roce se školou oslavila osmdesáté výročí vzniku.
Celý článek
Ve Valchově oslavili výročí Sokola a otevřeli nové hřiště

Ve Valchově oslavili výročí Sokola a otevřeli nové hřiště

Valchov - Lidé ve Valchově mohou využívat nové víceúčelové hřiště s umělým povrchem. 
Celý článek
V čele okresu jsou Jedovnice

V čele okresu jsou Jedovnice

Blanensko a Boskovicko - Jedovničtí se dokázali probrat z debaklu ve Sloupu minulý týden, popravili slabé Letovice a posunuli se do čela tabulky okresního přeboru. Hosté v tomto kole vybojovali jen dvě remízy, jinak body zůstávaly doma.

Celý článek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509