Dnes je thursday, 25. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Články

Školy se sloučí v jeden subjekt

Školy se sloučí v jeden subjekt

Boskovicko - Je rozhodnuto. SOŠ a SOU – Masarykova škola práce v Letovicích se od prvního července příštího roku sloučí se Střední školou uměleckoprůmyslovou a technickou ve Velkých Opatovicích. Akci už posvětili krajští zastupitelé. Nové sídlo zařízení bude v Letovicích. Podle předběžného návrhu by se mělo jmenovat Masarykova střední škola Letovice.
Celý článek
Blansko stále ztrácí v závěru vyhraná utkání

Blansko stále ztrácí v závěru vyhraná utkání

Blanensko a Boskovicko - Tři mistrovská utkání v průběhu týdne prověří každý fotbalový tým. Pověstný anglický týden vyšel mužstvům z našeho regionu v krajském přeboru se střídavými úspěchy. 
Celý článek
Biketrialisté Kolář a Gryc mají zlato

Biketrialisté Kolář a Gryc mají zlato

Znojmo, Blansko - Předposlední závod Vema mistrovství České republiky v biketrialu se jel premiérově v krásném prostředí pod hrází znojemské přehrady.

Celý článek
Novou Miss Zrcadlo je Lucie Kovandová z Dolních Kounic

Novou Miss Zrcadlo je Lucie Kovandová z Dolních Kounic

Blansko - Sedmnáctiletá Lucie Kovandová z Dolních Kounic se v sobotu večer stala v Dělnickém domě v Blansku vítězkou třetího ročníku soutěže Miss Zrcadlo 2011. Studentka Obchodní akademie v Brně navíc získala i Titul Miss Sympatie, o kterém rozhodli hlasováním formou sms čtenáři Zrcadla Blanenska a Boskovicka. FOTOREPORTÁŽ

Celý článek
Uctili Augustina Bergera

Uctili Augustina Bergera

Boskovice - Ve čtvrtek 29. září se na boskovickém Masarykově náměstí odehrála vzpomínková akce věnovaná Augustinu Bergerovi - zakladateli baletu Národního divadla v Praze, baletnímu mistru a choreografovi Metropolitní opery v New Yorku, Budapešti, Drážďanech a dalších světových scénách.

Celý článek
Biorezonanční terapie nově v Blansku

Biorezonanční terapie nově v Blansku

Je tu šance – biorezonance
Biorezonance patří do oblasti „alternativní medicíny“ a používá se v humánním lékařství 25 let. Metoda je bezbolestná a využívá nejnovějších poznatků v kvantové fyzice a biofyzice.

Celý článek
Majitelem hotelu Dukla se stalo město Blansko

Majitelem hotelu Dukla se stalo město Blansko

Blansko - Již dlouho nehýbalo žádné téma občany města Blanska tak, jako dnešní dražba hotelu Dukla. Obavy z možné přeměny objektu na ubytovnu nejnižší kategorie se nakonec ukázaly bezpředmětnými.

Celý článek
Sloup uštědřil Jedovnicím nečekaný výprask

Sloup uštědřil Jedovnicím nečekaný výprask

Blanensko a Boskovicko - Sedmé kolo okresního fotbalového přeboru přineslo několik překvapení. Asi největším byla výše výhry Sloupu nad dosud výborně hrajícími Jedovnicemi, ty si odvezly sedmigólový debakl.

Celý článek
Svatováclavské pivo z Černé Hory na Pivní pouti chutnalo

Svatováclavské pivo z Černé Hory na Pivní pouti chutnalo

Černá Hora - Již zítra, tedy v úterý 27. září, si budou moci milovníci piva ve více než stovce hospod v Jihomoravském kraji připít Svatováclavským pšeničným speciálem, který právě na počest patrona země České i všech pivovarníků připravili sládci v Černé Hoře.

Celý článek
Naplno v KP bodovaly jen Boskovice

Naplno v KP bodovaly jen Boskovice

Blanensko a Boskovicko - Všechna čtyři utkání jihomoravského krajského přeboru celků z našeho regionu přinesla napínavou podívanou.

Celý článek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509