Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Články

AKTUALIZOVANÉ - Motorkář při srážce zemřel, stroj shořel

AKTUALIZOVANÉ - Motorkář při srážce zemřel, stroj shořel

Bořitov - Řidič motocyklu zemřel v pátek 27. srpna při srážce s kamionem na silnici I/43 u Bořitova.

Celý článek
Pomozte identifikovat osoby od bankomatů

Pomozte identifikovat osoby od bankomatů

Blanensko - V souvislosti s krádežemi platebních karet policisté na Blanensku zjišťují totožnost tří osob, které by mohly vnést světlo do případu rozsáhlejší majetkové trestné činnosti. Tito tři lidé se totiž pohybovali v blízkosti bankomatů v době, kdy tam neznámý pachatel vybíral z nelegálně získaných platebních karet hotovost.

Celý článek
V muzeu vystavuje architekt Zdeněk Fránek

V muzeu vystavuje architekt Zdeněk Fránek

Boskovice - V boskovickém muzeu začala ve čtvrtek 25. srpna výstava věnovaná architektu Zdeňku Fránkovi. K vidění bude do 16. října. Expozice představuje architektovi nejzajímavější návrhy a realizace z poslední doby.

Celý článek
Pozor v Boskovicích bude objížďka

Pozor v Boskovicích bude objížďka

Boskovice - Boskovická radnice upozorňuje občany, že od 29. srpna do 31. prosince  bude  uzavřena   pro  veškerý  provoz  komunikace  Za  nemocnicí  od kruhového objezdu po  odbočku  na  ulici  Zahradní  z důvodu  rekonstrukce.

Celý článek
Jak vašim dětem přiblížit anglický jazyk?

Jak vašim dětem přiblížit anglický jazyk?

Mnoho rodičů si uvědomuje důležitost přípravy dětí na angličtinu již v raném věku, ale je velice těžké najít ten správný způsob, jak dětem anglický jazyk představit.  Za jeden z nejdůležitějších faktorů při výuce cizích jazyků u dětí v raném věku považujeme schopnost pomoci dětem formovat pozitivní pohled na komunikaci v cizím jazyce.

Celý článek
Velká cena Blanenska finišuje, v ženách kraluje Sychotín

Velká cena Blanenska finišuje, v ženách kraluje Sychotín

Němčice, Ostrov u Macochy - Do poslední třetiny se přehoupla VC Blanenska v požárním útoku soutěží v Němčicích. O body se přijelo poprat 34 mužských a 17 ženských týmů.

Celý článek
Sezona bude letos ztrátová

Sezona bude letos ztrátová

Blanensko a Boskovicko - Tento způsob léta, zdá se mi poněkud nešťastným. Tento výrok z filmu Rozmarné léto je letos o prázdninách slyšet velmi často. A to nejen mezi milovníky sluníčka a vodních radovánek, ale i od provozovatelů a majitelů akvaparků a koupališť.

Celý článek
Pochod podpoří výstavbu komunikace R43

Pochod podpoří výstavbu komunikace R43

Boskovice - Boskovičtí turisté uspořádají v sobotu 3. září již druhý ročník Pochodu po dálničním tělese R43. Hlavní motto akce zní: Přijďte podpořit řešení komunikace R43.

Celý článek
Vavřinec dostal o víkendu Zlatou stuhu

Vavřinec dostal o víkendu Zlatou stuhu

Vavřinec - Sedmnáctý ročník soutěže Vesnice roku vyhrál v rámci Jihomoravského kraje Vavřinec z Moravského krasu a získal tak Zlatou stuhu. Tu převzali představitelé obce na slavnosti, která se uskutečnila 20. srpna ve Vavřinci.

Celý článek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509