Dnes je friday, 29. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Atleti ASK Blansko prožili nadmíru pestrý a úspěšný rok 2017

20.1.2018 12:24 | Původní vydání | Martin Bezdíček

BLANSKO - Rok 2017 byl v podání atletů a atletek ASK Blansko nadmíru úspěšný a pestrý, padalo mnoho osobních výkonů, titulů mistrů České republiky, Moravy a Slezska i český rekord, byla úspěšná i účast na Olympiádě mládeže v Brně a největším Evropském mítinku mládeže European Kids Athletics Games. 

Atleti ASK Blansko prožili nadmíru pestrý a úspěšný rok 2017
Blanenští atleti. Foto Martin Bezdíček

Ze všech úspěchů roku připomeneme ty největší, a to mistrovský titul v dorostenkách Leony Marečkové na 400 m z Jablonce nad Nisou, mistrovské tituly v žákyních Pavly Štoudkové, která vybojovala halový mistrovský titul na 800 m v Praze a překonala 37 let starý rekord na této trati. Má i venkovní titul na 800 m a třetí místo z mistrovství republiky v přespolním běhu na 2000 m a vítězství na 1500 m z Olympiády mládeže. Vyhrála 800 m na European Kids Athletics Games a získala mnoho dalších úspěchů včetně reprezentace České republiky.

V mladších žákyních získaly Adéla Jánošíková, Veronika Jakusidisová a Dominika Bezdíčková mistrovský titul Moravy a Slezska v družstvech mladších žákyň, když k tomuto vítězství přispěly v hostujícím družstvu JAC Brno, Veronika Jakusidisová má druhé místo z dálky a třetí na 60 m z European Kids Athletics Games a třetí místo z Olympiády mládeže ve štafetě na 4 x 60 m, jinak Veronika patří ve své kategorii k absolutní špičce v ČR ve skoku vysokém.

Dominika Bezdíčková se pomalu stává z cyklistky atletkou a příslibem pro oddíl na střední tratě, když v tabulkách přípravky ji patří na 800 m na dráze druhé místo.  V hale pak první místo na 300 m a skoku vysokém.  Podařilo se jí obhájit prvenství v Brněnském běžeckém poháru v kategorii přípravek starších. Dařilo se i našim družstvům mladších žákyň a žáků doplněných o naše nejmenší z přípravek, kteří pravidelně sbírali body v soutěži družstev Jihomoravského kraje.

I naše družstvo žen ve druhé lize skupiny E posíleno o závodnice JACU Brno se v této soutěži neztratilo. Velký dík patří všem, kteří se pravidelně zúčastňují nejrůznějších závodů, ať je to Okresní běžecká liga, Brněnský běžecký pohár, nebo nejrůznější mítinky a mistrovské závody po celé České republice.

Blanenská atletika v dnešní době má na 70 členů, o které se tréninkově stará pan Jiří Ošlejšek, Bohumil Kazda, paní Stanislava Jandáková a starší odchovanci ASK Blansko. V loňském roce se opět uskutečnilo soustředění ve Vysokých Tatrách pro starší členy našeho oddílu. O prázdninách jsme pořádali již pravidelný týdenní atletický tábor pro děti. Ze závodů se pořádal štafetový pohár a jedno kolo krajského přeboru mladších žáků v družstvech.

V letošním roce nás čeká opět mnoho závodů doma i zahraničí a budeme pořádat 25.4. 2018 Čokoládová tretra, která je odnoží Zlaté tretry pro děti do 11 let a jejíž finále se koná při tomto mítinku, dále pořádáme 26. 4. 2018 Štafetový pohár pro základní školy, 29.4.2018 Memoriál Věry Bušové - Gilkové, 10.5.2018 1. kolo mladšího žactva družstev a 30.9.2018 Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva jednotlivců což je nejvyšší závod pro tuto kategorii.

Veškeré závody se budou konat na sportovním ostrově Ludvíka Daňka, kde se nachází atletický stadion. Doufáme, že se v letošním roce podaří zlepšit zázemí našeho oddílu na tomto stadionu a opravy samotného vybavení stadionu abychom mohli tyto významné závody uspořádat v důstojném prostředí, jelikož si myslíme, že si to blanenská atletika jako královna sportu plně zaslouží za vzornou reprezentaci nejenom oddílu, města, kraje, ale i České republiky.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509