Dnes je wednesday, 24. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Atletický oddíl ASK Blansko v květnu absolvoval několik závodů

24.5.2017 5:03 | Původní vydání | Martin Bezdíček

BLANSKO - Vše nám začalo 6. května prvním kolem družstev juniorek v Břeclavi, kde naše družstvo mladých atletek získalo ze sedmnácti družstev výborné šesté místo v konkurenci družstev z Moravy a Slezska.

Atletický oddíl ASK Blansko v květnu absolvoval několik závodů
Leona Marečková. Foto archiv oddílu atletiky ASK Blansko

Na této akci nás reprezentovaly Leona Marečková, Martina Hlaváčková, Radmila Centnerová doplněny atletkami brněnského týmu Čiba sportu Brno. Dalším květnovým podnikem pro nás bylo první kolo druhé ligy žen skupiny E v Uherském Hradišti konané 13. května, kde naše holky braly výborné čtvrté místo z devíti družstev a porazily daleko zvučnější oddíly z Moravy.

Na této akci nás reprezentovaly ve složení Leona Marečková, Martina Hlaváčková, Radmila Centnerová, Barbora Danihelková, Zdena Klinkovská, Magda Konečná, Barbora Krejčiříková a Jana Kakáčová opět doplněny o závodnice brněnského Čiba týmu.

Vše pro nás vyvrcholilo soutěžemi staršího a mladšího žactva. V kategorii staršího žactva Pavla Štoudková v Hodoníně vyhrála jak 300 metrů, tak i 800 metrů a přispěla svému družstvu Čiba sportu, za které v letošním roce v družstvech hostuje plným počtem bodů k prvnímu místu. V mladších žácích i žákyních se konaly dvě kola družstev, a to v Brně na Laštůvkové, kde naše mladá družstva obsadila v dívkách páté místo a v chlapcích šesté místo. Pro naše mladé atlety jsou tyto závody cennými zkušenostmi do dalších bojů.

Ve druhém kole v Brně na Palackého vrchu byly dívky na sedmém místě a chlapci na místě pátém. Na těchto závodech startovali naši mladí atleti ve složení: v mladších žákyních Julie Látalová, Julie Matušková, Natálie Poláčková, Markéta Klimešová, Leona Jandáková, Monika Chloupková, Denisa Sedláková, Diana Křížová, Kateřina Králíková, Klára Zukalová, Eliška Zamazalová, Zuzana Jandáková a Daniela Bezdíčková. V mladších žácích to byli Dominik Hanák, Marek Malits, Patrik Filka, Denis Elinger, Lukáš Zahálka a Radek Malits . Za Čiba sport Brno v mladších žákyních ještě startovala Veronika Jakusidisová a Dominika Bezdíčková, které v této soutěži za brněnský tým hostují.

V sobotu 20. května se konalo druhé kolo ligy juniorek ve Vítkovicích. Náš oddíl obsadil sedmé místo a Leona Marečková si vytvořila osobní rekordy na 100 metrů a 110 metrů překážek. Druhá naše závodnice Martina Salčáková startovala po dlouhé pauze a vedla si také výborně.

Na závěr bychom vás pozvali na 8. června, kdy náš oddíl pořádá třetí kolo soutěže mladšího žactva na atletickém stadionu v Blansku.

Galerie k článku

Leona Marečková. Foto archiv oddílu atletiky ASK BlanskoVeronika Jakusidisová. Foto archiv oddílu atletiky ASK BlanskoDruhé kolo mladších žáků Brno areál VÚT zleva Julie Látalová, Daniela Bezdíčková a Leona Jandáková. Foto archiv oddílu atletiky ASK Blanskoúčastnice přeboru JMK mladších a starších žáků, horní řada zleva Julie Matušková, Julie Látalová a Pavla Štoudková, spodní řada zleva Veronika Jakusidisová a Dominika Bezdíčková. Foto archiv oddílu atletiky ASK Blansko

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509