Dnes je friday, 29. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



BAMBIFEST 2018 zaplnil zámecký park, přišlo 2700 lidí

26.5.2018 10:04 | Původní vydání | Marie Jahodová

BLANSKO - Dva tisíce sedm set návštěvníků si v pátek 18. a sobotu 19. května přišlo do zámeckého parku v Blansku užít prezentaci organizací pro děti a mládež, hudební FEST a Konferenci. Ve spolupráci s městem Blanskem ho opět uspořádali skauti ze střediska Světla Blansko.

BAMBIFEST 2018 zaplnil zámecký park, přišlo 2700 lidí
Bambifest. Foto pořadatelé

Děti lákali roboti i hasiči

Dvaatřicet organizací pro děti a mládež v pátek a sobotu zaplnilo park a dětem i dospělým nabízeli možnost vyzkoušet si, čím se zabývají. Děti si tak hráli s roboty, zkoušeli judo nebo baseball a aktivně se seznamovali s nabídkou volnočasovek na Blanensku. Stánky, které navštívily, si značili do barevných průvodek a za každých pět organizací si mohli zajít na skákací hrad, který poskytl partner BAMBIFESTu TOP Autosalon Blansko. „Děti chodily hodně nadšené z prezentace baseballistů a hasičů, a jakmile si jednou zašli na skákací hrad, hodně se pak snažili navštívit co nejvíce prezentujících, aby mohli přijít zase,“ říká s úsměvem jedna z organizátorek Gabriela Plchová. Pokud navštívili alespoň 18 organizací, mohli se také zúčastnit slosování o deskové hry.

be.FEST si přišlo poslechnout 800 lidí, vyhrála kapela Odbor sociálních věcí

O titul interpreta roku a poukaz na 20 hodin v nahrávacím studiu letos soutěžily tři kapely – MERS, Tryo a Odbor sociálních věcí. Právě ten na základě hlasů návštěvníků po urputném boji zvítězil. Mimo ně si návštěvníci mohli poslechnout koncert Pavla Helana a kapelu Foreplay, která zvítězila v loňském ročníku. V parku se během be.FESTu vystřídalo 800 návštěvníků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. „Z be.FESTu mám velkou radost, přišlo víc lidí než v loňských ročnících a jsem rád, že si akci užili. Škoda, že Odbor sociálních věcí, který vyhrál, nemá svoje písničky, ale slíbili, že na tom zapracují a navíc v jejich případě akce opravdu splnila svůj účel, protože šlo o zrovna začínající kapelu. Koncert Pavla Helana měl velký úspěch a skvělou tečkou byl koncert Foreplay , který si obecenstvo očividně užilo,“ řekl organizátor be.FESTu Vít Pořízek.

Na Konferenci mluvily osobnosti z Blanenska

Blanenský farář Jiří Kaňa z farnosti svatého Martina, Ondra Fišer a Milan Daněk promluvili na třetí konferenci. S publikem hovořili o komunitní práci, cestování na fichtlu i práci s problémovou mládeží. „Byl jsem na všech ročnících Konference, ale tentokrát mě opravdu zaujali všichni vystupující. Hodně mě zaujala myšlenka, o které mluvil pan farář Jiří Kaňa, že by se lidé neměli tolik zaměřovat na vztahy s vrstevníky, ale i na mezigenerační vztahy, které jsou stejně důležité a dlouhodobě lépe udržitelné,“ řekl jeden z návštěvníků Martin Veselý. Pokud jste Konferenci nestihli, nezoufejte, již brzy se záznam celé Konference objeví na stránkách konference.bambifest.com.

A co teď?

Akce skončila před pár hodinami, ale organizátoři už nyní vymýšlí, co by do příště mohli zlepšit. Pokud tedy pro ně máte tipy, které jste jim na akci nestihli říct, napište na bambifest@bambifest.com. BAMBIFEST každoročně chystá skupina skautů, jejichž odměnou je pouze radost návštěvníků a dobrý pocit. Velkou oporou je jim také město Blansko a partneři, kteří v úspěch akce každoročně věří a pomáhají tak s její realizací. Za to jim patří velké díky stejně jako návštěvníkům, kteří i letos přišli a BAMBIFEST si s námi užili.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509