Dnes je thursday, 25. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Blanensko skončilo v DRFG superlize nakonec až na pátém místě

26.5.2017 12:00 | Původní vydání | Lubomír Slezák

BOSKOVICE - Před posledním kolem druhého ročníku DRFG Superligy v malém fotbale byly karty rozdány jasně. Z titulu se radovalo Brno, druhé místo obsadil tým Prahy, ale o konečné třetí místo bojovaly hned čtyři týmy. Nejlepší výchozí pozici mělo Blanensko, kterému stačilo porazit doma Olomouc, ve hře byly také celky Jihlavy a Mostu.

Blanensko skončilo v DRFG superlize nakonec až na pátém místě
Utkání Blanenska s Olomoucí. Foto Lubomír Slezák

Blanensko – Olomouc 5:6 (3:4).

Lepší úvod utkání snad domácí celek ani mít nemohl. Neuběhla ještě ani první minuta a po ráně Koudelky Blanensko vedlo. A přišly další dvě velké šance, jenže z ničeho nic uhodilo na druhé straně, když v devátém minutě hostující Čech překonal Čecha v bráně Blanenska.

A za čtyři minuty Pagáč (autor čtyř olomouckých branek v tomto utkání) strhl vedení na stranu hostů. V 15. minutě přízemní střelou Paděra vyrovnal, ale ve 28. minutě hosté vedli o dvě branky. A to ještě brankář Čech předvedl několik bravurních zákroků, kterými likvidoval hostující šance. Pár vteřin před koncem se znovu trefil Paděra a snížil na rozdíl jedné branky.

Druhý poločas začali lépe hosté a po dvou minutách opět vedli o dvě branky. Ve 41. minutě viděl červenou kartu blanenský Martínek, za minutu v oslabení snížil Koudelka. Přesilovku ale Olomouc nakonec využila a rozdíl byl opět dvoubrankový. Pět minut před koncem Blanensko začalo hrát power-play a Havlíček snížil, v dramatických posledních minutách ale celek Olomouce vedení udržel.

Nakonec se tak ze třetího místa raduje Jihlava, která vyhrála v Pardubicích.

Další výsledky: Příbram – Brno 2:3, Pardubice – Jihlava 3:7, Most – Praha 2:3.

Konečné pořadí

1. Brno

14

10

3

1

61:33

34

2. Praha

14

7

4

3

57:37

29

3. Jihlava

14

6

4

4

59:64

25

4. Olomouc

14

6

4

4

64:58

23

5. Blanensko

14

6

3

5

81:59

22

6. Most

14

5

4

5

63:56

20

7. Pardubice

14

3

1

10

43:62

10

8. Příbram

14

1

1

12

32:81

5

 

Poslední utkání a celou jarní část sezóny zhodnotil předseda Svazu malého fotbalu Blanenska Zdeněk Dolníček:

Měli jsme skvělý vstup do jarní části, když jsme postupně porazili Prahu, Most, Pardubice a Příbram a v tabulce jsme se vyhoupli dokonce na druhé místo. V domácím zápase s týmem Brna jsme vlastně hráli téměř o titul, ale nakonec jsme toto utkání prohráli.

Nezvládli jsme následující zápas v Jihlavě a dnešní porážka nás nakonec odsunula až na páté místo. Měl jsem pocit, že klukům dnes chyběla jiskra, hosté byli stále o krok před námi. Nastoupili jsme sice značně oslabeni, když chyběli například zranění Bednář, Traxl nebo Preč, ale kompletní nebyli ani hosté.

A protože jsme chtěli letos skončit do třetího místa, s pátým být spokojeni být nemůžeme. Jakmile vychladnou hlavy, musíme si sednout a v klidu si říci co dál. Vždyť zanedlouho začne třetí ročník superligy, ve kterém bychom rádi bojovali o medaile. Boskovické publikum si to jistě zaslouží, myslím si, že fanoušci našeho týmu jsou nejen svým množstvím v superlize nejlepší.

Na závěr bych chtěl popřát hodně úspěchů naší reprezentaci, která bude bojovat na mistrovství. 

Fotogalerie ze zápasu

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509