Dnes je thursday, 25. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Blanenští atleti měli úspěšné září. Čekají je ještě další závody

11.10.2017 11:02 | Původní vydání | Martin Bezdíček

BLANSKO - Vše začalo poslední prázdninový týden v tatranské Štrbě soustředěním atletů ASK Blansko, kde absolvovali výstup na Rysy, sedlo pod Ostrvou, výběhem na Predné Solisko, samozřejmě vydatným běžeckým tréninkem a nechyběla ani návštěva termálního koupaliště v Popradu. 

Blanenští atleti měli úspěšné září. Čekají je ještě další závody
Veronika Jakisidisová v běhu na 60 metrů. Foto archiv klubu

Po tomto soustředění jsme zahájili čtvrtým kolem mladšího žactva v Brně. První půlka září vyvrcholila největším Evropským mládežnickým mítinkem v atletice pro ročníky 2006 až 2002 European kids athletics games konaném v Brně. Největší úspěch pro náš klub zaznamenaly Pavla Štoudková, která suverénně vyhrála závod na 1500 metrů, na 300 metrů skončila třetí a 60 metrů zaběhla v šestém čase. Další naše medailistka Veronika Jakusidisová skončila na druhém místě ve skoku dalekém, na 60 metrů si zaběhla pro třetí místo a v její parádní disciplíně - výšce skončila na nepopulárním čtvrtém místě. Tento závod byl bohužel značně ovlivněn deštivým počasím, které naší závodnici bohužel nesvědčí.

Další naše medailové želízko Dominika Bezdíčková zaběhla na 60 metrů finále B, ve kterém byla pátá. Celkově zaznamenala 13. místo a na 600 metrů byla šestá, když její výkony značně ovlivnila viróza. Dále nás na tomto mítinku reprezentovali Denisa Sedláková, Natálie Poláčková, Ellen Kadrmasová, Leona Jandáková, Monika Chloupková, Adéla Jánošíková, Nela Pernicová, Julie Látalová, Julie Matušková, Dominik Hanák, Marek Malits a Patrik Filka. Všichni naši atleti podali výkony na hranici osobního maxima a za vzornou reprezentaci jim patří dík.

Další akcí bylo Mistrovství Jižní Moravy družstev mladších žákyň ve Znojmě, kterého se zúčastnila Veronika Jakusidisová a Dominika Bezdíčková. Obě děvčata v této soutěži hostují v oddíle Jac Brno, se kterým toto mistrovství vyhrála a postoupila na Mistrovství Moravy a Slezska. To se konalo 8. října v Ostravě-Vítkovicích.

Vrcholem měsíce září bylo Mistrovství České republiky žáků, které hostila Břeclav a náš oddíl reprezentovala Pavla Štoudková, která na 800 metrů suverénně vyhrála v novém rekordu mistrovství a to časem 2:13.19 a na 300 metrů skončila čtvrtá. Výkonem na 800 metrů si Pavla zajistila účast na mezistátní utkání ČR-Chorvatsko-Maďarsko-Slovensko-Slovinsko žáků a žákyň v Chorvatském Varaždinu, kde opět dominovala na trati 600 metrů a časem 1:32.21 vede tabulky žen.

Ve středu 27.září se konalo v Olomouci mezikrajové utkání družstev mladšího žactva - skupina Moravskoslezská, kde nás úspěšně reprezentovala Veronika Jakusidisová. Ve výšce si skočila osobní rekord 155 centimetrů a na šedesátce skončila na třetím místě. Nyní se naši atleti pomalu budou přesouvat do terénu, kde nás čekají přebor Jihomoravského kraje, Mistrovství Moravy a Slezska a České republiky, anebo závody Okresní běžecké ligy, Brněnského poháru a další závody v regionu.

Galerie k článku

ASK Blansko atletika soustředění Vysoké Tatry. Foto archiv klubuVeronika Jakusidisová v běhu na 60 metrů Ekag. Foto archiv klubuVeronika Jakusidisová vyhlášení Ekag dálka druhé místo. Foto archiv klubuPavla Štoudková 1500 metrů Ekag. Foto archiv klubu
Pavla Štoudková vyhlášení 300 metrů Ekag 3. místo. Foto archiv klubuDominika Bezdíčková st. číslo 311 -  600 metrů Ekag. Foto archiv klubuVeronika Jakusidisová Znojmo Mistrovství JMK dálka. Foto archiv klubuPavla Štoudková 600 metrů Chorvatsko reprezentace. Foto archiv klubu

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509