Dnes je thursday, 18. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Boskovičtí plavci přivezli medaile z poháru v Novém Jičíně

1.7.2018 23:03 | Původní vydání | Lubomír Slezák

BOSKOVICE - Minulý týden se pět plavců z boskovického oddílu zúčastnilo v Novém Jičíně Letního poháru České republiky desetiletého žactva, tedy plavců ročníku narození 2008. Barvy SVČ Boskovice hájili tři žáci a dvě žačky a bojovali s ostatními sportovci ze 44 oddílů celé Moravy.

Boskovičtí plavci přivezli medaile z poháru v Novém Jičíně
Boskovičtí plavci. Foto archiv

Boskovickým želízkem v ohni byl Ondra Ščudla, který potvrdil svou vynikající výkonnost. Startoval v šesti disciplinách: 50 metrů motýl, 50 metrů znak, 100 metrů znak, 50 a 100 metrů volný způsob a 100 metrů polohový závod. Na padesátce motýlem zvítězil a získal zlatou medaili, k ní přidal ještě dvě bronzové na 50 VZ a 100 PZ.

Také jeho kamarád Patrick Müller bojoval a obsadil desáté místo na 50 metrů prsa. Ani děvčata Radka Uchytilová a Anna Ryšavá nezklamala. Společně s Ondřejem Ščudlou a Dominikem Barrym obsadila ve smíšené štafetě 4x50 PZ páté místo a 4x50 VZ šesté místo.

Dva boskovičtí plavci Jáchym Ryšávka a Filip Skřička se ve stejném termínu zúčastnili v Prostějově Letního poháru České republiky jedenáctiletého žactva, tedy plavců ročníku narození 2007. Bojovali s ostatními sportovci ze 41 oddílů z celé Moravy, konkurence byla tedy velmi silná.

Skvělé výkony předvedl Jáchym Ryšávka, který startoval v šesti disciplinách: 50 M, 100 M, 50 VZ, 100 VZ, 100 PZ a 200 PZ a vybojoval zlaté medaile v prvních dvou disciplínách, ve zbývajících obsadil těsně druhá místa.

Filip Skřička startoval v šesti disciplinách 100 a 200 Z, 100 M, 100 VZ, 100 a 200 PZ a umístil se čtyřikrát mezi nejlepší desítkou.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509