Dnes je thursday, 25. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Boskovičtí přišli s dalším místem pro halu. U školy v Sušilově ulici

16.6.2017 5:06 | Původní vydání | Michal Záboj

BOSKOVICE - Nová sportovní hala v Boskovicích možná nakonec nebude stát v areálu Červené zahrady. Vedení města se teď vážně zabývá myšlenkou, že by nové kryté sportoviště vyrostlo u Základní školy v Sušilově ulici.

Boskovičtí přišli s dalším místem pro halu. U školy v Sušilově ulici
Nová hala by mohla stát u školy v Sušilově ulici. Foto mapy.cz

S nápadem postavit sportovní halu u školy přišel boskovický občan František Učeň. Svou vizi představil zástupcům sportovních klubů i vedení města. O novém umístění haly jednali, zatím neformálně i zastupitelé. Podle boskovické starostky Hany Nedomové (ČSSD) se tomuto nápadu nebránili.

„Vnímala jsme to jednání tak, že zájem zástupců všech stran v zastupitelstvu je tu lokalitu u školy v Sušilově ulici prověřit a zjistit, jestli ta stavba tam reálná je, či nikoliv,“ uvedla starostka.

O umístění haly v Sušilově ulici budou zastupitelé oficiálně jednat na svém zasedání v úterý 20. června. Pokud návrh přijmou, radnice lokalitu prověří, jestli je pro stavbu sportoviště vůbec vhodná.

„Rada města projednala návrh usnesení, které bude předkládáno na zastupitelstvu, a to v tom duchu, že se ukládá vedení města prověřit návrh pana Učně, tedy lokalitu u Základní školy Sušilova ve vazbě na inženýrské sítě, regulační plán města, a další podmínky, které jsou specifikovány v usnesení,“ podotkla starostka.

Stavba nové haly v Sušilově ulici by znamenala demolici dvou stávajících tělocvičen základní školy. Právě na jejich místě by sportoviště vyrostlo. Mluví se také o propojení s někdejší halou v objektu Jízdárny, která stojí hned vedle, a kterou by město muselo zřejmě odkoupit.

„Na stavbě haly u Základní školy v Sušilově ulici se shodla i sportovní komise. Jedinou výtkou, která se objevila, bylo to, že v jednu chvíli by zmizely dvě tělocvičny. Myslím, že to ale není problém, který by se nedal řešit, dejme tomu, po dobu jednoho roku,“ dodal boskovický místostarosta Petr Malach (ČSSD).

Lokalita v Sušilově ulici je tak již v pořadí třetí, která se v průběhu let objevila. Původně se sportovní hala začala stavět u školy ve Slovákově ulici. Projekt ale nejprve přerušily problémy s podložím na staveništi a pak ho nové vedení města, které vzešlo z voleb v roce 2014, definitivně zastavilo.

Zastupitelé se pak usnesli, že sportovní hala bude stát v areálu Červené zahrady. Kvůli tomu město v září roku 2015 koupilo za 14 milionů korun objekt bývalého mlýna. Za sousední pozemek autobazaru pak Boskovičtí dali dalších 5,5 milionu korun. Vybudování haly v Červené zahradě řeší také studie.

Galerie k článku

Studie haly u školy v Sušilově ulici, Foto Luboš Sušil

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509