Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Catherine Strong: Rocker je symbolem obrácení a změny k lepšímu

17.8.2016 12:03 | Původní vydání | PR

Život rockového muzikanta bývá hodně divoký. Čím vice fanynek, tím větší záruka, že následující den nebude stejný nebo podobný. Hlavní hrdina Nick se nebrání ničemu. Je to pohledný muzikant, který je zvyklý na obdiv žen jakéhokoliv věku. Rád experimentuje a zaplétá se i do drog. 

Catherine Strong: Rocker je symbolem obrácení a změny k lepšímu
Etiketa s rockerem. Foto Katherine z.s.

Vše mu prochází do té doby, než potká Janu – koučku v oblasti mezilidských vztahů. Tak zní anotace nové elektronické knihy Etiketa s rockerem, jejíž autorkou je Catherine Strong, která je zároveň členkou týmu stejnojmenného projektu.

Co je to projekt Etiketa s rockerem a jak vznikl?

Je to dlouhodobý projekt na podporu dobrého chování. Původně byl určen pro dospívající děti na základních a středních školách, kterým jsme chtěli zábavnou formou předat pravidla společenského chování, ale na základě pozitivního ohlasu mezi učiteli a dalšími dospělými se projekt rozšířil pro širokou veřejnost. Natočili jsme CD, ale nezůstalo jen u hudby. Vznikla i kniha. A v současné době je velká poptávka po živém vystoupení.

Jakou formu má CD?

CD obsahuje rockové songy s texty na podporu dobrého chování. Je to netradiční pomocník ke zdokonalení vystupování. O album projevil zájem Supraphone. Nabízí se v digitální podobě ke stažení na www.supraphonline.cz. Pro zahraniční fanoušky, například z Německa, Francie, Ameriky, Ruska či Japonska, se songy prodávají i na dalších hudebních serverech.

O čem je nová kniha?

Obsahuje příběh Nicka – rockového muzikanta. Je to příběh o hledání lásky a urovnávání vztahů. Na střídačku vždy vypráví Nick a poradkyně Jana, mnohé situace jsou podány z mužského i ženského pohledu. Jiskří to mezi nimi, každý z nich svádí svůj vnitřní boj, ale konzervativní Jana má jasně daný žebříček hodnot, z něhož nehodlá slevit, čímž nakonec rockerovi skutečně pomůže.

Co bylo inspirací k napsání knihy?

Inspirací byl samotný projekt Etiketa s rockerem. Námět byl čerpán z pravdivých příběhů třech rockerů, z nichž jsme vytvořili modelový příklad muzikanta, jehož hlavním smyslem života je divoké užívání si. Zapomíná na to, co je v životě skutečně důležité. Přesto se v něm hne svědomí a začne o svém chování uvažovat jinak. Kniha vznikla na základě vysoké poptávky obchodních partnerů, které myšlenka zaujala. Projekt zaujal například i redaktory celorepublikového časopisu Kereka, který je dotovaný Ministerstvem kultury.

Pro koho je kniha určena?

Pro všechny, kteří mají rádi divoké příběhy, adrenalin a napětí. V závěru knihy nechybí ani poučení. Hlavní hrdina se v určitém okamžiku zamýšlí nad smyslem života a bilancuje.

Kde je kniha ke stažení?

Na webových stránkách www.vychovneprogramy.cz najdete seznam všech knižních e-shopů, kde je kniha k dostání, například Martinus, Flexibooks či Ráj knih. Knihu najdete i ve slovenských e-shopech. Uvažujeme i o audio podobě knihy.

Jaké máte další plány?

V zimním období vyjde i časopis Etiketa s rockerem. Firmám nabízíme možnost spoluúčasti na celorepublikovém projektu na podporu dobrého chování.  Mohou nás podpořit jak při živém vystoupení, tak při vydavatelské činnosti – knihy, časopisy, CD. Spolupracující firmy jsme schopni zviditelnit po celé republice. Mohou nás kontaktovat na www.vychovneprogramy.cz.

Úryvek z knihy Etiketa s rockerem:

„Nicku, dokázal byste říct, co vám tento způsob života přináší a co vám bere? Zkuste to pojmenovat,“ vyzve mě Jana ke konci sezení.

„Přináší mi kšefty a díky nim nějaké peníze,“ odpovím bez zaváhání.

„To je vše?“

Pokrčil jsem rameny. Nestačí to snad? Nechala mě ještě chvíli přemýšlet, ale na nic kloudného jsem nepřišel. Leda tak chvilkové uvolnění s pěknou holkou v posteli, ale na to obvykle do druhého dne téměř zapomenu. Musím uznat, že nic hlubšího to ve mně nezanechává. Teda! Ta ženská mě vážně dostala. Kdybych tušil, že se v tom bude chtít tolik babrat, raději bych sem nechodil.

„Tak jinak. Co vlastně očekáváte ode mě?“ ptá se, jako by mi četla myšlenky. Co očekávám? Byl jsem jednoduše zvědavý. Chtěl jsem zjistit, jak to vypadá, když psycholog někomu zachraňuje manželství. Pak jsem pochopitelně měl počítat s tím, že se mi bude hrabat v soukromí a ve svědomí. Ale mně to vlastně nějak nedošlo. Počítal jsem, že ji zmáknu snadněji, že ji po patnácti minutách pozvu na drink a bude to vyřešeno. Ale přiměla mě rozpovídat se o všem možném a já tomu nedokázal uniknout.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509