Dnes je friday, 29. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Finále OBL je za dveřmi, zbývá poslední závod v Petrovicích

17.12.2017 5:06 | Původní vydání | Jiří Vrtílka

PETROVICE - Mikulášský běh na Okrouhlé zahájil běžecký prosinec termínovky Okresní běžecké ligy a Hraběnčnino běhání v Petrovicích jej uzavírá. Závod v Petrovicích, který se již třetím rokem běhá jako memoriál Jaroslava Parmy, uzavírá nejen prosinec, ale i celý běžecký rok na blanenském okrese.

Finále OBL je za dveřmi, zbývá poslední závod v Petrovicích
Hraběnčino běhání v Petrovicích. Foto Hynek Skoták

A letos to bude již po třetí, co je oddělen samotný závod od celkového vyhlášení výsledků OBL. V závodě vás nebudou čekat žádné zásadní změny. Vše zůstává v posledních letech beze změn. Prezentace, zázemí a vyhlášení výsledků v Kulturním domě a starty jednotlivých závodů u Penzionu u Hraběnky. Věříme, že nás poctíte pěknou účastí.

Hraběnčino běhání, je jeden za tří závodů v termínovce OBL, který je fixován na stabilní datum 27. prosince. Na rozdíl od Boskovických běhů a Běhu Černou Horou nemáme výhodu státního svátku, a tak si můžete zazávodit jak ve všední den, tak o víkendu.

Jistě nepředpokládáme tak masovou účast jako v roce 2015 (153 běžců v hlavním závodu), ale pokud vás bude kolem 80 závodníků, budeme rádi. Ještě raději uvidíme zástupy těch nejmenších. Pro ně jsou připraveny tratě od 100 metrů až po závod na jednu míli pro starší žáky. V cíli pak děti obdrží perníkovou medaili a pro ty nejlepší pak nějaké sladké překvapení.

Drobnou úpravu závod zaznamenal při prezentaci. V minulých letech jsme prezentaci na všechny dětské kategorie končili v 09.45 hod. Letos to bude vždy 15 minut před startem dané kategorie. Nasazujeme novou technologii, kterou jsme měli možnost otestovat v Jedovnicích a věříme, že se nám osvědčí stejným způsobem.

Určitě neváhejte využít naplno on-line registrace. Ta je již spuštěna na webových stránkách www.oblblansko.cz a určitě vám ušetří případné čekání. Startovní číslo je však potřeba vyzvednout i při tomto způsobu registrace v Kulturním domě. Na návsi u Penzionu u Hraběnky se už pouze běhá.

Kdo již na Hraběnčino běhání v minulosti zavítal, tak si jistě vzpomene na možnost pozávodního posezení v salonku Penzionu u Hraběnky. Letos to z technických důvodů není možné, a tak se nejspíš uvidíme v samotné restauraci. Kapacita je však omezena, a tak doporučuji případným zájemcům a rezervaci míst.

Věříme, že si na nás v povánočních době uděláte čas a že si přijdete zaběhat na závod s pohodovou atmosférou a věřím, že i s rozumným počasím. K blížícím se vánočním svátkům přejeme za celou Okresní běžeckou ligu především zdraví a pohodu v kruhu rodinném. 

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509