Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Firma opět vystavila na své továrně v Adamově dětské obrázky

24.7.2017 14:37 | Původní vydání | Denis Drexler

ADAMOV - Po loňském úspěchu dětských kreseb v centru města, připravila společnost Eden Europe, s.r.o. jako dárek adamovským dětem ke konci školního roku a vysvědčení, obnovu této výzdoby o nové výtvory. 

Firma opět vystavila na své továrně v Adamově dětské obrázky
Dětské malby na adamovské továrně. Foto archiv firmy Eden

Nejen místní se tak mohou od posledního červnového týdne kochat nově vyzdobenou halou uprostřed centra města. Eden billboardy s obrázky místních dětí umisťuje na svoji halu již podruhé v reakci na podměty a připomínky občanů s cílem oživit nudnou průmyslovou zónu ve středu města.

„Dlouhodobě naše společnost usiluje o pozitivní vnímání nejen místní veřejností. V loňském roce sklidily zvětšeniny dětských motivů velice kladné ohlasy, proto jsme se rozhodli toto ozvláštnění místního prostředí obnovit. Často jsme slýchali například, jak park v centru města se díky obrázkům stává oblíbenou destinací maminek s dětmi, které se jdou na obrázky podívat. Náměstí práce tak pomaličku začíná znovu ožívat a to nás těší.“ říká Zbyněk Husák, prezident společnosti.

Vybrané dětské obrázky pochází ze Salonku dětských adamovských výtvarníků 2017, jehož byla společnost Eden Europe spolupořadatelem. Úkolem dětí bylo kreativně ztvárnit téma barvy. Z velkého množství obrázků byly pro výzdobu exteriéru haly vybrány obrázky Chlupáč Don Karlos od Juliany Matulové, Barevná hudba od Alžběty Mašijové, Když fouká fén od Tei Ševčíkové a Výlet za babičkou do Plzně od Natálky Říčánkové.  

Nové obrázky však nejsou tím jediným, čím se společnost letos snaží zlepšit život v Adamově. „Po dlouhodobém úsilí se nám podařilo zbudovat druhou lakovací linku v našem areálu. V souvislosti s touto linkou jsme čtvrt roku pořádali každodenní čichací obchůzky po Adamově, které měly ukázat, kde a zda je cítit zápach z našich linek. Obchůzky jsme ukončili s pozitivním výsledkem. I přesto jsme však preventivně investovali do další technologie eliminace zápachu. Dále plánujeme výstavbu protihlukových opatření a výsadbu zeleně podél areálu, tak abychom život v centru města co nejvíce zpříjemnili.“ dodává Husák. 

Galerie k článku

Dětské malby na adamovské továrně. Foto archiv firmy EdenDětské malby na adamovské továrně. Foto archiv firmy EdenDětské malby na adamovské továrně. Foto archiv firmy Eden

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509