Dnes je friday, 29. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Hokejisté Boskovic postoupili do semifinále krajské ligy

5.3.2018 14:05 | Původní vydání | Lubomír Slezák

REGION - Krajská liga Jižní Moravy a Zlínska má odehráno čtvrtfinále play-off. A ve čtyřech měřeních sil stačily vždy jen dva zápasy. Jednou ze čtvrtfinálových dvojic byly celky Boskovic (vítěz základní části) a Uherského Brodu (po základní části osmý tým).

Hokejisté Boskovic postoupili do semifinále krajské ligy
Zápas Boskovic. Foto Lubomír Slezák

Vzájemné zápasy týmů byly v této sezoně velmi vyrovnané, v Uherském Brodu Boskovice vyhrály 6:5 po prodloužení, na boskovickém ledě domácí celek zvítězil 4:3.

Čtvrfinále

1. utkání, středa 28. února: Boskovice - Uherský Brod 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), 7. Karný, 16. Hnilička, 32. Hnilička, 47. Špok - 21. a 50. Vaculín.

Zajímavé utkání sledovala jen stovka fanoušků, první třetina patřila herně týmu Boskovic, velké šance ale končily na skvělém hostujícím brankáři. Ten kapituloval až v sedmé minutě, když ho prostřelil Karný, další recept na něj našel v 16. minutě Hnilička. V závěru třetiny nevyužil domácí celek dvojnásobnou přesilovku.

Ve druhé minutě prostřední části hosté dokázali snížit, ale také domácí brankář Chvátal prokazoval své kvality, a tak se z další branky radovali krátce po polovině druhé třetiny znovu domácí.

V závěrečné části domácí ve 47. minutě přidali čtvrtou branku, hosté sice dokázali za tři minuty odpovědět, ale to bylo z jejich strany všechno.

2. utkání, sobota 3. března: Uherský Brod - Boskovice 3:5 (1:1, 1:2, 1:2), 18. Bujáček, 25. Heča, 60. Vaněk - 17. Václavík, 26. Benýšek, 32. Šebek, 55. Skácel, 60. Hnilička.

Pět minut před koncem vedli hosté o dvě branky, v závěrečné minutě padla jedna branka na každé straně, a tak si postup do semifinále vybojovali hosté.

Další čtvrtfinálové výsledky: Velká Bíteš (4) - Uničov (5) 2:7, Uherský Ostroh (3) - Kroměříž (6) 2:3, Velké Meziříčí (2) - Uherské Hradiště (7) 5:3. Odvety: Uničov - Velká Bíteš 4:2, Kroměříž - Uherský Ostroh 8:2, Uherské Hradiště - Velké Meziříčí 1:5.

Semifinálové dvojice tvoří Boskovice - Kroměříž a Velké Meziříčí - Uničov, hraje se na 3 vítězné zápasy.

1. utkání - středa 7. 2. v 18.00 ZS Boskovice: Boskovice - Kroměříž. 2. utkání - sobota 10. 3., 17 h ZS Kroměříž: Kroměříž - Boskovice. 3. utkání - neděle 11. 3., 17 h ZS Boskovice: Boskovice - Kroměříž. Případné 4. utkání - sobota 17. 3., 17 h ZS Kroměříž: Kroměříž - Boskovice. Případné 5. utkání - neděle 18. 3., 17 h ZS Boskovice: Boskovice - Kroměříž.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509