Dnes je thursday, 28. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Hokejistům Boskovic stačila k obhajobě tři finálová utkání

26.3.2018 7:23 | Původní vydání | Lubomír Slezák

REGION - Zatímco Minerva Boskovice porazila v semifinále Krajské ligy Jižní Moravy a Zlína Kroměříž 3:1 na zápasy, o jejím soupeři musel ve druhém semifinále rozhodnout až závěrečný pátý zápas. V něm zvítězil celek Uničova ve Velkém Meziříčí, a tak týmy Boskovic a Uničova mohly ve středu 21. března rozehrát finálové klání, do kterého Boskovice nastoupily jako obhájce titulu.

Hokejistům Boskovic stačila k obhajobě tři finálová utkání
Boskovický tým. Foto Lubomír Slezák

1. finále, středa 21. 3.: SKMB Minerva Boskovice - HC Orli Uničov 4:3 (0:1, 4:2, 0:0), 23. Bednář, 25. Špok, 26. Skácel, 30. Karný - 10. Sršeň, 30. Axmann, 39. Čuřík.

Do utkání vstoupili sice aktivněji domácí hokejisté, jenže hostující hokejisté se v desáté minutě radovali z vedoucí branky, když vlastní střelu dorazil do domácí branky Sršeň.

Ve 14. minutě děkoval domácí celek brankáři Chvátalovi za jeho skvělý zákrok, o minutu později prokázal svoje umění i hostující strážce branky.

Druhá třetina patřila střelecky domácímu celku, který v průběhu necelých osmi minut rozhodl o svém vítězství. V 24. minutě Bednář propasíroval kotouč mezi betony Sedláře, za 53 vteřin se do úniku dostal Špok a trefil přesně k tyči. Ve 27. minutě Skácel střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na 3:1 a ve 31. minutě Karný ujel v oslabení a střelou pod vyrážečku upravil na 4:1.

Jenže ještě v téže minutě snížil Axman, minutu a půl před koncem druhé třetiny střelil kontaktní branku Čuřík.

Ve třetí třetině příliš šancí k vidění nebylo, hosté se v závěru pokusili o vyrovnání s šesti hráči v poli, ale Boskovice vedení udržely.

2. finále, sobota 24. 3.: HC Orli Uničov - SKMB Minerva Boskovice 3:4 (0:0, 2:2, 1:2), 30. Korhoň, 33. Čuřík, 57. Žajgla - 31. Krejčiřík, 34. Benýšek, 41. Skácel, 51. Hnilička.

Úvodní dějství začali lépe domácí, ale velké šance Sršně a Handla ve 4. a 5. minutě zůstaly nevyužity. Hosté dokázali odpovědět v 9. minutě, ale brankově se neprosadil Špok. Poslední velkou šanci měl v tomto dějství domácí Korhoň, ale v 16. minutě těsně minul hostující branku.

O co přišli diváci v první třetině, to jim vynahradila druhá. V průběhu čtyř minut viděli hned čtyři branky, po dvou na každé straně. Nejprve využili domácí přesilovku, ale o chvíli později jim naprosto stejně odpověděli hosté. Za dvě minuty šli domácí znovu do vedení, ale radovali se z něj jen necelou minutu.

Nerozhodný stav trval v poslední třetině jen 22 vteřin, poté Skácel bekhendovým blafákem poslal Boskovice do vedení. Touhu Uničova po vyrovnání eliminoval devět minut před koncem boskovický Hnilička, jehož nahození si brankář Axman srazil do branky. Uničov čtyři minuty před koncem odvolal brankáře, ale stihl už jen snížit a tak Boskovice jely k nedělnímu utkání s prvním mečbolem.

3. finále, neděle 25. 3.: SKMB Boskovice - HC Orli Uničov 3:1 (2:0, 0:1, 1:0).

Třetí utkání mělo všechno, co má finálový hokej mít.

Zaplněné tribuny (na toto utkání přišly téměř tři stovky fanoušků), oboustranně velké nasazení, hromadnou rvačku a zlatou tečku pro domácí.

Už po necelých dvou minutách šel domácí celek do vedení, když využil přesilovku, poté sice byli aktivnější hosté, ale jejich šance neměly brankový efekt. A tak se znovu z gólu radovali hráči a fanoušci Boskovic.

Ve druhé třetině se sice hostům podařilo vstřelit kontaktní branku, ale před posledním dějstvím domácí tým vedení udržel.

V nervy drásající závěrečné třetině končily šance obou týmů na skvělých brankářích, tři minuty před koncem se Boskovicím podařilo vstřelit rozhodující branku. Snahu Uničova o vyrovnání zhatil faul jednoho z jejích hráčů. Při přesilovce domácích došlo i na hromadnou rvačku a tak za skandování tribun dohrály Boskovice toto utkání v přesilovce 4:3.

Závěrečný klakson rozpoutal oslavy, která si obhajoba titulu určitě zasloužila.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509