Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Isarno v Letovicích má nahradit sportovní park pro celou rodinu

18.1.2017 5:07 | Původní vydání | Radim Hruška

LETOVICE - Na místě keltského skanzenu, později archeoparku, Isarno v Letovicích má vyrůst sportovní park. Centrum odpočinku pro celou rodinu by mohlo začít fungovat už v příštím roce. Provozovat ho má město nebo případný nájemce.

Isarno v Letovicích má nahradit sportovní park pro celou rodinu
Isarno v dobách své největší slávy. Foto Radim Hruška

„Isarno leží v krásném prostředí u Letovic a myslím si, že by byla škoda ho nechat ladem. Chci, aby místo keltského skanzenu vznikl sportovní park, kde by našla zábavu a mohla si odpočinout celá rodina,“ nastínil plány letovický starosta Vladimír Stejskal (ODS).

V areálu mají být dřevěné herní prvky, houpačky, skluzavky, venkovní posilovací stroje nebo lezecká stěna. Chybět samozřejmě nebude občerstvení.

„Moje představa je, že by se tam přijelo na kolech, děti by si mohly vyhrát, dospělí odpočinou nebo aktivně strávit volný čas. Areál by měl fungovat pro lidi od dvou do sta let,“ popsal starosta s tím, že po zkušenosti z minula by areál spravovalo samo město nebo se pokusilo najít vhodného nájemce.

Starosta má také v plánu zachovat některé budovy, jako památku na původní využití areálu v bývalém lomu. Například keltská hospoda by se mohla proměnit na občerstvení.

Nyní musí záměr schválit radní a zastupitelé, potom přijde na řadu hledání prostředků na rekonstrukci a samotná úprava areálu.

„Prostory jsou to nádherné a velké, je tam dobrá dostupnost z města pěšky nebo na kole. Pokud by lidé přijeli autem, je k dispozici parkoviště. Když se podaří můj záměr prosadit, tak by areál mohl začít znovu fungovat už v příštím roce,“ dodal Vladimír Stejskal.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509