Dnes je saturday, 20. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Boskovice v sobotu ožijí populárními seriály

13.7.2017 16:58 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION - Ani o nadcházejícím víkendu se v našem regionu nemusíte nudit. Připravena je řada akcí od koncert Evy Farne, před soutěž silných mužů, seriálový festival až po oslavy fotbalistů. Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Boskovice v sobotu ožijí populárními seriály
Festival seriálů. Foto FB

V Boskovicích se představí Ewa Farna

pátek 14. července – Boskovice

Boskovické letní kino bude v pátek od 19.30 hodin patřit koncertu Ewy Farne s hostem Mirai. Ewu Farnu objevil producent Lešek Wronka. Ve svých třinácti letech na podzim roku 2006 nazpívala singl Měls mě vůbec rád na stejnojmennou desku. V témže roce vyhrála ocenění Objev roku v anketě Český Slavík Mattoni. V roce 2016 měla za sebou více než sto televizních vystoupení, odehrála přes pět set koncertů a absolvovala čtyři samostatná turné.


Boskovice ožijí populárními seriály

sobota 15. července – Boskovice

V sobotu se v Boskovicích odehraje první ročník Festivalu seriálů. Začátek je na zámku v 11 hodin. K vidění budou epizody z oblíbených seriálů ze všech televizí. Návštěvníci budou mít možnost se osobně setkat s herci a tvůrci těchto seriálů. Jsou připravené také autogramiády herců a bohatý doprovodný program pro dospělé i děti. V letním kině zakončí festivalový den ve 20.00 koncert Xindla X.

Více zde


Malé pivovary se představí na Suchém

sobota 15. července – Suchý

Sobota bude v kempu Suchý od 14 do 22 hodin patřit třetímu Velenovsko suchovskému festivalu malých pivovarů. V kulturním programu vystoupí například Ivan Mládek, Olga Lounová nebo Třetí zuby. Připraven je i program pro děti a chybět nebude ani slavnostní ohňostroj na vodě.


Silní muži se utkají v Šošůvce

sobota 15. července – Šošůvka

Prostranství u kulturního domu v Šošůvce bude v sobotu od 13 hodin patřit silným mužům. Odehraje se tam totiž soutěž Strongman Šošůvka. Na programu bude tahání hasičského vozu, převrácení pneumatiky, tlakové medley, kachní a farmářská chůze a mrtvý tah.


Fotbalisté ve Svitávce budou slavit

sobota 15. července – Svitávka

Fotbalový klub Svitávka oslaví v sobotu 85 let od svého založení. Oslavy budou probíhat na fotbalovém hřišti. V 10 hodin se utká přípravka Svitávka a Žijeme hrou, ve 12 hodin žáci Svitávky a Boskovic, ve 14 hodin změří síly dorost Svitávka a okresní výběr žen. Hlavním bodem programu bude v 16 hodin utkání legend Svitávky s All Stars – výběrem hvězd. Od 19 hodin bude následovat posezení s hudbou.


Den lidové zábavy v Brťově-Jeneči

sobota 15. července – Brťov-Jeneč

Výletiště v Brťově-Jeneči bude v sobotu od 14 hodin patřit Dni lidové zábavy. Posluchačům se představí Malá muzika KuFr a Svitavští heligonkáři, Brněnská heligonka, Malá dechovka Brťovská šestka, Malá dechovka Vinočanka a Malá dechovka Rubín. Odpolednem provede Franta Uher z Lanžhota.


V Boskovicích otevřou nový sportpark

neděle 16. července – Boskovice

V neděli ve 14 hodin bude v lokalitě Doubravy otevřeno nové centrum pro sportovní a rekreační cyklistiku - Sportpark Boskovice a Boskovické stezky. Nové centrum pro sportovní a rekreační cyklistiku nabídne 9,61 kilometrů tras určených pro začátečníky, středně pokročilé i rodiny s dětmi a zázemí pro návštěvníky.


Komentovaná prohlídka zámecké zahrady

neděle 16. července – Lysice

Státní zámek Lysice připravil na neděli komentované prohlídky zámecké zahrady a zahradnictví s fíkovnou a oranžerií. Odehrají se v 10.30 a 15.30 hodin.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509