Dnes je tuesday, 23. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Do Kotvrdovic se slétnou ultralehká letadla

18.8.2017 5:04 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION - Přinášíme několik tipů na víkendové dění v regionu. Ve Křtinách budou slavit hody, v Kotvrdovicích budou k vidění letadla, v Domě přírody Moravského krasu bude jarmark... Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Do Kotvrdovic se slétnou ultralehká letadla
Letecký den v Kotvrdovicích. Foto Marie Hasoňová

Ve Křtinách budou hody

pátek 18. a sobota 19. srpna – Křtiny

Víkend bude ve Křtinách patřit hodům. Už v pátek v 18.30 hodin přijde na řadu ruční stavění máje. Po celou sobotu je pak připraven bohatý program: 09:30 h Hodová mše v kostele Jména Panny Marie Křtinské, 12:30 h Krojovaný průvod obcí s muzikou, Vyvádění stárek, 17:00 h Slavností příchod pod máju, Předání hodového práva, Moravská beseda, Pásmo dětských tanců, Pásmo hodových tanců, 20:00 h Hodová veselice na náměstí, k tanci a poslechu hrají muziky Podboranka a Cimbálová muzika Pecka, 21:00 h Moravská beseda, Pásmo dětských tanců, Pásmo hodových tanců, 23:00 h Losovaní bohaté tomboly.


Na zámku bude pokračovat Pohádkový hřebínek

pátek 18. srpna – Boskovice

V pátek bude na zámeckém nádvoří v Boskovicích pokračovat cyklus Pohádkový hřebínek. Dětem se tentokrát představí Divadlo Víti Marčíka s představením Bajaja. Pohádka začíná tradičně v 17 hodin.


Regionální jarmark v Domě přírody Moravského krasu

sobota 19. srpna – Skalní mlýn

V sobotu se bude v Domě přírody Moravského krasu konat od 10 do 17 hodin konat Regionální jarmark a oslava 2. narozenin Domu přírody. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávku regionálních produktů, ukázky řemesel regionálních výrobků, dílničky pro malé i velké nebo hudbu pro dospělé. Doprovodný program: 10:30 - 11:15 Pohádka O zlobivé notě (Divadlo Plyšového Medvídka), 12:00 losování volných vstupů (poukazů) do Domu přírody, 13:00 - 16:00 Hudba Modex Petrovice, 13:40 losování volných vstupů do Kateřinské jeskyně (vstup 14:00), 14:40 losování volných vstupů do Kateřinské jeskyně (vstup 15:00), 15:40 losování volných vstupů do Kateřinské jeskyně (vstup 16:00).


Slet ultra lehkých letadel na letišti

sobota 19. srpna – Kotvrdovice

V sobotu se příznivci létání sejdou na tradičním sletu ultralehkých letadel v Kotvrdovicích. Slet je spojen s dnem otevřených dveří na letišti v Kotvrdovicích. Začátek je v 10 hodin. V doprovodném programu se představí letečtí modeláři a historické automobily.


Mezinárodní setkání naivních a amatérských umělců

sobota 19. a neděle 20. srpna – Lysice

Lysický zámek bude od soboty 19. srpna až do pátku 25. srpna hostit Mezinárodní pracovní setkání naivních a amatérských umělců. Návštěvníci mohou sledovat umělce při tvorbě v prostorách nádvoří a zámecké zahrady.


Koncert Felixe Slováčka ve Křtinách

neděle 20. srpna – Křtiny

V neděli se na křtinském zámku odehraje koncert Felixe Slováčka a F Quintetu se zpěvačkou Martinou Bárta. Vystoupení začne ve 14 hodin.


Restaurant Day v Letovicích

neděle 20. srpna - Letovice

V parčíku u busty V. Havla se v neděli od 16 hodin odehraje Restaurant Day a zápis do Registru dárců kostní dřeně za účasti spolupracovnice Registru, paní Wasserbauerové. K poslechu zahraje Paleta Band. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat sladké a slané domácky vyrobené pochutiny, domácí limonády a další nápoje. Současně se budou moci zaregistrovat do Registru dárců kostní dřeně a pomoci tak potřebným. Výdělek z akce bude věnován Registru dárců kostní dřeně. V případě nepřízně počasí se akce přesouvá do ZUŠ Letovice.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509