Dnes je tuesday, 16. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Turisté se na běžkách vydají přes vrchovinu

19.1.2017 16:31 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION - Ani nadcházející víkend se nemusíte nudit. Kromě plesů se bude také sportovat, připraven je muzikál, zajímavá přednáška, vernisáž nebo show Evy Holubové a Boba Klepla. Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Turisté se na běžkách vydají přes vrchovinu
Běžkaři. Ilustrační foto Vladimír Ševčík

Improvizační zápas v Boskovicích

pátek 20. ledna – Boskovice

V pátek se v boskovickém zámeckém skleníku od 19.30 hodin odehraje další improvizační zápas. Domácím Lískám se tentokrát postaví Valouny z Valašského Meziříčí.  


Ochotníci z Jasinova uvedou muzikál

pátek 20. ledna – Letovice

Letovický kulturní dům bude v pátek od 19 hodin patřit muzikálovému představení Spadla do propasti aneb Jak to bylo s macechou. Muzikál připravilo ochotnické Jasinovské divadýlko. Celým muzikálem bude provázet živá hudební skupina, která zahraje lidové písničky známé i ty méně známé. Muzikál není vhodný pro mládež do patnácti let.


Kam vyrazit na ples

pátek 20 a sobota 21. ledna – Region

Ani tento víkend nebude bez plesů. Už v pátek se od 20 hodin odehraje v kulturním domě v Šebetově Školský ples, k tanci a poslechu zahraje skupina Retro. V sobotu bude boskovickém zámeckém skleníku od 19 hodin probíhat III. Firemní ples Gatemy, večerem provedou Miluška Bittnerová a Miroslav Šimůnek. K tanci a poslechu zahraje Brand New Band.


Výroba nástrojů starší doby kamenné

sobota 21. ledna – Skalní mlýn

V sobotu se v Domě přírody Moravského krasu ve Skalním mlýně odehraje od 15 hodin přednáška Výroba nástrojů starší doby kamenné. Petr Rajnoch vysvětlí, jak se pracovalo s nástroji doby kamenné, jakými technikami je tehdy lidé vyráběli nebo jaké materiály používali. Přednáška bude doplněná praktickými ukázkami výrobních postupů a dobovými výrobky s možností jejich praktického vyzkoušení.


Tradiční přejezd Drahanské vrchoviny

sobota 21. ledna – Boskovice

Klub českých turistů Boskovice ve spolupráci se Sokolem Boskovice pořádá v sobotu Tradiční přejezd Drahanské vrchoviny na běžkách. Sraz účastníků je v 8 hodin na boskovickém autobusovém nádraží. Trasa bude jednadvacet kilometrů dlouhá a povede ze Suchého do Sloupu.


Eva Holubová a Bob Klepl v Blansku

sobota 21. ledna – Blansko

Dělnický dům v Blansku bude v sobotu od 19 hodin hostit pořad Zůstane to mezi námi. Výjimečné jevištní talk show nabízí divákům možnost poznat zblízka dva naše přední herce Evu Holubovou a Boba Klepla. „Pořad Zůstane to mezi námi je úsměvná, někdy možná i trochu hořká, každopádně vždy velmi osobitá talk show našich předních herců, známých vedle profesního mistrovství také zájmem o dění kolem nás a snahou nežít život zbytečně,“ zvou pořadatelé.


Vernisáž výstavy v Boskovicích

sobota 21. ledna – Boskovice

V boskovické kavárně Kafé za rohem se v sobotu od 15 hodin odehraje vernisáž výstavy Květiny pro královnu. Své obrazy tam představí Renata Koudelková.


Pirátský maškarní karneval

neděle 22. ledna – Letovice

Letokruh - středisko volného času Letovice pořádá v neděli mezi patnáctou a sedmnáctou hodinou v letovické restauraci Na koupališti Pirátský maškarní karneval. Děti i dospělí budou moci nahlédnout do světa pirátů a námořníků. Tento svět mohou samozřejmě navštívit i jiné postavičky, třeba princezny, rytíři, čarodějnice i nejrůznější zvířátka. Příchozí čekají dvě hodiny zábavy, společně si zatančí na pirátské písničky a zahrají spoustu her.


Ať žijí strašidla!

neděle 22. ledna – Boskovice

V boskovickém zámeckém skleníku se v neděli od 15 hodin odehraje muzikálová pohádka Ať žijí strašidla! Divákům se představí herci Metropolitního divadla Praha.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509