Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: V Blansku budou v sobotu zabijačkové hody

16.2.2017 16:06 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION - Nejen pokračující plesová sezóna, ale také řada zajímavých akcí se odehraje o nadcházejícím víkendu. V Blansku budou mít zabijačku, v Boskovicích folkový koncert, ve Velkých Opatovicích Listování... Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: V Blansku budou v sobotu zabijačkové hody
Zabijačkové hody v Blansku. Foto Michal Záboj

V Olešnici pokřtí knihu

pátek 17. února – Olešnice

Rada města Olešnice zve na křest knihy MĚSTO OLEŠNICE – KAPITOLY Z HISTORIE. Křest knihy se uskuteční v olešnickém kině v pátek 17. v 18 hodin. Součástí křtu knihy bude promítnutí několika krátkých filmů z Olešnice 2016 a seznámení s obsahem knihy.


Improvizační zápas v Boskovicích

pátek 17. února – Boskovice

V boskovickém zámeckém skleníku se v pátek od 19.30 hodin odehraje další z improvizačních zápasů. Domácí Lísky tentokrát přivítají Bizony z Hradce Králové.


Křest knihy v blanenské knihovně

pátek 17. února – Blansko

Blanenská knihovna bude v pátek od 17 hodin hostit křest knihy Hany Lipovské - Moderní ekonomie: Jednoduše o všem, co byste měli vědět. Křest knihy bude spojený s besedou. Knihu pokřtí a besedy se zúčastní pan Václav Klaus ml. Více zde.


Plesová sezóna pokračuje

pátek 17. a sobota 18. února – Region

V pátek se v boskovické sokolovně od 20 hodin odehraje Ples VOŠ a SŠ Boskovice. V kulturním domě v Doubravici nad Svitavou se v pátek od 20 hodin odehraje XXVI. Ples OV KSČM. V pátek se v Dělnickém domě v Blansku odehraje od 20 hodin Ples ZŠ T.G.M.

V sobotu bude blanenský dělnický dům od 20 hodin hostit Ples dobrovolných hasičů. Kulturní dům ve Vanovicích bude v sobotu od 20 hodin patřit 11. Obecnímu plesu. Kulturní dům v Borotíně přivítá v sobotu od 20 hodin Hasičský ples. V kulturním domě v Letovicích se v sobotu od 20 hodin odehraje Hasičský ples. Boskovický zámecký skleník bude v sobotu od 20 hodin patřit Plesu fotbalistů. Sokolovna ve Velkých Opatovicích přivítá v sobotu od 20 hodin Ples sportovců.


Dorota Sadovská: Doba plastová

sobota 18. února – Blansko

Galerie města Blanska připravila na sobotu vernisáž výstavy Doroty Sadovské – Doba plastová. Slavnostní zahájení výstavy začne v 17 hodin. Dorota Sadovská v Galerii města Blanska představí svoje metaforické uvažování o současné době v podobě pohyblivé sbírky plastových artefaktů. Propůjčuje jim schopnost vytvářet nový svět a zároveň vypovídat o tom našem.


Valentýn s kaméliemi

sobota 18. února – Lysice

Oranžerie zámeckého zahradnictví na zámku v Lysicích bude v sobotu hostit akci Valentýn s kaméliemi. Prohlídka oranžerie a skleníku zámeckého zahradnictví bude možná v době od 10 do 16 hodin.


Zabijačkové hody v zámeckém parku

sobota 18. února – Blansko

Blanenský zámecký park bude v sobotu od 9 hodin patřit Zabijačkovým hodům s bohatým doprovodným programem. Celý den bude hrát country-rocková skupina 4 psi z Brna. Programem provede Aneta Kuklínková. Program: 09:00 h Začátek akce, 09:30 h Zábavný program pro dospělé (soutěže dvojic), 10:30 h Zábavný zabijačkový kvíz, 11:00 h ÁŇA – Svět splněných přání (program pro všechny, kteří se cítí být dětmi), 12:00–13:00 h Bourání prasete, 13:00 h Dětská show s Áňou a jejími kamarády (cvičení, tancování, zpívání, hry a soutěže), 13:30 h Romana Staníčková (zpěvačka, vítězka RH faktoru), 14:00 h Ledové království – show pro děti.


Listování ve Velkých Opatovicích

sobota 18. února – Velké Opatovice

Zámecký sál ve Velkých Opatovicích bude v sobotu od 17 hodin patřit Listování. Cyklus scénického čtení s Lukášem Hejlíkem v hlavní roli, jehož cílem je představit divákům všech generací zajímavé knihy neotřelou formou, tentokrát přinese dílo Dobrý proti severáku (Daniel Glattauer).


Karnevalové dění

sobota 18. a neděle 19. února – Region

Kulturní dům v Klepačově u Blanska bude v sobotu hostit jubilejní pětadvacátý karneval. Návštěvníkům k tanci zahraje kapela Circus Problem a DJ´s Amma, Jahly sound + Ten druhý. Představí se také Homo Kabaret. Začátek ve 20 hodin, masky mají snížené vstupné.

Katolický dům v Blansku bude v neděli od 14 hodin patřit dětskému karnevalu. Připraveny budou soutěže, hry, tanec, tombola a rej masek. Nedělní odpoledne bude v sokolovně ve Velkých Opatovicích patřit Masopustnímu karnevalu. Začíná ve 14.30 hodin a těšit se můžete na zábavné odpoledne pro celou rodinu s vystoupením dětí a klaunů.


Folkový koncert a dílna

neděle 19. února – Boskovice

V boskovickém zámeckém skleníku vystoupí v neděli od 18 hodin písničkář Ivo Cicvárek s Petrem Čadkem. Už ve 14 hodin proběhne ve skleníku textařský worskshop a přednáška. Účastníci textařského workshopu si na jednoduchých navazujících úkolech ukážou, jak písňová forma ovlivňuje rytmus jazyka, jaká jsou úskalí rýmů a rýmových schémat či jak z klišé vytvořit originální obraz.


Připravili představení pro děti

neděle 19. února – Blansko

Divadlo Kolárka v Blansku připravilo na neděli představení Tůdle a nůdle hostujícího divadla Facka. Dva klauni, kteří utíkají z cirkusu a zakládají si společně s dětmi cirkus svůj vlastní. Představení založené na cirkusových dovednostech, improvizaci a vzájemné interakci s dětmi. Divadlo začne v 10.30 hodin.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509