Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: V Letovicích budou pořádat Restaurant Day

18.8.2016 17:07 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION – Restaurant Day v Letovicích, dračí lodě na Křetínce, motorky v Jedovnicích... Nejen tyto akce se odehrají o nadcházejícím víkendu. Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: V Letovicích budou pořádat Restaurant Day
Restaurant Day v Letovicích. Foto Ivo Bařinka

Boskovický pohádkový hřebínek nabídne poslední představení

pátek 19. srpna – Nádvoří boskovického zámku

V pátek se na nádvoří boskovického zámku Boskovický odehraje poslední představení Boskovického pohádkového hřebínku. Děti se tentokrát mohou těšit na pohádku Jak Tonda léčil rohatou princeznu Safiru v podání Divadla Andromeda. Představení začíná v 17 hodin. Kouzelná babička přičaruje princezně Safiře za její uličnictví kravský roh. Když se princezna polepší, pošle za ní hodného, i když trochu líného a mlsného Tondu, aby ji léčil. Děti čekají veselé zápletky, legrace, vůně orientu a samozřejmě písničky.


Na Křetínce se utkají posádky na dračích lodích

pátek 19. a sobota 20. srpna – Přehrada Křetínka

O víkendu bude přehrada Křetínka patřit závodům dračích lodí. V pátek jsou od 14 do 19 hodin na programu tréninkové jízdy v místě závodu, v sobotu pak bude v 8 hodin porada kapitánů, od 8.40 do 16.30 hodin proběhnou závody na 200 m a od 16.50 do 18.30 hodin závod na 1000 m na otáčky.


Do Jedovnic se sjedou majitelé strojů značky Jawa

sobota 20. srpna – Sokolské hřiště v Jedovnicích

Jedovnice, respektive tamní sokolské hřiště, bude v sobotu hostit tradiční Jawamotosraz. Prezence účastníků začne ve 12 hodin. O hodinu později se se vydají na vyjížďku ve směru Kotvrdovice - Senetářov - Podomí - Ruprechtov - Račice - Bukovinka - Bukovina - Křtiny a Jedovnice.

Od 14 hodin se na sokolském hřišti uskuteční přátelské posezení účastníků a dalších návštěvníků Jawamosrazu. Na programu budou soutěže o hodnotné ceny a předání pamětních listů. Celým odpolednem bude provázet moderátoři Kenny a Pionýrka (Petr Burian a Diana Vidová). Setkání vyvrcholí od 20 hodin taneční zábavou s kapelou Emergency.


Oslaví první výročí otevření Domu přírody Moravského krasu

sobota 20. srpna – Dům přírody Moravského krasu

Dům přírody Moravského krasu oslaví v sobotu své první narozeniny. Na programu bude regionální jarmark výrobců z Moravského krasu. Připraven je také bohatý doprovodný program.

Více zde.


Den otevřených dveří na letišti v Kotvrdovicích

sobota 20. srpna – Letiště v Kotvrdovicích

Letiště v Kotvrdovicích bude v sobotu pořádat den otevřených dveří spojení se sletem ULL letadel a tradičním setkání pilotů a příznivců ultralehkého létání. Příchozí si budou moci zblízka prohlédnout letadla, pohovořit s piloty a více poznat atmosféru letiště. Akce se uskuteční od 10 hodin, v případě nepříznivého počasí pak v neděli. „Na letišti budete moci shlédnout řadu ultralehkých letadel od těch, která byla u počátků létání pro radost, až po současnou světovou špičku v této kategorii. K vidění budou rovněž vrtulníky a vírníky. Součásti sobotního dne budou ukázky parašutistů a leteckých modelářů. Pro velký zájem opět vyhlídkové lety vrtulníkem,“ zvou pořadatelé.


Restaurant Day v Letovicích

neděle 21. srpna – Masarykovo náměstí v Letovicích

V Letovicích v sobotu od 15 hodin již podruhé promění spolek PaLetA a Skaut náměstí v restauraci pod širým nebem. Restaurant Day je festivalem dobrého jídla a pití. Každý si může v předem určený den otevřít restauraci, kavárnu nebo bar na ulici, na dvoře, v parku nebo na nábřeží. Fantazii se meze nekladou.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509