Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU – V Okrouhlé se bude pít pivo na čas

30.7.2015 15:46 | Původní vydání | Radim Hruška

Region – O následujícím víkendu si přijdou na své například milovníci pěnivého moku. V Okrouhlé se totiž odehraje další ročník tradičního klání v pití piva na čas. Zajímavý program připravili i na lysickém zámku nebo na Festivalu 3+1 v Letovicích. Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU – V Okrouhlé se bude pít pivo na čas
Loňský ročník Okrouhleckého tupláku. Foto Radim Hruška

V Okrouhlé se bude pít pivo na čas

sobota 1. srpna – Pohostinství Boby Okrouhlá

První srpnová sobota bude v Okrouhlé patřit tradiční soutěži Okrouhlecký tuplák. Šestnáctý ročník v pití – nejen – piva na čas začne v pohostinství Boby v 15 hodin. Prezentovat se do soutěže mohou zájemci od 14.30 hodin. Na programu bude kromě pití půllitru na čas, také zdolávání mázu, tedy dvou litrů piva na ex a pití třetinky bavoráku. Odpoledne bude moderovat Laďa z Litovle.


Letovice budou hostit tradiční Festival 3+1

pátek 31. července a sobota 1. srpna – Letovice

O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v areálu letovického koupaliště již 16. ročník tradičního Festivalu 3+1. Hlavním festivalovým dnem bude sobota 1. srpna. Doprovodný program začíná v 10 hodin dopoledne, hudební program na něj naváže od 14 hodin.

Více zde.

Kompletní program zde.


Lysický zámek připravil hned několik akcí

pátek 31. července až neděle 2. srpna – Státní zámek Lysice

Státní zámek v Lysicích si připravil na víkend hned několik akcí. V pátek se od 17 hodin odehraje specializovaná prohlídka v rámci projektu Metternich – Napoleon a život v empíru. V sobotu se mohou návštěvníci vydat na noční kostýmované prohlídky zámku. Příchozí zažijí atmosféru večerního zámku a budou moci sledovat dávné příběhy a postavy osob, které na zámku kdysi žily nebo s ním byly spojeny. Příběh ze zámku i polesí s názvem Myslivecká romance se odehraje v sobotu ve 20, 21 a 22 hodin. Pro značný zájem doporučují pořadatelé rezervaci na telefonním čísle 516 472 235. V sobotu a neděli budou navíc probíhat komentované prohlídky zámecké zahrady, a to vždy od 15 hodin. V neděli pak na zámku nabídnou vernisáž výstavy Naivní umění. Zahájení proběhne v renesančním salónku vedle pokladny v 17 hodin.


V Boskovicích pokračuje pohádkový hřebínek

pátek 31. července – Zámek Boskovice

Boskovický pohádkový hřebínek pokračuje v pátek na nádvoří boskovického zámku představením Zlatovláska v podání členů divadla Emilion. Jedná se o klasickou loutkovou pohádku podle předlohy Karla Jaromíra Erbena. Spolu s loutkami mohou diváci prožít strastiplnou cestu Jiříka za zlatovlasou pannou. Představení začíná v 17 hodin.


Zítra to roztočíme, Jaroušku!

neděle 2. srpna – Letovické koupaliště

Areál letovického koupaliště bude v neděli od 20 hodin hostit představení Zítra to roztočíme, Jaroušku! Mezi vystupujícími nebudou chybět Jaroslav Sypal, Kateřina Kornová, Petr Jančařík, Martin Maxa, MUDr. Radim Uzel a další. V případě nepříznivého počasí se představení přesouvá do kulturního domu.


Na zámku v Rájci-Jestřebí představí tuzemské přední grafiky

neděle 2. srpna – Státní zámek Rájec nad Svitavou

V galerii Kruh na zámku v Rájci nad Svitavou v neděli zahájí výstavu tuzemských předních grafiků. K vidění budou díla Adolfa Borna, Karla Demela, Tomáše Hřivnáče, Oldřicha Kulhánka a Mariny Richterové. Vernisáž se uskuteční v 15 hodin.


Promenádní sezóna pokračuje v Blansku i Boskovicích

neděle 2. srpna – Blansko, Boskovice

V neděli se v Blansku i Boskovicích odehrají další koncerty letošní promenádní sezóny. V Blansku vystoupí v 10 hodin na náměstí Svobody Dechová hudba Lysice, v Boskovicích pak v 15 hodin v parku u zámeckého skleníku Martin Krajíček, Jitka Šuranská a Marián Friedel.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509