Dnes je saturday, 20. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: V Olešnici bude tradiční setkání harmonikářů

20.10.2016 16:46 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION – Nadcházející víkend přinese například výlov rybníka Olšovce v Jedovnicích, setkání harmonikářů v Olešnici nebo premiéru kunštátských ochotníků. Další zajímavé akce najdete v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: V Olešnici bude tradiční setkání harmonikářů
Setkání harmonikářů v Olešnici. Foto Radim Hruška

Den otevřených dveří ZŠ Erbenovy u příležitosti 60. výročí školy

pátek 21. října – Blansko

Blanenská ZŠ Erbenova otevře v pátek od 15.30 do 18 hodin dveře veřejnosti. Akci pořádá u příležitosti 60. výročí školy. Návštěvníci si budou moci prohlédnout budovu školy, zalistovat v kronikách a seznámit se se současnými aktivitami. K vidění budou i úspěšné filmy natočené členy filmového kroužku.


Improvizační zápas ve skleníku

pátek 21. října – Boskovice

Boskovický zámecký skleník bude v pátek od 19.30 hodin patřit improvizačnímu zápasu. Utkají se domácí Lísky s olomouckými Olivami. „O co v improvizačním zápase vlastně jde? Především o skvělou zábavu, u které se baví divák, který může dění na jevišti ovlivnit svým námětem a názorem. Ostatní určitě velmi rychle pochopíte,“ zvou pořadatelé.


Artefuck Tour 2016

pátek 21. října – Boskovice

Boskovickou sokolovnu v pátek rozezní koncert v rámci Artefuck Tour 2016. Od 20 hodin se posluchačům předvedou Traktor, Komunál a The Pant.


Zakončí motorkářskou sezónu

sobota 22. října – Drnovice u Lysic

Na sobotu připravil Kilian Gang v Drnovicích Zakončení moto sezóny 2016. Akce začne Na Molech, kde je ve 12 hodin sraz a začne tam vyjížďka. Od 19.30 hodin bude program pokračovat v drnovickém kulturním domě. Připravena je přednáška Endor Riders na jawách do Albánie 2016 a taneční zábava se skupinou Akcent.


V Olešnici se setkají harmonikáři

sobota 22. října – Olešnice

Už devatenácté setkání harmonikářů se v sobotu odehraje v olešnickém kulturním domě. Přehlídka harmonikářů začne ve 13 hodin a bude trvat přibližně do 18.30 hodin. Od 19 hodin pak bude následovat volná zábava.


Halasova dětská Rozseč

sobota 22. října – Rozseč nad Kunštátem

Kulturní dům v Rozseči bude v sobotu od 15 hodin hostit Halasovu dětskou Rozseč. Jedná se o přehlídku umění žáků malotřídních škol z Černovic, Křetína, Nýrova, Prosetína, Rozseče a Sulíkova.


Kunštátští ochotníci zvou na premiéru

sobota 22. a neděle 23. října – Kunštát

Divadelní spolek LMD Kunštát zve na nové představení s názvem Bacha pojišťováci! Ochotníci předvedou hru Miroslava Oupice o zvláštních obchodech a praktikách jedné zapadlé pobočky pojišťovny. Představení se konají v kunštátském kulturním domě v sobotu v 19 hodin a v neděli v 17 hodin.


O víkendu vyloví rybník Olšovec

sobota 22. a neděle 23. října – Jedovnice

O víkendu se koná tradiční výlov rybníka Olšovce v Jedovnicích. Lidé mohou v sobotu a v neděli nakoupit různé druhy ryb, ochutnat kulinářské speciality anebo jen pozorovat práci jedovnických rybářů. Výlov Olšovce na hrázi U bašty začne v sobotu i v neděli už v 7.30 hodin ráno. První den potrvá do 17 hodin, druhý pak do 16 hodin.


Beseda se Zdeňkem Junákem

neděle 23. října – Svitávka

V Löw-Beerově vile ve Svitávce se v neděli od 19.30 hodin odehraje beseda se Zdeňkem Junákem. Na posluchače čeká veselé i vážné povídání od Četnických humoresek přes Vinařské romantiky až po Srdcovky. Moderovat bude Vojta Polanský.


Drakiáda v Olomučanech

neděle 23. října – Olomučany

V neděli se bude v Olomučanech Za mlýnem od 13.30 hodin konat již 5. ročník DRAKIÁDY OLOMUČANY pro malé i velké. „Pro všechny děti s drakem máme připravenou odměnu v podobě perníkového draka. Na konci akce bude zaplán oheň pro opékání špekáčků, takže doporučujeme si vzít špekáčky a pečivo (opékače zajištěny),“ zvou pořadatelé.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509