Dnes je thursday, 25. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: V černohorském pivovaru bude Pivní pouť

22.9.2016 16:18 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION – Jubilejní dvacátý ročník Pivní pouti bude o víkendu hostit Pivovar Černá Hora, ve Velkých Opatovicích se bude všechno točit kolem včel, v Babolkách zase kolem lip... Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: V černohorském pivovaru bude Pivní pouť
Pivní pouť v Černé Hoře. Foto Facebook

Pivovar Černá Hora pořádá jubilejní Pivní pouť

sobota 24. září – Pivovar Černá Hora

Již podvacáté se v sobotu v Pivovaru Černá Hora uskuteční Pivní pouť. Připraven je bohatý hudební program, prohlídky pivovaru nebo na komentovaná degustace. Brány Pivovaru Černá Hora se otevřou již ve 12 hodin a jubilejní dvacátou pivní pouť odstartuje kapela Day Dreams. Dále vystoupí hudební skupiny Sto zvířat, Jelen, Alkehol a Horkýže Slíže. Bohatý program zakončí kapela Turbo.


Včelařský den ve Velkých Opatovicích

sobota 24. září – Vestibul kina ve Velkých Opatovicích

Vestibul stálého kina ve Velkých Opatovicích bude v sobotu hostit Včelařský den. Příchozí se mohou od 9 do 16 hodin těšit na představení práce včelařů a života včel + promítání pohádky o včelách pro děti ve 14 hodin. Navíc se bude prodávat med, medovina nebo medové pivo.


V Babolkách oslaví lípy svobody

sobota 24. září – Babolky

V sobotu se v Babolkách od 14.30 hodin konají Oslavy Baboleckých lip svobody. Jedná se o zábavné dětské a soutěžní odpoledne, tentokrát v kostýmech víl a vodníků.


O víkendu se otevřou dveře ateliérů

sobota 24. a neděle 25. září – Region

Lidé se mohou o tomto víkendu blíže seznámit s tím, jak a kde pracují někteří výtvarní umělci. V regionu se k šestým Dnům otevřených ateliérů připojí pětice výtvarníků. Akce se v sobotu a v neděli uskuteční po celém Jihomoravském kraji. Zájemci mohou od 10 do 17 hodin navštívit ateliéry malířů, sochařů, keramiků, kovářů a dalších umělců.

Více zde.


Partyzánská stezka v Klepačově

sobota 24. září – Hřiště v Klepačově

Hřiště v Blansku Klepačově bude v sobotu od 13 hodin svědkem Partyzánské stezky. Partyzáni, děti a dospělí absolvují cestu plnou nástrah a důležitých úkolů. Úspěšná akce bude odměněna. Oheň, kytara, špekáčky, čaj, dospělácký čaj...


Po stopách muzikantské víly Doubravky

sobota 24. září – Hřiště v Horní Lhotě

V sobotu se mohou děti v Horní Lhotě vydat po stopách muzikantské víly Doubravky. Akce začíná na hřišti v 16 hodin. „Děti si užijí spoustu zábavy s hudbou na osmi stanovištích. Proč právě osmi? Dozvíte se na muzikantské cestě! Start i cíl cesty – hospůdka U Kaštánka, kde se můžete na závěr zastavit na občerstvení. Akce se koná pouze za příznivého počasí,“ zvou pořadatelé.


MČR Electric Buggy ve Velkých Opatovicích

sobota 24. září – Velké Opatovice

Modely aut se v sobotu utkají ve Velkých Opatovicích. V areálu za fotbalových hřištěm se totiž od 9.30 hodin odehraje Mistrovství České republiky v Electric Buggy 1:10.


Dětské hasičské závody v Olešnici

neděle 25. září – Hasičská zbrojnice v Olešnici

Olešničtí dobrovolní hasiči zvou v neděli na 4. ročník Dětských závodů. Začínat se bude hasičské zbrojnici ve 14 hodin a na programu bude požární útok, překážková dráha a kofolová štafeta.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509