Dnes je wednesday, 24. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Mladí plavci bojovali v bazénech v Olomouci, Boskovicích i Brně

1.4.2014 15:17 | Věra Vencelová

Blansko - Z víkendového čtyřiatřicátého ročníku Velké ceny Olomouce si blanenští plavci přivezli dvě medaile. V olomoucké padesátce změřili síly s českými, slovenskými a polskými plavci pouze tři nejstarší zástupci blanenského oddílu Veronika Zamazalová, Michal Vencel a Jan Vencel.

Mladí plavci bojovali v bazénech v Olomouci, Boskovicích i Brně
Veronika Zamazalová. Foto Věra Vencelová
Plavci i diváci obdivovali výkony českých reprezentantů, především však naší současné nejlepší plavkyně Simony Baumrtové. Ta překonala ve svých startech téměř všechny rekordy mítinku. 
Výborně si ovšem vedla i blanenská juniorská vicemistryně republiky na padesát metrů prsa Veronika Zamazalová. Zde v Olomouci dosáhla na stejné trati na zlato. Bronzovou medaili vybojoval na dvoustovce prsa Jan Vencel. V boji o stříbro podlehl juniorskému reprezentantu a bývalému blanenskému plavci Dominiku Špačkovi. Ten v současné době plave za Kometu Brno. Michal Vencel sice na medaile nedosáhl, ale v královské a zároveň nejobsazenější disciplíně padesát metrů kraul doplaval na slušném pátém místě. 
Zbytek blanenského oddílu spolu s plavci devíti klubů Jižní Moravy bojoval o medaile a poháry na tradiční Jarní ceně Boskovic. Zde se to medailemi jen hemžilo. Blanenští si jich domů přivezli celkem třicet. Z těch nejcennějších se radovali v kategorii staršího žactva Kateřina Bachratá a Zdeněk Kocián a v kategorii mladšího žactva Milan Kučera. Dva stříbrné poháry za disciplínu sto metrů prsa si odnesli Milan Musil a Tomáš Chemčuk a jeden bronzový Daniel Šenk.
Jedenáctiletý talent blanenského oddílu Milan Kučera kraloval o minulém víkendu na městském přeboru mladšího žactva v Brně na Lesné. Své soupeře z deseti oddílů Jihomoravského kraje nechal hluboko v poli poražených ve všech šesti možných startech. V disciplíně dvě stě metrů kraul zvítězil o celých sedm vteřin a na dvoustovce polohově nadělil soupeřům dokonce ztrátu jedenáct vteřin, což představovalo v bazénu zhruba dvacet metrů. Celkově se dvanáctičlennému blanenskému družstvu vedlo v Brně výborně. Téměř všichni si přivezli medaile, a to úctyhodných třicet z individuálních startů. Z této snůšky medailí bylo čtrnáct zlatých. Šest si jich pověsil na krk již zmiňovaný Milan Kučera, po dvou Jakub Bartošík, Marek Švarc a Milan Musil. Z jedné se radovali Anna Kučerová a Radim Švarc. Nejvíce placek, které měly stříbrnou a bronzovou hodnotu, vybojovala Barbora Sedláková, když zabodovala v pěti startech. Další dva cenné kovy přidala štafeta žáků ve složení Michal Špaček, Milan Musil, Radim Švarc a Milan Kučera. Úspěšná čtveřice borců dosáhla v kraulové štafetě na stříbro a v polohové na bronz.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509