Dnes je friday, 29. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Na trůn usedli Jan Sehnal a Romana Čtvrtníčková

26.1.2012 3:04 | Původní vydání 24.1.2012 7:00 | Bohumil Hlaváček | Vyšlo v číslo 02 2012

Blansko - Jednička s hvězdičkou. A podtržená k tomu. Takovou známku si letos zaslouží organizátoři vyhlašování ankety Fotbalista okresu Blansko 2011. Všichni, kdo přišli v pátek v podvečer do blanenského kina to mohou určitě potvrdit. Nápaditý scénář, bezproblémový průběh, vynikající pěvecká i sportovní vystoupení, vtipný a pohotový moderátor.

Na trůn usedli Jan Sehnal a Romana Čtvrtníčková
Otec a synové Vorličtí získali tři ocenění. Foto Bohumil Hlaváček
Mnohé podobné televizní pořady by se mohly bez nadsázky v Blansku něčemu přiučit. Za zmínku stojí také určitě fakt, že se tentokrát dostavili osobně všichni vyhodnocení, aby převzali cenu, nikdo nikoho nezastupoval. Pomyslnou třešničkou na dortu byla předtočená videoprojekce zdravic předních českých umělců, kteří ve svých vstupech jmenovitě oceněným gratulovali.
Jak již se stalo tradicí, nejvíce prvních míst posbírali zástupci blanenského a boskovického oddílu. Na nejvyšší ocenění ale tentokrát nedosáhli. Králem okresních fotbalových trávníků byl vyhlášen Jan Sehnal z Ráječka, hráč stejného oddílu Martin Bartoš převzal cenu čtenářů Zrcadla Blanenska a Boskovicka a po levici Sehnala usedla na trůn jako nejlepší žena fotbalistka Romana Čtvrtníčková z Rakovce Kotvrdovice. Novopečená královna měla náročný program. Musela časově zvládnout i svůj maturitní ples. Ten se naštěstí pro ni konal v protějším Dělnickém domě. 
Roli favorita v kategorii trenér roku potvrdil blanenský Jiří Pokoj. Kouč dorostenců, kteří suverénním způsobem vyhráli krajský přebor a po podzimu jsou v popředí divize, byl evidentně dojatý. „Jsem moc rád. Děkuju svým kluků, myslím, že se sešla mimořádná parta,“ řekl. Jeden z nich převzal zaslouženě cenu pro nejlepšího dorostence. Jan Trtílek je mimořádným střeleckým talentem, se kterým už počítá trenér mužů Michal Kugler na testování v zimní přípravě. Nejlepší starší žák brankář Jan Matuška, syn legendárního rudického kanonýra, prošel rovněž blanenskými mládežnickými týmy. 
Jakub Hlubinka ze Suchého byl vyhodnocen jako nejlepší rozhodčí. Moderátor se ho optal, jak je daleko s angličtinou. Znamená to, že má zálusk na pískání mezinárodních zápasů? „Každý má velké plány. Momentálně jsem zařazen do výcvikového programu rozhodčích, v něm po nás angličtinu chtějí,“ smál se Jakub Hlubinka. Připustil, že by ho lákalo řídit ligu. „Ale jsem skromnější. Když se dostanu třeba do divize nebo MSFL, budu spokojen,“ připustil bratr nastupující cyklistické hvězdy Nikoly Hlubinkové.
Jiřího Vorlického, který získal ocenění jako osobnost roku, potěšila samozřejmě i první místa synů. Jiřího juniora mezi mladšími žáky, Lukáše v kategorii přípravek. „Nepřeceňuji to ale, teprve čas ukáže. Možnost dalšího rozvoje jim jako rodiče samozřejmě chceme v maximální možné výši dát,“ uvedl. Oba boskovičtí talenti již jezdí na vybrané turnaje i do Zbrojovky Brno, o Lukáše je zájem i z nejprestižnějších klubů. „Do konce žákovské kategorie bych je však rád udržel v Boskovicích. Pokud nebude nutné, aby přestoupili, rád bych dohlížel na jejich růst sám. My bychom chtěli, aby pro ně nebyl fotbal na prvním místě, aby tam byla rodina, škola a zdraví,“ usmíval se hrdý otec, který je pro kluky největším vzorem. 
Na ceremoniálu se bavili i ti, kteří na něj přišli jako na kulturní akci. Jan Mlčoch, alias Karel Gott Revival a adamovská zpěvačka Adéla Grimová obecenstvo nadchli, zaujala i barmanská show a několik vystoupení blanenských cvičenek. Moderoval Vladimír Vlach, známý z televizního vyhlašování losování Sportky. Při rozlepování obálek se vystřídali politici, sponzoři, fotbaloví funkcionáři i hráči, mezi nimiž nechyběl ani brankář Jaromír Blažek, který začínal s kopanou v Blansku. Překvapení čekalo starostu Lubomíra Toufara, který v obálce jméno prvního nenašel. Díky vtipnému nápadu ho nahradila z plátna kina Adéla Gondíková, která jméno Honzy Sehnala oznámila. Večer ukončil raut za doprovodu cimbálu v předsálí kina.

Fotbalista roku 2011
1. Jan Sehnal (SK OLYMPIA RÁJEČKO) 
2. Martin Sehnal (FK APOS BLANSKO)
3. Antonín Preč (FC BOSKOVICE)  
4. Radek Bezděk (SOKOL BOŘITOV) 
5. Martin Bartoš (SK OLYMPIA RÁJEČKO) 
6. Radim Bubeníček (FK APOS BLANSKO)
7. Aleš Petržel (TJ SLOUP) 
8. Ivo Loukota (FK KUNŠTÁT) 
9. Michal Šenk (FK APOS BLANSKO) 
10. Michal Zouhar (SOKOL LIPOVEC)
11. Vítězslav Kotásek (ASK LIPŮVKA)
Fotbalistka roku 2011 
Romana Čtvrtníčková (RAKOVEC KOTVRDOVICE) 
Dorostenec roku 2011: Jan Trtílek (FK APOS BLANSKO)
Starší žák roku 2011: Jan Matuška (RUDICE)
Mladší žák roku 2011: Jiří Vorlický mladší (FC BOSKOVICE)
Hráč přípravky roku 2011: Lukáš Vorlický (FC BOSKOVICE)
Osobnost roku 2011: Jiří Vorlický (FC BOSKOVICE)
Trenér roku 2011: Jiří Pokoj st. (FK APOS BLANSKO DOROST)
Rozhodčí roku 2011: Jakub Hlubinka (SUCHÝ)
Cena čtenářů Zrcadla Blanenska a Boskovicka:
Martin Bartoš (SK OLYMPIA RÁJEČKO)

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509