Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Na trůn usedli Jan Trtílek a Kateřina Zoubková

24.1.2013 16:26 | Původní vydání 22.1.2013 6:00 | Bohumil Hlaváček | Vyšlo v číslo 02 2013

Blansko - Stalo se již pěknou tradicí, že výkonný výbor OFS Blansko vyhlašuje anketu, ve které kluby rozhodnou o ocenění těch nejlepších za uplynulý rok, aby pak výsledky vyhlásil na slavnostním večeru. Úroveň této akce se stabilizovala na velmi vysoké úrovni, mimořádně se povedla i ta letošní. Konala se podruhé za sebou v sále Městského kina Blansko. Účast oceňovaných byla stoprocentní, nechyběli významní hosté ani fotbalová veřejnost, která hlediště sálu téměř zaplnila.

Na trůn usedli Jan Trtílek a Kateřina Zoubková
Jan Trtílek a Kateřina Zoubková. Foto Bohumil Hlaváček
Moderátorem ceremoniálu byl sportovní komentátor Petr Kubásek, výrazně ho ale zastiňoval známý šoumen Petr Švancara, kapitán brněnské Zbrojovky, který bavil všechny přítomné svými improvizovanými výroky i kousky. Zkoušel i driblink s míčem, na nožičky byli ale lepší ocenění žáci Radim Ševčík i Lukáš Vorlický, za což sklidili obrovský aplaus. V programu se vystřídali baletka, cvičenky aerobiku, zpěváci Adéla Grimová a Jan Fanta, došlo i na divadelní scénku, která odhalila tajemství Křetínského tašky. Mnohonásobný mistr světa v biketrialu Václav Kolář dokázal, že se nebojí předvádět krkolomné kousky i na jevišti, jeho okolí, schodech či na stole a přeskočit ležícího zpěváka je pro něj hračka.
V rámci vlastního vyhlašování ankety se přítomní nejprve dozvěděli jména fotbalistů od jedenáctého po čtvrté místo. Cenu čtenářů Zrcadla Blanenska a Boskovicka poté převzal nestárnoucí Tomáš Kleveta, jehož fanoušci překvapivě postavili i nad ligové plejery Luďka Pernicu a Davida Bednáře. Jako první vítěz své kategorie přebrala cenu pro osobnost roku 2012 dlouholetá funkcionářská duše blanenské kopané, kterou Břetislav Strážnický bezesporu je. Dojetí ho přemohlo natolik, že u mikrofonu toho moc ze sebe nedostal. Mužem číslo jedna s píšťalkou byl vyhlášen Miroslav Nejezchleb z Rájce, pomyslná trenérská královská koruna připadla zcela podle zásluh kunštátskému Petru Loukotovi. 
Následovaly mládežnické kategorie. Mezi dorostenci dostal nejvíce hlasů brankář FK Blansko Filip Němec, jemuž cenu předal vlastní otec Jiří. Podoby otce a syna si nemohl nikdo nevšimnout. Blanenský malý Messi Radim Ševčík získal cenu pro nejlepšího žáka, mezi přípravkáři nikdo nepředstihl favorizovaného Lukáše Vorlického. Tomu připravili pozorní pořadatelé dojemnou chvilku předáním nádherného dortu k jeho jedenáctým narozeninám, které ten den slavil. 
Na pomyslný bronzový stupínek mezi fotbalisty vystoupil třetí Martin Sehnal, v současnosti hrající za Olympii Ráječko, o příčku výš skončil rychlík Michal Šenk. Ten ale u mikrofonu zklamal své blanenské fanoušky prohlášením o svém odchodu do třetiligových Rosic na jarní sezónu. Po efektním tanci se psem již následně došlo k vrcholu večera.
Poslanec Michal Babák uvedl nejdříve na trůn královnu zelených trávníků, kterou se za rok 2012 stala Kateřina Zoubková z FK Kunštát. Té se to povedlo již podruhé v historii. Loni nejlepší blanenský dorostenec Jan Trtílek potvrdil svůj talent překvapivým vítězstvím v kategorii mužů, když ocenění mu předali blanenský místostarosta Jiří Crha a Petr Švancara. 
Za přípravou celé akce byl tým pořadatelů, velké uznání patří zejména Lubomíru Rekovi z Kulturního střediska města Blanska a jeho spolupracovníkům, stejně jako všem vystupujícím. Příjemným faktem bylo, že se dostavili i všichni ocenění, mnohdy se svými blízkými či kamarády z jejich oddílů. Cestu do kina si našli i mnozí fotbaloví příznivci, kteří tak dokázali, jak moc jim milovaný sport přirostl k srdci.

FOTBALISTA OKRESU BLANSKO 2012
1. Jan Trtílek (FK Blansko)
2. Michal Šenk (FK Blansko)
3. Martin Sehnal (SK Olympia Ráječko)
4. Ondřej Španěl (FK Kunštát)
5. Antonín Preč (FC Boskovice, FK Kunštát)
6. Jan Sehnal (SK Olympia Ráječko)
7. Radim Bubeníček (FK Blansko)
8. Petr Crhák (FK Blansko, FK Kunštát)
9. Tomáš Kleveta (TJ Sloup)
10. Jan Doležel (FK Blansko)
11. Jakub Tenora (SK Olympia Ráječko)
Nejlepší fotbalistka: Kateřina Zoubková (FK Kunštát)
Nejlepší dorostenec: Filip Němec (FK Blansko)
Nejlepší žák: Radim Ševčík (FK Blansko)
Nejlepší hráč přípravky: Lukáš Vorlický (FC Boskovice)
Nejlepší trenér: Petr Loukota (FK Kunštát)
Nejlepší rozhodčí: Miroslav Nejezchleb
Osobnost roku: Břetislav Strážnický (FK Blansko)

Galerie k článku

Foto Bohumil HlaváčekFoto Bohumil HlaváčekFoto Bohumil HlaváčekFoto Bohumil Hlaváček
Foto Bohumil HlaváčekFoto Bohumil HlaváčekFoto Bohumil HlaváčekFoto Bohumil Hlaváček
Foto Bohumil HlaváčekFoto Bohumil HlaváčekFoto Bohumil Hlaváček

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509