Dnes je thursday, 25. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Nejvíce návštěvníků v sezoně měl v regionu Aquapark v Blansku

3.9.2015 5:08 | Původní vydání | Michal Záboj, Radim Hruška

Region - Koupaliště v regionu mají za sebou vynikající sezonu. Plovárnám po celé léto přálo počasí. Provoz zahájily už na začátku června a skončily prvního září. Provozovatelé hlásí vyšší návštěvnost i tržby.

Nejvíce návštěvníků v sezoně měl v regionu Aquapark v Blansku
Koupaliště v Letovicích. Foto archiv Zrcadla

Absolutně nejvíce návštěvníků v celém regionu letos prošlo branou Aquaparku v Blansku. Od začátku června do něj zavítalo přes padesát tisíc lidí. Pro srovnání, loni to bylo necelých dvacet tisíc návštěvníků.

„Určitě jsme se sezonou spokojeni. Po té loňské katastrofální byla ta letošní lepší než průměrná. Bohužel, loňský propad, nenahradila,“ uvedl ředitel Služeb Blansko Radek Snopek s tím, že tržby činily přes 2,6 milionu korun.

Blanenský aquapark přinesl letos návštěvníkům novinku. Přes webkameru se mohli na internetu podívat, jak to na plovárně aktuálně vypadá.

„Myslím, že lidi se přes webkameru dívali hodně. Měli jsme kladné ohlasy. Když pak občas kamera vypadla, tak jsme hned dostali upozornění,“ podotkla Snopek.

Rekordní návštěvnost přinesly letošní teplé prázdniny také boskovickému koupališti. Do 30. srpna prošlo jeho bránou pětačtyřicet a půl tisíc návštěvníků, což znamenalo tržby v hodnotě 2,2 milionu korun včetně DPH.

Celková čísla ale budou vyšší, protože koupaliště mělo otevřené i v pondělí 31 srpna a 1. září. „Během těchto dvou dnů přišla navíc asi tisícovka návštěvníků, což znamená dalších zhruba sto tisíc korun,“ uvedl vedoucí provozu městských lázní a koupaliště v Boskovicích Bohumil Feruga.

Podle něj se během sezóny nevyskytl žádný závažnější problém. „Musely se provádět jen drobné opravy, které s sebou přinesla zvýšená návštěvnost akvaparku. Už nyní přemýšlíme o úpravách, který bychom mohli provést pro příští sezónu, ale nic konkrétního zatím nebylo dohodnuto,“ upřesnil Feruga.

Letošní sezonu si pochvalují také menší plovárny v regionu. Vyšší návštěvnost  hlásí například koupaliště ve Spešově, kam v některých dnech přišly čtyři stovky lidí.

„Sezona byla perfektní, bylo nádherné počasí, lidi super, voda super. Letošní sezona byla o hodně lepší než ta minulá,“ popsala provozovatelka koupaliště ve Spešově Kateřina Kuncová.

V Letovicích ani Velkých Opatovicích zatím nemají návštěvnost koupališť zpracovanou, ale v obou městech bude podle předběžných odhadů také mnohem vyšší než v uplynulém roce.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509