Dnes je friday, 29. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Obrazec je dílo vysokých duchovních inteligencí, říká badatelka

3.7.2014 5:41 | Původní vydání | Michal Záboj

Boskovice - Záhadný obrazec na poli nedaleko Boskovic teď zaměstnává policejní vyšetřovatele. Pátrají po lidech, kteří piktogram vytvořili. Badatelka a publicistka Tonička Plíšková, která se studiem kruhů v obilí zabývá, ale mnoho šancí policii nedává. Podle ní obrazec nevytvořila lidská ruka.

Obrazec je dílo vysokých duchovních inteligencí, říká badatelka
Foto Michal Záboj

„Jsem přesvědčena, že policie nemůže zjistit, že by to vytvořil člověk, protože není možné, aby tak obrovský a tak dokonalý obrazec vznikl tím, že sem přijdou nějací hošíci a začnou ho po nocích vytvářet. Už jenom vzhledem k rozsahu plochy nemá šanci ani velká skupina lidí toto vytvořit,“ říká badatelka.

Jak si tedy vznik obrazce vysvětlujete? Čí je to dílo?

Je to dílo vysokých duchovních inteligencí, které pomáhají Zemi i člověku překonat energie, které sem nyní z galaxie plynou přes Slunce. Dochází ke slunečním erupcím, mění se celá planeta Země, mění se všechny planety ve sluneční soustavě, mění se i lidé a je to velmi silný energetický nápor, který musí unést v první řadě Země a také člověk.

Jak tedy podle vás obrazce vznikají, je to dílo okamžiku nebo vznikalo déle?

Všichni odborníci jsou přesvědčení, že je to dílo okamžiku. I u nás v České republice viděl jeden myslivec, který byl v noci sledovat zvěř na posedu v Hluku u Uherského Hradiště, na protějším kopci, než obrazec v obilí vznikl, tak viděl přiletět takové oranžové kuličky. Angličané to mají natočeno, že přiletí nad pole, začnou se otáčet a pak je tam nádherný obrazec. Jedna Američanka, která se výzkumem kruhů v obilí zabývá, zase viděla vysoký sloup světla, který se dole začal otáčet jako káča, a když se tam pak šla podívat, tak tam byly obrazce.

Proč myslíte, že ten obrazec vznikl zrovna tady? Podobné útvary se už vyskytly v minulosti v blízkém okolí.

Řekla bych, že obrazec vznikl na silném energetickém místě. Nikdy nevznikají na místě náhodném. Toto místo musí být z nějakého důvodu velice důležité i celá tato oblast, protože zde i v dobách dávných žili obyvatelé, kteří toho hodně věděli, hodně znali. Třeba pánové boskovičtí, pánové kunštátští, prostě byla to a je silně kulturně rozvinutá oblast. Navíc je to oblast, která je na křižovatce historických cest ze severu na jih. A kolem těch cest je spousta obrazců. Jeden byl například pod zámkem v Kunštátě. V roce 2011 pak byl jeden obrazec nad rybníkem u Skalice a další pod Rozsečí nad Kunštátem. Tyto piktogramy vznikly ve stejný den. Loni pak byl obrazec opět v Rozseči a v Drnovicích. Tam se mi velice nelíbilo, že zemědělci zelené obilí i s obrazcem pokosili. To je velmi škodlivé pro planetu i pro nás, protože ten obrazec je takovým požehnáním pro celou krajinu. Odtud se totiž šíří velice silné energie, které lidstvu i krajině pomáhají.

Celý rozhovor s badatelkou Toničkou Plíškovou přinese tištěné Zrcadlo v úterý 8. července.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509