Dnes je saturday, 20. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Okresní derby zahájilo nový ročník Krajské hokejové ligy

18.9.2017 5:09 | Původní vydání | Lubomír Slezák

REGION - O víkendu proti sobě v prvním kole Krajské hokejové ligy nastoupili oba zástupci našeho okresu. Do Blanska přijel celek Boskovic. Na vítěznou šňůru osmi utkání chtěli navázat v sobotu hosté, kteří letos vystupují v roli obhájce titulu. 

Okresní derby zahájilo nový ročník Krajské hokejové ligy
Okresní derby. Foto Lubomír Slezák

„Obhájit titul je vždycky velice těžké, ale uděláme pro to maximum“, říkal před utkáním předseda boskovického klubu Ladislav Čížek.

 „Myslím, že letos máme silný tým, podařilo se nám přivést některé posily, které by měly vhodně doplnit loňský tým. Ale každý soupeř se na nás bude chtít vytáhnout,“ doplnil.

HC Dynamiters Blansko - SKMB Boskovice 2:4 (1:1, 0:1, 1:2), 16. Kuběna, 51. Berka - 8. Hnilička, 34. Šebek, 50. Benýšek, 57. Krejčiřík.

Blansko: Vlach - Sedláček, Hanzlík, Jakubec, Vystrčil, Hejduk, Němec, Kazda, Jílek, Šála, Pilát, Hussein, Kuběna, Král, Bílý, Berka, Grünwald, Drenčko.

Boskovice: Chvátal - Krejčiřík, Maksa, Dufek, Surý Z., Honzek, Skácel, Šebek, Hnilička, Karný, Bednář, Benýšek, Klaus, Gregorovič, Vágner.

V první třetině měli převahu hosté, dokázali ji vyjádřit v osmé minutě, když Hnilička dostal puk mezi kruhy a prostřelil Vlacha. Ačkoliv v dalším průběhu měly více šancí Boskovice, byl to naopak celek Blanska, který vyrovnal. V 16. minutě se po závaru před hostující brankou zblízka prosadil Kuběna.

Druhá třetina byla zrcadlovým obrazem první. Domácí byli střelecky mnohem aktivnější, ale byli to hosté, kteří šli do vedení po přesné ráně Šebka. Velkou oporou hostů byl ve druhé části brankář Chvátal.

V závěrečné dvacetiminutovce byli v prvních minutách opět aktivnější domácí, Boskovice ale deset minut před koncem vstřelily třetí branku, když Benýšek využil přesilovku. Za půl minuty ale celek Blanska gólově odpověděl, brankář Chvátal kapituloval po střele Berky.

Domácí ve snaze vyrovnat místy zbytečně faulovali a v závěru zápasu jim chyběli síly. A tak tři minuty před koncem rozhodl o vítězství Boskovic tvrdou ranou Krejčiřík.

Další výsledky: Uherský Brod - Kroměříž 2:3, Uherské Hradiště - Uherský Ostroh 3:8, Břeclav - Velká Bíteš 3:6, Velké Meziříčí - Uničov 8:2.

Ve druhém kole hraje tuto sobotu Blansko v Uničově, Boskovice ve stejný den hostí celek Uherského Hradiště.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509