Dnes je friday, 19. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Patnáctý ročník Memoriálu Dana Němce v halovém fotbalu se mimořádně vydařil

28.11.2012 0:55 | Původní vydání 27.11.2012 7:00 | Bohumil Hlaváček | Vyšlo v číslo 24 2012

Blansko - Jako již tradičně zakončil fotbalový rok na našem okrese halový fotbalový turnaj Memoriál Dana Němce. FOTOREPORTÁŽ UVNITŘ

Patnáctý ročník Memoriálu Dana Němce v halovém fotbalu se mimořádně vydařil
Vítězná Černá Hora. Foto Josef Mikulášek
Je to již patnáct let, co talentovaný hráč tragicky zahynul a jeho rodina se rozhodla uctít jeho památku tímto způsobem. „Letos bylo trochu symbolické i to, že Danova dcera Denisa přímo v den konání oslavila devatenácté narozeniny. A dále to, že vyhrál tým, v jehož dresu nastoupil náš druhý syn Libor a byl vyhlášen jeho nejlepším hráčem,“ byl dojat předseda organizačního výboru Josef Němec. 
Tím mužstvem se nečekaně, ale zaslouženě stala Černá Hora, která za sebou nechala domácí FK Blansko i výborně hrající výběry novin Zrcadlo a Karla Jarůška. Turnaj měl mezinárodní punc, zúčastnily se ho i dva celky z polské Legnice a rakouského Mürzzuschlagu, partnerských měst Blanska a proto museli organizátoři navýšit počet účastníků na deset a tři utkání předehrát již v pátek v podvečer. „Moc se nám v Blansku jako vždy líbilo, navíc nás potěšilo, že jeden z našich celků se dostal v tak velké konkurenci až do finále,“ potěšilo vedoucího polské výpravy Henrika Zdanowicze po skončení akce.
Výběr našeho listu s názvem Zrcadlo Team se akce zúčastnil již popáté, když ani jednou nechyběl na pomyslných stupních vítězů. Po premiérovém druhém místě se mu podařilo v roce 2009 vyhrát a ve dvou dalších ročnícíh byl opět stříbrný. Na letošním turnaji předváděl podle všech diváků jednoznačně nejlepší fotbal s krásnými brankami. Prohrál o gól v jediném utkání, bohužel v semifinálovém, které mu zavřelo bránu do finále. V brance Zrcadlo Teamu byl skvělý Aleš Slanina, v poli se střídali Petr Crhák, Ondřej Španěl, Antonín Preč, Lukáš Martínek, Ondřej Paděra, Jan Havlíček a Jan Koudelka. Na jedno sobotní utkání nastoupil i Jiří Vorlický, pro zranění se tentokrát omluvili Tomáš Kleveta a Radim Farník. 
Turnaj začal v páteční předehrávce drtivou výhrou Zrcadla Teamu nad Ráječkem, další dvě utkání skončila remízami. Už zde vystrčila Černá Hora růžky, když hrála bez branek s favorizovaným Blanskem a naznačila tak, že by mohla být černým koněm turnaje. To se beze zbytku druhý den potvrdilo.
Po úvodních pěti ranních sobotních zápasech, v nichž mimo jiné zaujala vítězná bitva Blanska se Zbrojováky z Kaca Teamu, proběhl slavnostní nástup všech zúčastněných. Rodinu Němcovu, hráče i diváky pozdravili zástupci zahraničních delegací, místostarosta Jiří Crha, který nad akcí převzal záštitu a rovněž blanenský starosta Lubomír Toufar. Pak se znovu rozběhl kolotoč zápasů.
K výborným výkonům se rozehráli legničtí hasiči, kteří svá tři zbývající utkání ve skupině vyhráli a ze druhého místa za suverénním Zrcadlo Teamem postoupili do semifinále. Ve druhé skupině potvrdilo roli favorita Blansko, Kaca Team byl až třetí za Černou Horou, která v klíčovém utkání bez problémů porazila Mürzzuschlag. Následoval zápas o páté místo, v němž Kaca Team přehrál o gól Ráječko. To sice vedlo, do poločasu však bylo srovnáno. Rozhodující branka padla až v závěru.
V prvním semifinále zavelel k postupu černohorský Libor Němec v 5. minutě a stav se do konce první půle nezměnil. Zrcadlo Team nastoupil s odhodláním ke zvratu, díky Tatíčkovi však přišla pro něj další sprcha v podobě druhé branky ani ne po třiceti sekundách hry. Záhy sice snížil bombou Paděra, Němec ale dal na 1:3. Minutu před koncem sice Paděra znovu dal kontaktní gól, v dramatickém závěru, kdy Havlíček hrál pátého muže v poli, se ale již stav nezměnil.
I druhé semifinálové utkání skončilo překvapením. I vítěz skupiny B na finále nedosáhl. Blansko bylo sice herně lepší, v prvním poločase však inkasovalo z brejku a když na začátku druhého dostalo další gól, nedokázalo již nadšeně bránícím Polákům, povzbuzovaným celou jejich výpravou, odpovědět.
Zklamaní Hráči Zrcadla se pro boj o třetí místo dokázali vzchopit a duel s Blanskem vyhrát. Vedlo brankami Martínka 2:0 po poločase, třetím zásahem po změně stran rozhodl o konečném účtu zápasu Preč.
Finále s Černou Horou začali Poláci ze zatažené obrany se snahou o brejky. Taktika, která jim vyšla proti Blansku, ale tentokrát nevyšla. Vedli sice od druhé minuty, Němec však záhy vyrovnal. Nástup do druhé půle měla Černá Hora smrtící. Němec nejprve přihrál na branku Tatíčkovi, sám pak přidal další. Polák sice v závěru ještě inkasoval, jeho pozorně bránící spoluhráči však vyrovnání již nepřipustili.
V závěrečném ceremoniálu byl vyhodnocen jako nejlepší brankář Aleš Slanina, ceny přebrali i nejlepší hráči všech celků a s deseti brankami kanonýr turnaje Ondřej Paděra. Zástupci všech mužstev převzali poháry. „Myslím, že všichni museli být spokojeni. Akce byla kvalitně připravena, děkuji tímto všem členům pořadatelského týmu, hráčům, rozhodčím i divákům,“ byl spokojen Josef Němec.

výsledky
Skupina A
Výsledky: Zrcadlo Team – Ráječko 5:0, Paděra 3, Španěl 2. Bořitov – Kuřim 1:1, Bezděk – Karásek. KMPSP Legnica – Zrcadlo Team 0:6, Martínek 3, Paděra 2, Koudelka. Ráječko – Bořitov 4:1, Prokop 2, Tenora, Bartoš – Adamec. Kuřim – KMSPP Legnica 1:2, Kuldan – Adamiec 2. Bořitov – Zrcadlo Team 1:2, Feifer – Martínek 2. KMSPP Legnica – Ráječko 3:2, Neremko, Spychaj, Popecki – Prokop, Sehnal V. Zrcadlo Team – Kuřim 6:1, Paděra 3, Preč, Martínek, Koudelka. Bořitov – KMSPP Legnica 0:3, Popecki 2, Nielgus. Kuřim – Ráječko 0:3, Kopecký, Žilka, Štrajt. 
Pořadí: 1. Zrcadlo Team 12, 2. KMSPP Legnica 9, 3. Ráječko 6, 4. Bořitov 1, 5. Kuřim 1.
Skupina B
Výsledky: Blansko – Černá Hora 0:0. SPPP Legnica – Mürzzuschlag 2:2, Degorski, Cirbanczyk – Bosnjak 2. Kaca Team – Blansko 0:2, Trtílek 2. Černá Hora – SPPP Legnica 5:1, Mazal 2, Mokrý, Němec, Širůček - Adamiec. Mürzzuschlag – Kaca Team 2:4, Sonnleitner, Stanarevic – Drábek 2, Dupal, Čechura. SPPP Legnica – Blansko 1:5, Degorski – Zavoral, Maška, Vašák, Mokrý, Pokorný. Kaca Team – Černá Hora 2:2, Dupal, Kašpar – Čepa, Mazal. Blansko – Mürzzuschlag 2:1, Šenk, Zouhar – Bosnjak. SPPP Legnica – Kaca Team 3:10, Degorski, Kozeranski, Adamiec –Holomek 3, Dupal, Drábek 2, Čechura, Moučka, Kašpar. Mürzzuschlag – Černá Hora 1:7, Bosnjak – Mazal, Němec 2, vlastní, Čepa, Širůček. 
Pořadí: 1. Blansko 10, 2. Černá Hora 8, 3. Kaca Team 7, 4. Mürzzuschlag 1, 5. SPPP Legnica 1.
Semifinále: Zrcadlo Team – Černá Hora 2:3, Paděra 2 – Němec 2, Tatíček. Blansko – KMSPP Legnica 0:2, Popecki 2.
O 5.-6. místo: KacaTeam – Ráječko 2:1, Drábek, Kašpar – Kupský.
O 3.-4. místo: Blansko – Zrcadlo Team 0:3, Martínek 2, Preč.
Finále: Černá Hora – Legnica 3:2, Němec 2, Tatíček – Popecki 2.
Nejlepší brankář: Aleš Slanina (Zrcadlo Team).
Nejlepší střelec: Ondřej Paděra (Zrcadlo Team).

 
Redakce našeho listu tímto děkuje všem hráčům Zrcadlo Teamu za výbornou hru a příkladnou reprezentaci v jeho barvách.

Galerie k článku

Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek
Foto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef MikulášekFoto Josef Mikulášek

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509