Dnes je thursday, 28. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Síly dobrovolných hasičů tentokrát prověřil pamětický kopeček

23.6.2014 10:20 | Původní vydání | Broňa Zhořová

Pamětice - Velká cena Blanenska v požárním útoku pokračovala v neděli čtvrtým kolem, jehož pořadatelství se ujali hasiči z Pamětic. Soutěž byla tradičně situována na travnatou kopečkovou trať za obcí, kde měli Pamětičtí nachystáno bohaté zázemí jak pro pořadatele, tak pro závodníky.

Síly dobrovolných hasičů tentokrát prověřil pamětický kopeček
Foto Pavel Kuchař

Ke startu se přihlásilo celkově 48 družstev, z toho 33 mužských a 15 ženských. Nejprve na dráhu vyběhli muži, z nichž někteří s tratí do kopce bojovali statečně, leč neúspěšně, jiní měli naopak taktiku promyšlenou a dokázali svoje snažení proměnit v zasloužené body do tabulky.

K těm úspěšným v Paměticích patřili kluci z Chrastavce z okresu Svitavy, kteří skončili s časem 18,53 celkově třetí. Druhé místo obsadilo za konečný čas 18,05 Hluboké z Třebíčska a svou letošní formu první příčkou jednoznačně potvrdili borci ze Sychotína „A“, kteří si za čas 17,58 s odváželi kromě věcných cen i plný počet bodů, tedy rovných 25.

Po odběhnutí posledního mužského družstva a po úpravě soutěžní dráhy se s hadicemi začaly prohánět ženy. Žádné překvapení se ale nekonalo, protože všechny tři vítězné týmy patří k letošní špičce. Bronzové skončily ženy ze Šošůvky s časem 18,73 s, stříbrné Němčice, jejichž proudařky terče srazily v čase 18,33 s a zlato stejně jako u mužů bral Sychotín za čas 18,23 s.

Příští neděli, tedy 29. června, se centrum hasičského sportu na Blanensku přesune do Sychotína, kde každoročně bývá na velmi rychlé trati v areálu pod zámkem velká podívaná.

Galerie k článku

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509