Dnes je monday, 29. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Další z rubriky

Společnost NewLink Moravia představila Allegro cloudové řešení

17.9.2013 14:10 | Původní vydání 17.9.2013 6:00 | Radim Hruška | Vyšlo v číslo 19 2013
Společnost NewLink Moravia představila minulý týden v Boskovicích svůj nový projekt. Jedná se o softwarové řešení kompletní administrativy společnosti přístupné přes internet.
Společnost NewLink Moravia představila Allegro cloudové řešení
Dušan Koutný. Foto Radim Hruška
Mezi jeho hlavní charakteristiky patří zaměření na střední a menší podniky a účetní kanceláře, neomezený objem zpracovávaných údajů, možnost vedení účetnictví paralelně pro více subjektů, možnost výběru používaných modulů a sestavení služby dle skutečných potřeb, absence jakékoli lokální instalace a především možnost pracovat kdykoli, kdekoli a odkudkoli. Toto řešení se také vyznačuje jednoduchým přístupem, nižšími náklady, bezpečností a snadnou rozšiřitelností. Více prozradil jednatel společnosti NewLink Moravia Dušan Koutný.

Jaké jsou hlavní výhody Allegra?
Hlavním rozdílem oproti ostatním účetním systémům je, že Allegro je kompletně postavené na internetových technologiích. Z toho také vyplývají jeho hlavní výhody. Uživatel, ať už malý živnostník nebo účetní firma, si nemusí nic instalovat a pořizovat vlastní server. Stačí když má v počítači nebo tabletu internetový prohlížeč a o všechno ostatní se postaráme my. Omezený není ani operačním systémem. Allegro totiž funguje jak na starých i nových Windows, tak na platformě Apple nebo Android. 

Pokud se tedy zákazník rozhodne pro vaše řešení, co všechno jste mu připraveni nabídnout?
Zákazník od nás dostane přístup na server, kde jsou nainstalované Allegro aplikace. Podle ceníku si poté vybere, jaké chce používat moduly. Cílem je, aby si například malý podnikatel vybral jen to, co opravdu potřebuje a nemusel kupovat i moduly, které nevyužije. Základem je účetní modul, jehož součástí jsou mimo jiné evidence položek, zákazníků, odběratelů a všech souvisejících věcí. I v těchto základních aplikacích jsou zapojené všechny výhody internetového systému. Když si například otevře nového zákazníka, tak mu stačí v podstatě jen napsat IČO a program si automaticky vyhledá všechny dostupné informace. Systém je napojený například také na Google Mapy, takže se mu automaticky zobrazí adresa zákazníka na mapě a podobně. 

Dá se říci, pro jaké klienty je systém určený?
Allegro je určené prakticky pro všechny typy zákazníků. Nabízíme tři různé módy. Co se týče prvního, tak se nejčastěji využije u malých živnostníků, kteří si chtějí vést účetnictví sami. Za nízký poplatek nabízíme základní účetní aplikaci. Zákazníkovi tak stačí jen notebook, se kterým se připojí ke svému účtu, a může účtovat. My se mu přitom staráme o veškerý provoz, aktualizace nebo zálohování dat. 
V druhém módu se zaměřujeme na živnostníka, který využívá služeb účetní kanceláře. Živnostník tak má přístup k fakturám, stavu zboží na skladě nebo zakázkám. Udělá si jen svoji část práce. Data se ihned odesílají do účetní kanceláře, která je následně zpracuje. Třetí mód je zaměřený na větší firmy, kterým kromě internetového řešení nabízíme také instalaci systému na jejich vlastní server. 

V tuzemsku se tedy jedná o novinku v řešení účetnictví...
I když to zní neskromně, tak si myslím, že jsme trochu předběhli dobu. Podobně vytvořené komplexní řešení na našem trhu zatím není.

V současné době uvádíte Allegro na trh, jak chcete přesvědčit klienty, aby přešli na vaše řešení?
Sázíme hlavně na jednoduchost. Klient nemusí nic instalovat nebo aktualizovat, což může být pro méně zkušeného uživatele problém. V případě Allegra si uživatel otevře internetový prohlížeč a může začít pracovat. Výhodou je také příjemné uživatelské prostředí programu. Nechceme se zaměřovat jen na velké firmy, proto chceme, aby bylo Allegro dostupné pro menší firmy a živnostníky. S tím souvisí i snaha udržet cenu co možná nejníže.

Společnost nepůsobí jen v tuzemsku, ale také v dalších evropských zemích...
V současné době vyvíjíme aktivity také v Belgii, Holandsku nebo Polsku.

NewLink Moravia se specializuje na realizaci softwarových projektů založených na webových technologiích a cloud computing. Vyvíjí aplikace pro podnikatele a podniky menší a střední velikosti. Řešení společnosti jsou kompatibilní se všemi nejrozšířenějšími webovými prohlížeči a svým komfortem plně nahrazují tradiční desktopové prostředí. Všechny produkty jsou vyvíjeny na jednotné platformě Allegro Framework propůjčující všem aplikacím standardizovaný vzhled a ovládání a umožňující snadné propojení mezi jednotlivými moduly.


Allegro - obchodní software pro komfortní vedení administrativy malé či střední společnosti

Hlavní přednosti:
 Účetní deníky - Vedení účetních deníků se zápisy na účty účetní osnovy metodou podvojného účetnictví. Zpracování přijatých i vydaných deníků a finanční evidence. Umožňuje účtování na střediska i zakázky.
 Účetní období - Plně konfigurovatelná období umožňují posuny od kalendářního roku i prodloužená a zkrácená účetní období.
 Základní přednastavení - Systém je dodáván s celou řadou již naplněných a přednastavených tabulek se základními údaji tak, aby rozjezd byl co nejrychlejší a bez pracného konfigurování.
Zpracovávané agendy: Účetní kniha, společnosti, dodavatelé – přijaté faktury, zákazníci – vydané faktury, finance – banky a pokladny, ostatní účetní doklady, zpracování DPH, závěrky a otevírání účetních období, tisky a exporty.
Fakturace: Nabízí komfortní vystavování daňových dokladů s vazbou na produkty a připravené ceníky. Je velice těsně provázána s účetním modulem. Automaticky předává pořízená data k zaúčtování.
Volitelné agendy: Upomínky, rozpočty, grafické přehledy, dotazy a výpisy, podrobná analytika.
Obchodní aplikace: Nákup a prodej zboží včetně vystavení nabídky, zpracování zakázek a dodacích listů.
Skladová evidence: Příjmy a výdeje, automatické výpočty průměrných cen, podpora čárových kódů a inventur.
Více informací naleznete na www.nlm.cz nebo www.allegro-software.cz.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509