Dnes je thursday, 28. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Trpělivě čekám na šanci, říká Martin Šustr, brankář Baníku Ostrava

24.7.2017 5:27 | Původní vydání | Lubomír Slezák

BOSKOVICE - První fotbalová liga začíná v pátek 28. července zápasem Zbrojovka Brno - Baník Ostrava. O to překvapivěji se v sobotu 23. července mezi diváky přípravného utkání Boskovice - Kuřim, objevil brankář Baníku Ostrava Martin Šustr. 

Trpělivě čekám na šanci, říká Martin Šustr, brankář Baníku Ostrava
Martin Šustr. Foto Lubomír Slezák

Fotbalista, jehož začátky spadají právě do Boskovic, přišel do Baníku v lednu tohoto roku z třetiligové Kroměříže. První otázka tedy přišla sama od sebe.

V pátek hrajete v Brně, kde ses tady vzal?

Před zahájením nové sezóny jsem dostal dva dny volno, a tak jsem je využil k návštěvě rodičů. Je to zase na nějakou dobu poslední možnost, vždyť od pondělí už máme dvoufázové tréninky, a tak budu pendlovat mezí Olomoucí a Ostravou (v Olomouci Martin Šustr bydlí pozn. redakce). A na tomto utkání jsem se zastavil po cestě na Suchý, abych pozdravil kamarády.

Jak ses vlastně do Baníku Ostrava dostal?

Když jsem skončil v Olomouci a nic dalšího nedopadlo, tak jsem zapadl do třetí ligy. Už jsem ani nedoufal, že by mohla přijít nabídka z klubu jako Baník. Už loni v létě mě oslovil, jestli bych s ním nechtěl trénovat, což mě potěšilo, ale kvůli zápasovému vytížení jsem podzim strávil v Kroměříži. Protože zájem Baníku trval, v lednu tohoto roku jsme se dohodli na půlroční smlouvě. Tu jsem v červnu prodloužil a upsal jsem se Ostravě na další dva roky.

Na jaře ses do brány nedostal, jak to bude v podzimní části nové sezóny?

Není jednoduché udržovat se ve formě bez zápasového zatížení, ale věděl jsem, do čeho jdu. Váša (jednička Baníku Petr Vašek) je kvalitní gólman a v loňském ročníku předváděl úžasné výkony. Začátek sezóny bude pravděpodobně beze změny. Budu kvalitně trénovat a čekat na šanci. Trenéra máme kvalitního a brankářská parta jsme dobrá. Navíc dokáže poradit i Váša, tak je to fajn.

Na tvém kontě je pět ligových startů za Olomouc, v čem ti vlastně může někdo jiný poradit?

Člověk se učí pořád a já mám tentokrát štěstí na kolegu. Je velice zkušený a dokáže mi říct, kde vidí nějaké slabší stránky. Je to hlavně o maličkostech, ale ty jsou pro každého velmi důležité. V brance rozhoduje často zlomek vteřiny, tak je potřeba pořád na sobě pracovat.

Máš představu, jaký bude pro Baník prvoligový návrat?

No určitě to nebude nic jednoduchého. Začínáme v Brně, doma máme Slávii, jedeme na Slovácko. Uvidíme, kolik bodů posbíráme. Když to bude devět, tak se zlobit nebudeme. (s úsměvěm).

V brance ses mimo jiné objevil v přípravném utkání s AEK Atény. Jaký to byl zápas?

Na tréninkovém hřišti v polských Kielcích jsme s druhým týmem řecké ligy prohráli tři jedna a byl to fofr. Pro AEK to byla generálka na předkolo Ligy Mistrů. Každý takový zápas je veliká zkušenost a jsem rád, že jsem ho mohl odchytat. Soupeř měl hodně střel, zachytal jsem si dobře (Šustr přes obdržené tři branky svoje mužstvo podržel několika skvělými zákroky, mimo jiné chytil i pokutový kop soupeře).

A jaký je tvůj dosavadní největší fotbalový zážitek?

Se Sigmou jsme vyhráli pohár, ale člověk si to ve dvaceti tak neuvědomuje a neužije. Postup s Baníkem byl ohromný zážitek a řadím ho nejvýše. Máme skvělé fanoušky, a když v postupovém zápase zpívalo chorály 12 tisíc fanoušků tak to bylo neuvěřitelné. Snad jim budeme dělat radost i v téhle sezóně.

Martin Šustr - fotbalový brankář. Datum narození 3. 10. 1990. Výška 186 cm, váha 80 kg. Hráčská kariéra: 12. 7. 2000 - 26. 2. 2005 FC Boskovice, 12. 8. 2005 - 30. 6. 2007 FK Drnovice, 8. 8. 2007 - 30. 6. 2008 FK Vyškov, 8. 8. 2008 - 21. 2. 2013 Sigma Olomouc, 2009 hostování SK Uničov, 2011 hostování 1. SC Znojmo, 21. 2. 2013 - 20. 7. 2015 Sulko Zábřeh, 22. 7. 2015 - 31. 12. 2015 Slavia Kroměříž, 2016 - dosud Baník Ostrava.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509