Dnes je thursday, 18. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



V pátek začíná v Brně mistrovství Evropy v malém fotbalu

8.6.2017 5:04 | Původní vydání | Lubomír Slezák

REGION - Brněnský stadion za Lužánkami hostí ve dnech 9. až 17. června letošní mistrovství Evropy v malém fotbalu, na kterém česká reprezentace obhajuje bronz. Šampionátu se zúčastní čtyřiadvacet týmů v šesti základních skupinách.

V pátek začíná v Brně mistrovství Evropy v malém fotbalu
Český tým. Foto emfeuro.com

Slavnostní rozlosování proběhlo v únoru tohoto roku a zúčastněné týmy rozdělilo takto: Skupina A: Česká republika, Maďarsko, Izrael, Lotyšsko, skupina B: Německo, Polsko, Bulharsko, Ukrajina, skupina C: Rusko, Španělsko, Slovensko, Turecko, skupina D: Rumunsko, Kazachstán, Řecko, Portugalsko, skupina E: Černá Hora, Bosna a Hercegovina, Srbsko, Itálie, skupina F: Chorvatsko, Slovinsko, Francie, Belgie.

Česká reprezentace hraje svoje první utkání v pátek 9. června, kdy po slavnostním zahájení změří svoje síly s Maďarskem.

Čeští reprezentanti patří k velkým favoritům turnaje, v patnáctičlenné nominaci jsou také tři hráči z našeho okresu, David Bednář, Jan Koudelka a Ondřej Paděra, mezi náhradníky je Zdeněk Traxl. 

„Vybrat nominaci bylo složité. Trenéři věřili, že pokud nepřijdou nějaké výkyvy ve formě, bude základ mužstva tvořit to z loňského bronzového Eura v Maďarsku,“ řekl vedoucí mužstva Jakub Štefek.

Česká nominace:

Brankáři: 1 - Marek Gruber (Brno), 20 - Ondřej Bíro (Most), obránci: 5 - Michal Uhlíř, 6 - František Hakl (oba Praha), 2 - David Bednář (Blanensko), 4 - Tomáš Režný (Most), univerzálové: 8 - Patrik Levčík, 14 - Bohumír Doubravský (oba Brno), 10 - Jakub Polák (Most), 12 - Jan Koudelka (Blanensko), 13 - Michal Salák (Praha), útočníci: 3 - Tomáš Mica (Brno), 7 - David Macko (Most), 9 - Ondřej Paděra (Blanensko), 11 - Stanislav Mařík (Praha).

Náhradníci: Jaroslav Bellada, Daniel Reiter (oba Praha), Čeněk Cenek (Brno), Robin Demeter (Jihlava), Zdeněk Traxl (Blanensko).

Realizační tým - trenér: Radek Pokorný, asistent trenéra: Stanislav Bejda, generální manažer: Luděk Zelenka, vedoucí mužstva a trenér gólmanů: Jakub Štefek, technický vedoucí: Petr Pícha, masér: Jakub Lang, kustodi: Jiří Novák a Karel Kristen.

Z programu ME: Pátek 9. 6., 19:30 h: zahajovací ceremoniál, 21:30 h Česká republika – Maďarsko. Neděle 11. 6., 21:45 h Česká republika – Lotyšsko. Úterý 13. 6., 20:15 h Česká republika – Izrael. Středa 14. 6., od 14 h osmifinále. Čtvrtek 15. 6., od 17:30 h čtvrtfinále. Pátek 16. 6., od 19:30 h semifinále. Sobota 17. 6., 18 h o 3. místo, 20 h finále.

Průběžné výsledky, komentáře a rozhovory s hráči najdete v našich novinách a také na www.zrcadlo.net.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509