Dnes je friday, 29. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



V prostorách Hotelu Sladovna byly vyhlášeny výsledky ankety Zrcadla Blanenska a Boskovicka

21.2.2012 15:57 | Bohumil Hlaváček

Černá Hora - Dějištěm vyhlašování výsledků sportovní ankety čtenářů Zrcadla Blanenska a Boskovicka se stala tentokrát Černá Hora. Nově rekontruované prostory suterénu Hotelu Sladovna tvořily velmi důstojné prostředí pro ceremoniál předávání plaket pro sportovce, trenéry a kolektivy, kteří docílili v roce 2011 významných úspěchů v rámci regionu, republiky či i na úrovni světové.

V prostorách Hotelu Sladovna byly vyhlášeny výsledky ankety Zrcadla Blanenska a Boskovicka
Foto Jaroslav Oldřich
Záštitu nad akcí převzali senátor Josef Regec a poslanci František Sivera a Michal Babák, první dva se jí i osobně zúčastnili. Mezi dalšími čestnými hosty nechyběli starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek, místostarosta Blanska Jiří Crha či starostové Bořitova, Černé Hory, Benešova a další. V kulturním programu vystoupila zpěvačka Kateřina Reichová, při předávání cen asistovaly finalistky Miss Zrcadlo 2011 Denisa Visingrová a Monika Řezníčková.
V první várce byli vyhlášeni ti, kteří se z akce z různých důvodů omluvili. Místopředseda FK Blansko Břetislav Strážnický převzal cenu pro fotbalistu Davida Bednáře, jehož úspěšné působení jako profesionála v HFK Olomouc sledují všichni fanoušci kopané na okrese, místostarosta Blanska Jiří Crha pro výborného atleta vytrvalce Jana Kohuta a místopředseda TJ ČKD Blansko Jaromír Novák pro stolní tenistku Marii Jirůškovou. Plavkyni Silvii Rybářovu, která dosáhla loni na dálkových tratích velkých úspěchů, zastupovala maminka, otec zase dvojnásobného mistra světa v inline hokeji Patrika Šebka.
Další sportovci již ceny přebírali osobně. Vynikající blanenský biketrialista Václav Kolář popovídal o svých výsledcích v roce 2011, talentovanému plavci Dominiku Špačkovi musela trochu pomoci jeho trenérka Věra Vencelová, která rovněž převzala plaketu za svoji práci. Dalšího kouče Jiřího Pokoje doprovodili na pódium tři jeho svěřenci ze staršího blanenského fotbalového dorostu. Ten si po výhře v krajském přeboru vede úspěšně i v divizi, kde je po podzimu druhý. Historický úspěch bořitovského fotbalu v podobě postupu do I.A třídy se dočkal rovněž ohodnocení, kterého si, jak řekl manažer Alois Ťoupek, v klubu velice váží. Třetím oceněným kolektivem se stali boskovičtí hokejisté, vítězové loňské krajské ligy. Trenéra Martina Bezdíčka z Moravce Benešov zastoupil kolega Petr Koudelka. 
Stalo se již tradicí, že významní sportovci, trenéři či funcionáři našeho okresu na této akci bývají uvedeni do pomyslné Síně slávy. Letos se stali laureáty doyen atletiky v regionu Jan Kužel ze Spešova a dvojnásobný mistr světa v hokeji Roman Meluzín. První se z vyhlašování omluvil, druhého zastupovala půvabná dcera. Při předávání se u mikrofonu vystřídali někteří již ocenění členové síně. Velký úspěch zaznamenala zejména nestárnoucí olympionička z Londýna 1948 Olga Oldřichová, krátce pohovořili i basketbalista František Pokorný a fotbalista Jaromír Novák. 
V závěru došlo na vyhlášení nejlepších sportovců podle hlasování čtenářů. Z rukou poslance Františka Sivery a starosty Benešova Antonína Ruse převzala plaketu za třetí místo bikerka Nikola Hlubinková, která již patří do absolutní republikové špičky. Jak přiznala, tajně myslí v budoucnosti na olympijskou účast. „Letos to už ale nestihnu,“ smála se. O prvním místě rozhodli pouhopouhé čtyři body. Vítěznou ruku zvedl cyklistický kolega Hlubinkové Radim Kovář, druhý skončil baseballista Štěpán Havlíček. Oba nejlepší se přiznali, že se doposud neznali. Při vzájemné gratulaci ocenili sympaticky kvality druhého.
Všichni účastníci decentní akce se shodli, že vyhlašování sportovců, trenérů a kolektivů 2011 se vydařilo. V nezávazné debatě se po jejím skončení ještě krátce pokračovalo.

Sportovec okresu (hlasování čtenářů)

1. Radim Kovář, cyklistika
2. Štěpán Havlíček, baseball
3. Nikola Hlubinková, cyklistika

Dále bez udání pořadí

David Bednář, fotbal
Marie Jirůšková, stolní tenis
Jan Kohut, atletika
Václav Kolář, biketrial
Silvie Rybářová, plavání
Patrik Šebek, inline hokej
Dominik Špaček, plavání

Trenér roku (bez udání pořadí)

Martin Bezdíček, cyklistika
Jiří Pokoj, fotbal
Věra Vencelová, plavání

Kolektiv roku (bez udání pořadí)

FK APOS Blansko starší dorost, fotbal
SK Minerva Boskovice muži, hokej
Sokol Bořitov muži, fotbal

Síň slávy

Jan Kužel, atletika
Roman Meluzín, hokej

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509