Dnes je monday, 06. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Ve středu začíná semifinále soutěže Dívka České republiky 2016

19.4.2016 11:57 | Původní vydání | Pavel Šmerda

REGION - Pomalu jde do tuhého! Už zítra, tedy ve středu 20. dubna, začíná semifinálová část letošního ročníku soutěže Dívka České republiky 2016.

Ve středu začíná semifinále soutěže Dívka České republiky 2016
Dívka České republiky. Foto pořadatelé sputěže

„Ve středu budeme rozhodovat o šesti finalistkách kategorie Princezna České republiky, o den později pak o osmi finalistkách kategorie Dívka České republiky. Čeká nás náročná práce, protože vybrat mezi takovou spoustou krásných a šikovných pohybově nadaných slečen jen takovou malou část, nebude vůbec jednoduché," předpovídá ředitelka soutěže Aneta Kuklínková.

Ve středu čeká malé Princezny představení se porotě, předvedení volné disciplíny a rozhovor s moderátorem, ve čtvrtek se pak adeptky na finále Dívky České republiky po představení porotě ukáží ve své volné disciplíně, při promenádě v plavkách a na závěr je čeká rozhovor s porotou.

„Semifinále jsme letos pojali slavnostně. I proto jsme velmi rádi, že za námi dorazí patronka a tvář Dívky České republiky, herečka Andrea Kerestešová, která rovněž zasedne v porotě. Kromě ní budou o postupujících rozhodovat členové organizačního týmu soutěže a úspěšné účastnice loňského ročníku. Co bych vzkázal semifinalistkám? Nervozitu, stres a napětí nechte doma a přijeďte si to užít," dodává manažer akce Pavel Šmerda. O průběhu semifinále budeme pravidelně informovat na FB Dívky České republiky.

Soutěž Dívka České republiky nese i letos podtitul Hledáme sympatickou sportující dívku. Přihlásit se do ní tedy mohou každý rok nejen aktivní sportovkyně, ale i dívky, pro které je sport a pohyb přirozenou součástí života. Tím se odlišuje a je jiná oproti klasickým soutěžím krásy. Soutěž má i letos dvě hlavní kategorie. Princezna České republiky, která je určena pro dívky od 7 do 9 let, a Dívka České republiky, do které se mohou přihlásit slečny ve věku od 16 do 22 let. Patronkou soutěže a zároveň tváří akce je herečka Andrea Kerestešová, záštitu nad letošním ročníkem převzali místostarosta města Blanska Jiří Crha a europoslanec Tomáš Zdechovský. Dívka České republiky vyvrcholí finálovým galavečerem, který se uskuteční v úterý 27. září 2016 od 19.30 v Laser Show Hall Boby centra v Brně.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509