Dnes je thursday, 28. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Víkend přinese závody trucků, kostýmované prohlídky i Olomučanskou lávku

3.7.2014 18:00 | Původní vydání | Radim Hruška

Region – Nadcházející víkend přinese hned několik zajímavých akcí. V drnovické pískovně se uskuteční Mistrovství Evropy v truck trialu, na zámcích v Lysicích a Rájci připravili kostýmované prohlídky, v Olomučanech se bude jezdit po lávce přes hasičskou nádrž...

Víkend přinese závody trucků, kostýmované prohlídky i Olomučanskou lávku
Foto archiv

Na zámku v Rájci připravili výstavu a prohlídky s příběhem

pátek 4. července – zámek v Rájci

Už jen do neděle 6. července si mohou návštěvníci rájeckého zámku prohlédnout výstavu Svatojánské kvítí. Zámecké interiéry doplní aranžmá letních květin a bylin vypěstovaných v zámeckém zahradnictví. Výstava je otevřená během návštěvní doby zámku.

V pátek pak na zámku připravili noční kostýmované prohlídky z příběhem. Návštěvníci uvidí divadelní zpracování filmu Angelika, markýza andělů v podání divadelní a šermířské skupiny Exulis v interiérech rájeckého zámku. Začátky představení jsou v 19, 20, 21 a 22 hod. Nutná rezervace.


V Jedovnicích vyvrcholí Street Dance Kemp

pátek 4. a sobota 5. července – ATC Olšovec

V pátek a sobotu v Jedovnicích vyvrcholí letošní ročník akce Street Dance Kemp. Poslední dva večery pořadatelé přichystali koncerty a párty. V pátek mohou lidé dorazit na Majka Spirita, Prago Union a Bena Cristovaa, dále Champion Sound s breakdance battlem. V sobotu se pak už od patnácti hodin rozjede světové finále tanečních battlů, kde se mezi sebou utkají ty nejlepší týmy z několika zemí a po skončení velká závěrečná párty. Více zde.


V drnovické pískovně se budou prohánět trucky

sobota 5. a neděle 6. července – pískovna Drnovice

Přibližně čtyřicítka posádek se o víkendu představí v drnovické pískovně, kde se uskuteční Mistrovství Evropy v truck trialu. Několikatunové speciálně upravené náklaďáky budou zdolávat náročný terén. Kromě závodů je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program. Děti budou mít k dispozici skákací hrad, o jejich zábavu se postará Mateřské centrum Jablíčko a modeláři z Boskovic. Zájemci se mohou svézt na koních nebo absolvovat let vrtulníkem. Začátek závodů je v sobotu i v neděli v 9 hodin, konec přibližně v 18 hodin. Více zde.


Nadšenci se pokusí překonat lávku v Olomučanech

sobota 5. července – Olomučany - Bahňák

Překonat plovoucí lávku přes hasičkou nádrž v Olomučanech se v sobotu od 13 hod. pokusí nadšenci v Olomučanech. Ve 13 hod. startuje registrace, samotný závod pak začne o hodinu později. Nejprve vyjedou jednotlivci na kolech, poté přijde řada na dvojice s trakařem. Během akce je připraven doprovodný program spojený s autogramiádou hokejistů Komety Brno. Zábavné odpoledne vyvrcholí v 19 hod. taneční zábavou se skupinou Velvet.


Zámek zve na noční kostýmované prohlídky

sobota 5. července – zámek Lysice

Myslivecká romance – pod tímto názvem pořádají v sobotu ve 20, 21 a 22 hod. na lysickém zámku noční kostýmované prohlídky. Tentokrát se návštěvníci dozvědí něco o jednom pytlákovi, panstvu a životě nejen na zámku, ale také v polesí. Od 19 do 22 hodin bude navíc volně přístupná výstava v předzámčí - Historické lesnictví nejen na lysickém panství.


Fotbalisté v Jabloňanech budou slavit

sobota 5. července – hřiště V Luhu

V sobotu proběhnou v Jabloňanech oslavy u příležitosti 25. výročí založení místní malé kopané. V rámci sportovního odpoledne se návštěvníci mohou těšit na tradiční pouťový turnaj, exhibiční utkání přípravek Jabloňany vs. Boskovice a vyvrcholení v podobě utkání starých pánů StB vs. FK Jabloňany. Dále bude připraven doprovodný program v podobě bohaté tomboly, výstavy historických fotografii a dokumentů a slavnostního předání čestných uznání vybraným hráčům a fanouškům. Program: 12 hod. - Tradiční fotbalový turnaj za účasti mužstev StB Jabloňany, FK Jabloňany, Sokol Lhota Rapotina, FK Obora, 13 hod. - Utkání přípravek Jabloňany vs. Boskovice, 14 hod. - Turnajové utkání o 3. místo, 14.35 hod. - Utkání starých pánů StB vs. FK Jabloňany, 15.45 hod. Finále turnaje.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509