Dnes je saturday, 04. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Bikeři z Moravec teamu v Krkonoších dopadli na jedničku

8.7.2014 11:11 | Původní vydání | Erik Řezník

Pec pod Sněžkou, Benešov – Bikeři z benešovského Moravec teamu uspěli na závodě Českého poháru v Krkonoších. Nejvyšší republiková soutěž horských kol tentokrát před závodníky postavila trať v horském terénu v Peci pod Sněžkou, která patří svými parametry k nejtěžším v celém závodním seriálu. Těžké kořenové sjezdy a náročné dlouhé výjezdy navíc pořadatelé doplnili umělými překážkami se skoky a přejezdy klád. 

Bikeři z Moravec teamu v Krkonoších dopadli na jedničku
Adéla Šafářová na trati. Foto Erik Řezník

Moravec team vyslal na start opět početnou výpravu čtrnácti cyklistů v celkem sedmi věkových a výkonnostních kategoriích a s ambicemi na obhajobu medailových umístění z předchozích závodů v Teplicích, Bedřichově a Kutné Hoře.

Nejvíce se dařilo mužům kategorie Expert, kde patří jezdci Moravec teamu ke špičce. A na krkonošské trati tomu nebylo jinak. Čtveřice závodníků včetně našich se na čele této skupiny střídala od samotného začátku závodu. Po prvním kole přijel druhý Petr Bořil s pěti sekundami ztráty a Tomáš třetí jen o sekundu za ním, ve druhém okruhu se pořadí přeskupilo a Petr klesl na čtvrté místo, na kterém dojel až do cíle. Poslední třetí kolo na již klasickém nezkráceném okruhu o délce 3,4 km projel Tomáš Tlamka v nejrychlejším čase, setřásl své soupeře a s náskokem 19 sekund vybojoval pohárovou zlatou medaili.

Po třech závodech a třech vítězstvích mezi kadetkami nastupovala jako vedoucí bodování Českého poháru s číslem jedna Adéla Šafářová. Opět ji měl čekat vyrovnaný souboj s Denisou Lukešovou, po průjezdu prvním kolem však byla ve vedení Petra Kozelská z Ostravského Bike2000 a s dvanácti sekundami ztráty druhá Adéla a po necelé minutě až čtvrtá Denisa. V posledním druhém okruhu všechny tři bikerky přidaly a největší zrychlení z nich předvedla právě reprezentantka Moravec týmu a ani po čtvrté se ji soupeřkám překonat nezdařilo. Jako dvacátá projíždí cílem Věra Nezvedová, která oproti loňskému nalomenému zápěstí předvedla na této trati svůj standardní výkon.

Ze čtrnácti startů mají jezdci Moravec týmu dvě zlaté medaile a dvanáct z nich si odváží cenné body do celkového pořadí Českého poháru. Tímto výsledkem jsme se v Krkonoších stali třetím nejúspěšnějším týmem.

Po náročném programu odjíždí členi závodního kádru na soustředění na Vysočinu, aby se připravili na vrchol letošní sezóny Mistrovství České republiky, které se uskuteční 19. a 20. července v Praze.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509