Dnes je saturday, 27. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Boskovice prohrály sérii 0:2

21.3.2012 11:52 | Původní vydání 20.3.2012 7:00 | Bohumil Hlaváček | Vyšlo v číslo 06 2012

Moravské Budějovice, Boskovice - Společná krajská liga Jihomoravského a Zlínského kraje je u konce. Boskovická Minerva se potřetí v řadě dostala do finále play off, letos však na favorizovaného soupeře nestačila. Žihadla z Moravských Budějovic ji nejprve přetlačila na domácím stadionu, aby ji pak na jejím ledě přehrála již výraznějším způsobem. Jak uvedl boskovický trenér Tomáš Zeman, jeho svěřenci prohráli ale v sérii se ctí. „Sezonu hodnotím celkově kladně. Přes vlažný úvod jsme se pak již rozehráli,“ dodal.

Boskovice prohrály sérii 0:2
Druhé finále. Foto adam.s
1. finále: HC Moravské Budějovice – SK Minerva Boskovice 4:3 (1:0, 1:1, 2:2). Branky: 1:29 Cihlář (Dusík, Barvíř), 24:46 Hradecký (Sobotka), 50:49 Zahradník PP (Bulička), 59:00 Sechovec PP (Hrbáček) – 32:56 Okénka (Karný), 45:29 Kroupa (Světlík), 46:44 Kroupa (Maksa). Vyloučení: 10:10, navíc Topol (Budějovice) a Halamka (SKMB) oba OT 10 minut, Maksa (SKMB) 5 + do konce utkání, využití 2:0. Boskovice: Hrachovina – Provazník, Světlík, Maksa, Karlíček, Halamka, Honzek – Karný, Komínek, Okénka, Kroupa, Veselý, Chlup, Blaha, Harmim.
Boskovice začaly špatně a již ve druhé minutě prohrávaly. Branka domácí povzbudila a jejich tlak byl místy až drtivý. Hrachovina ale Minervu podržel a v úvodní třetině již další gól nepadl. Když ve 25. minutě přidal Hradecký druhý zásah Žihadel, nebylo to s hosty nijak růžové. Na začátku druhé poloviny utkání se ale znenadání probudili a výsledkem bylo snížení stavu z hole Okénky. Když pak Minerva přestála oslabení tři proti pěti, šla do poslední části s nadějnou jen jednogólovou ztrátou.
V jejích prvních sedmi minutách pak domácí dokonale zaskočila. Nejprve Kroupa nadvakrát přehodil ležícího gólmana, aby pak po minutě stejný hráč poslal přesnou střelou Boskovice do vedení. Ty ale pak přísný rozhodčí začal vylučovat. Několik oslabení přestály, v 51. minutě ale po závaru před brankou přece jenom Hrachovina kapituloval. Zápas šel do dramatické koncovky. V ní Maksa po zbytečném faulu inkasoval pětiminutový trest a Žihadla dohrávala v přesile. Využil jí přesně minutu před koncem jejich kapitán Sechovec k vstřelení rozhodující branky.

2. finále: SK Minerva Boskovice – HC Moravské Budějovice 0:4 (0:0, 0:2, 0:2). Branky: 20:28 Zahradník (Křenek), 32:38 Sechovec PP (Zahradník), 45:30 Dostál (Vlašín, Prkna), 49:32 Zahradník (Kundela). Vyloučení: 7:6, využití 0:1. Diváci: 208. Boskovice: Hrachovina – Provazník, Karlíček, Maksa, Honzek, Halamka – Karný, Chlup, Holý, Kroupa, Veselý, Látal, Okénka, Blaha, Harmim.
Nepříliš výrazný výkon Moravských Budějovic z prvního utkání se neopakoval, naopak již unaveně působili domácí. V první bezbrankové třetině sice ještě se soupeřem drželi krok, hned v první minutě druhé ale poprvé umístěnou střelou Zahradníka inkasovali. Boskovičtí ještě měli šanci na vyrovnání při přesilovce pěti proti třem, když ji však nevyužili, zápas se definitivně překlonil na stranu Budějovic. Při přesilovce dal Sechovec po dorážce Zahradníkovi střely na 0:2 a bylo rozhodnuto. Vedení hostí potvrdil nejprve se štěstím ve 46. minutě Dostál, aby je čtvrtým zásahem po pěti minutách potvrdil opět Zahradník. Zápas se již jen dohrával. 

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509