Dnes je thursday, 02. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Boskovičtí hokejisté postoupili do semifinále krajské ligy

6.3.2019 8:25 | Původní vydání | Marie Hasoňová

REGION - Krajská liga Jižní Moravy a Zlína měla na programu čtvrtfinále, ve kterém se také střetly čtvrté Boskovice s pátým celkem Kroměříže. Čtvrtfinále se hrálo na dva vítězné zápasy a série začínala u lépe postaveného mužstva v tabulce po základní části. Čtvrté Boskovice tedy ve středu 27. února hostily Kroměříž, druhý zápas byl na programu v pátek 1. března.

Boskovičtí hokejisté postoupili do semifinále krajské ligy
Foto Lubomír Slezák

V loňské sezóně se tyto týmy utkaly v semifinále a po čtyřech zápasech se z postupu radovaly Boskovice, které nakonec vybojovaly titul. Oba celky se tedy velice dobře znají a zápasy rozhoduje momentální forma společně s nezbytnou porcí štěstí (loňské výsledky: B - K 6:5 pp, 1:3, 5:3 a 6:5 pp).

1. čtvrtfinále: SKMB Boskovice - HK Kroměříž 5:4 pp (1:1, 1:0, 2:3, 1:0), 7. Hnilička, 27. Pelikán, 55. Bednář, 57.Maksa, 67. Surý Z. - 18. Apolenář, 41. Světlík, 42. Murín, 52. Jergl.

Boskovice: Chvátal - Maksa, Surý A., Dufek, Surý Z., Vágner, Krejčiřík, Brabec, Klaus, Skácel, Hnilička, Karný, Bednář, Pelikán, Tomaník, Šebek, Šmíd, Václavík, Štancl.

Do zápasu domácí vstoupili lépe, v prvních pěti minutách měli několik šancí, na konci sedmé minuty přesně vystřelil Hnilička a poslal domácí do vedení. S postupem času ale přidal celek Kroměříže na tempu, velice nebezpečné byly především jeho brejky. V 18. minutě vysoký lob Apolenáře zapadl přesně za záda brankáře Chvátala a bylo vyrovnáno.

Ve vyrovnané druhé třetině viděly necelé dvě stovky diváků jen jednu branku, a to v síti hostujícího týmu. Ve 27. minutě celek Kroměříže špatně vystřídal, do brejku se dostali dva boskovičtí hráči, Bednářovu střelu sice ještě brankář Fajgl vyrazil, ale na dorážku Pelikána už byl krátký. Zvýšit vedení domácích mohl ve 39. minutě Hnilička, ale neproměnil trestné střílení.

Hostům stačily na začátku třetí třetiny na otočení skóre jen necelé dvě minuty. Po střelách Světlíka a Murína vedl celek Kroměříže 2:3, osm minut před koncem dokonce 2:4. Šest minut před koncem ale kroměřížský Murín neproměnil trestné střílení a tato situace vrátila především psychicky domácí tým do utkání. Jen o chvíli později ujel hostům ve vlastním oslabení Bednář a přesnou střelou snížil. Za minutu rozhodčí neuznal domácímu celku branku, ale využitá přesilovka Boskovic znamenala prodloužení.

V něm už bylo na ledě v podstatě jen mužstvo domácích, kterému v probíhající sedmé minutě zajistil výhru brankou z bezprostřední blízkosti Zbyněk Surý.

 

2. čtvrtfinále: HK Kroměříž - SKMB Boskovice 1:5 (0:1, 1:0, 0:4), 22. Gazda - 10. Hnilička, 41. Klaus, 46. Šebek, 53. Tomaník, 58. Bednář.

Boskovice: Chvátal - Maksa, Surý A., Dufek, Surý Z., Krejčiřík, Vágner, Klaus, Skácel, Hnilička, Štancl, Bednář, Pelikán, Václavík, Šebek, Tomaník, Brabec.

Ve vyrovnané první třetině byly k vidění šance na obou stranách, jedinou z nich proměnil v 10. minutě hostující Hnilička, na jehož dorážku neměl domácí brankář šanci. V 15. minutě po hrubé chybě domácích se do samostatného nájezdu dostal Tomaník, ale branku nedal. V poslední minutě úvodní třetiny Chvátal zneškodnil skvělou šanci Lacigy a udržel svému týmu těsné vedení.

Ale už ve druhé minutě prostřední části bylo vyrovnáno, když Gazda dorazil do branky Jerglovu střelu od modré. I v dalších minutách patří hra domácímu celku, ale jeho šance likviduje Chvátal. A jen díky jemu zůstává nerozhodný stav i na konci druhého dějství, protože hostující celek toho moc neukázal.

Zato v závěrečné třetině jako by na ledě bylo jenom jedno mužstvo. Už ve 20. vteřině využily Boskovice přesilovku, za pět minut v další přesilovce přidaly třetí branku. Šanci na snížení měli domácí vzápětí, ale skóre se nezměnilo. Dokonce ani při dvojnásobné přesilovce hostů. Branka tedy přišla při přesilovce domácích, ale byli to hosté, kteří se z ní radovali. Tomaník ujel a nájezd proměnil. Domácí tým odvolal brankáře, ale dvě minuty před koncem uzavřel skóre utkání do prázdné branky boskovický Bednář.

Už po dvou zápasech se tak z postupu do semifinále radoval tým Boskovic, na svého soupeře, ale musel počkat až do nedělního večera, kdy se hrálo rozhodující třetí utkání Uherský Ostroh - Uherský Brod.

Čtvrfinále: Velké Meziříčí - Velká Bíteš 3:1, Velká Bíteš - Velké Meziříčí 0:5, postupuje Velké Meziříčí. Uničov - Hodonín 1:4, Hodonín - Uničov 9:3, postupuje Hodonín. Uherský Ostroh - Uherský Brod 3:1, Uherský Brod - Uherský Ostroh 2:1 a Uherský Ostroh - Uherský Brod 4:3, postupuje Uherský Ostroh.

Program semifinále: 1. zápas (středa 6. 3.): HHK Velké Meziříčí - SKMB Boskovice, 2. zápas (pátek 8. 3.): Boskovice - Velké Meziříčí, 3. zápas (neděle 10. 3.): Velké Meziříčí - Boskovice, příp. 4. zápas (pátek 15. 3.): Boskovice - Velké Meziříčí, příp. 5. zápas (neděle 17. 3.): Velké Meziříčí - Boskovice.

Ve druhé semifinálové dvojici změří síly celky Hodonína a Uherského Ostrohu.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509