Dnes je friday, 26. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Boskovičtí plavci mají za sebou úspěchy na několika závodech

19.5.2017 12:15 | Původní vydání | Lubomír Slezák

BOSKOVICE - V poslední dubnový den se v boskovickém bazénu sešli plavci z polské Rawy a slovenského města Levice, aby změřili své síly na závodech pořádaných městem Boskovice a plaveckým oddílem SVČ Boskovice.

Boskovičtí plavci mají za sebou úspěchy na několika závodech
Boskovičtí plavci, Foto archiv klubu

V rámci mezinárodního sportovního víkendu v Boskovicích bylo rozdáno více než sto medailí a celkem šest pohárů. Hendikepem byl malý počet plavců ze Slovenska, Polsko tentokrát bylo zastoupeno dvěma sportovními oddíly – plaveckým a triatlonovým. V utkání měst, kde se počítal nejlepší bodový výsledek, nakonec pohár za první místo vybojovaly Boskovice, druhou příčku získala Rawa Mazowiecka a třetí skončila Levice. Poháry i medaile oceněným předala paní starostka města Boskovice paní Hana Nedomová.

Dvoudenní mezinárodní závody s velmi kvalitní účastí polských, slovenských, maďarských a ruských plavců se konaly v brněnském padesátimetrovém bazénu Za Lužánkami. Boskovické barvy zde hájili Emma Ryšávková, Klára Dvořáčková, Tereza Trubelja, Martin Kopáček a Jakub Beneš. I přes opakující se hendikep, kterým je především netrénovanost v padesátimetrovém bazénu, si plavci z Boskovic nevedli vůbec špatně. Několikrát se ve výsledkové listině umístili v první desítce - Emma Ryšávková a Jakub Beneš v prsařských disciplínách, Martin Kopáček pak na prsa a motýlka. Podstatou však bylo posunutí osobních zaplavaných časů jako důkaz kvalitního tréninku.

V sobotu 6. května byl krytý bazén v Brně v obležení všech plavců Moravy, kteří se sem sjeli na letní krajský přebor dorostu a dospělých. Boskovický oddíl reprezentovaly dvě dorostenky a dva dorostenci. Nejlepšího umístění dosáhla Adriana Horňová, která získala třetí místo na 100 metrů motýlek v osobním rekordu a na poloviční trati byla čtvrtá. Andrea Husovská obsadila čtvrté a páté místo na 50 a 100 metrů prsa. Kvalitní výkony předvedl také Jakub David, na 50 a 100 metrů volným způsobem se umístil do desátého místa. Vojtěch Přibyl bojoval, ale byl poznat jeho tréninkový výpadek způsobený zdravotními problémy.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509