Dnes je friday, 26. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Derby: Dramatická podívaná

6.9.2011 10:29 | Původní vydání 6.9.2011 8:52 | Bohumil Hlaváček | Vyšlo v Zrcadlo č.18

Blanensko a Boskovicko - Hned dvě okresní derby se hrála o předminulém víkendu v krajském přeboru, třetí pak tuto sobotu. Boskovice doma přetlačily Ráječko, roli favorita splnilo Blansko v Rájci-Jestřebí, když zápas měl ve druhé půli neobyčejně dramatický průběh.

Derby: Dramatická podívaná
Foto Josef Mikulášek
Mimořádný náboj měl i očekávaný duel mezi Blanskem a Boskovicemi. Domácí byli po celý zápas lepším týmem, spálili však neuvěřitelné množství šancí a nakonec byli rádi za remízu. V tabulce je Blansko po výhře Vracova druhé.
Minulou sobotu vedly Boskovice s Ráječkem brzy brankou Jana Horáka. Hosté pak již hráli v obraně pozorně a nedovolili soupeři zvýšit vedení. Naopak střídající Tajnai ve druhé půli vyrovnal a vypadalo to na remízu. Kouč domácích Vorlický ale znovu šel na hřiště v dresu a svoje svěřence dovedl k vítěznému gólu, o který se postaral Ošlejšek.
Blansko po celou první půli v Rájci tlačilo. Domácí se sice také dostávali na dostřel Juranovy brány, ale šancí měli určitě víc hosté. Do vedení je poslal Šenk krátce po půli. Když Ráječtí nedali jasnou tutovku, dvojice Šenk Sehnal dotáhla vzájemnou kombinaci k okamžitému trestu podle hesla nedáš dostaneš, skóroval znovu Michal Šenk. Zdálo se být rozhodnuto. Začaly se však dít věci. Po faulu ve středu hřiště byl vyloučen blanenský Kolář a krátce nato Hrůzova střela prolétla houštinou těl k tyči, Juran nestačil zareagovat. Záleského svěřenci zatroubili k ataku. Po jedné ze situací míč mířil neomylně za čáru a stoper Martinec jej vyboxoval rukou. Šel ven a Macík z penalty srovnal. Blansko ale ukázalo svoji sílu. Poté, co přežilo nápor domácích, se trefil Doležel a ve zbývajím čase jeho spoluhráči nepustili ani v devíti Rájec ke hře.
O právě uplynulém víkendu zajeli Ráječtí do Podivína.V zápase posledních dvou celků drželi krok jen v první půli. Dali sice nakonec tři branky, domácí však sedm a soupeře zdecimovali. Smolný zápas absolvovali doma Ráječkovští. První půli doslova odchodili a byli za to potrestáni, když rousínovský hráč prošel ve 20. minutě slalomem přes čtyři fotbalisty Olympie a prostřelil Rettegyho. Ve druhé půli se sice domácí zlepšili, Rousínov ale nejtěsnější vedení udržel.
Derby Blanska s Boskovicemi mělo těžkou konkurenci v souběžném televizním zápasu reprezentace ve Skotsku. Diváci si přesto cestu do ochozů našli. Hned v 1. minutě se radovali domácí, když se po ukázkové přímočaré akci trefil Doležel. Krátce na to napřáhl ke střele Kamil Janíček a míč po teči boskovického hráče zapadl do branky. Blanenští pak urazili fotbalového pánaboha, když začali zahazovat nejvyloženější šance. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Šlíchal si nejprve dal ukázkového vlastence, aby krátce poté srovnal Šafařík. Na začátku druhé půle pak poslal hosty do vedení Jiří Janíček. Lepší Blansko pak až zoufale tlačilo, branku však ne a ne dát, příležitostí bylo na tři utkání. Až v závěru zachránil bod Sehnal. 
„S výsledkem nemůžu být spokojen, doma musíme vyhrávat. Dnes jsme si ztrátu zavinili jednoznačně sami díky řadě neproměněných šancí,“ zlobil se oprávněně na své svěřence domácí kouč Michal Kugler. „Blansko si určitě zasloužilo alespoň vyrovnat. Nás podržel zkušený Švéda v brance, vychytal toho hodně,“ smekl pomyslný klobouk před svým strážcem svatyně jeho protějšek Jiří Vorlický, který se i tentokrát v závěru objevil na hřišti.
FK Apos Blansko - FC Boskovice 3:3 
Poločas: 2:2. Branky: 1. Doležel, 7. Janíček K., 86. Sehnal - 22. vlastní Šplíchal, 25. Šafařík, 46. Janíček J. Blansko: Juran - Hájek, Bubeníček, Šplíchal, Beneš, Sedláček (73. Pernica), Janíček K. (58. Kugler), Zouhar, Šenk, Sehnal, Doležel. Boskovice: Švéda - Adamec, P. Martínek (C), Jakub Horák (65. Fojt L.), Vykoukal - Preč, Jan Horák, Ošlejšek (82. Vorlický), Šafařík, Müller (68. Horák M.) – Janíček. Diváků: 250. 
Slavoj Podivín - MKZ Rájec-Jestřebí 7:3 
Poločas: 3:2. Branky: 14. a 44. Macháček, 48. Ostrý. Rájec: Němeček - Keller, Palkanynets (77. Kovář), Macík, Holý, Hrůza, Opletal (73. Geschwantner), Sedlák, Straka, Macháček, Ostrý. Diváků: 100.
SK Olympia Ráječko – FRAMOZ Rousínov 0:1
Poločas: 0:1. Ráječko: Rettegy – Tenora (46. Sígl), Maška, Bartoš, Koutný (51. Badura) – Jarůšek, Sehnal J., Kupský, Štrajt (46. Neděla) – Tajnai, Starý. Diváků: 200. 

 1.

 Vracov

 5

 4

 0

 1

 13:6

 12

 2.

 Blansko

 5

 3

 2

 0

 12:7

 11

 3.

 Novosedly

 5

 3

 1

 1

 5:4

 10

 4.

 Bzenec

 5

 3

 0

 2

 13:5

 9

 5.

 Boskovice

 5

 2

 3

 0

 8:6

 9

 6.

 Znojmo

 5

 2

 2

 1

 8:6

 8

 7.

 Ivančice

 5

 2

 1

 2

 13:7

 7

 8.

 Kuřim

 5

 2

 1

 2

 8:7

 7

 9.

 Kyjov

 5

 2

 1

 2

 5:5

 7

 10.

 M. Krumlov

 5

 2

 1

 2

 3:6

 7

 11.

 Ráječko

 5

 2

 0

 3

 7:6

 6

 12.

 Rousínov

 5

 2

 0

 3

 6:9

 6

 13.

 Podivín

 5

 2

 0

 3

 12:18

 6

 14.

 Rajhrad

 5

 1

 1

 3

 3:8

 4

 15.

 Zbýšov

 5

 1

 0

 4

 6:15

 3

 16.

 Rájec

 5

 0

 1

 4

 5:12

 1

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509