Dnes je saturday, 27. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Fotbalová zimní příprava: Boskovice nestačily na umělce na Hodonín

8.2.2017 5:08 | Původní vydání | Lubomír Slezák

REGION - I přesto, že fotbalovým trávníkům vládne zima, kluby nezahálí a na umělých trávnících ladí formu v přípravných zápasech. Jedním z nich bylo i sobotní utkání v Boskovicích. Vedoucí celek divize Hodonín končil přípravným zápasem v Boskovicích svoje týdenní soustředění, které strávil v Nemojanech.

Fotbalová zimní příprava: Boskovice nestačily na umělce na Hodonín
Zimní příprava Boskovic. Foto Lubomír Slezák

Boskovice - Hodonín 1:5 (1:2).

 „Domácí celek zaslouží pochvalu za bojovnost a vysoké herní nasazení. Na začátku dokázal využít únavy našich hráčů, postupem času jsme se ale dokázali prosadit,“ řekl krátce po utkání hostující trenér František Komňacký.

Do utkání skutečně lépe vstoupili domácí, kteří už ve třetí minutě vedli, hosté ale ještě v průběhu první půle dokázali výsledek otočit. Nejprve proměnili pokutový kop, poté si po jednom z mnoha centrů domácí dali vlastní branku.

Boskovičtí hráči právem mohli litovat několika nevyužitých šancí, velkou překážkou jim byl především brankář Kokeš, který pochytal vše, co prošlo obranou, kterou dirigoval Roman Konečný, bývalý slovenský mládežnický reprezentant.

Dirigentem hry byl v celku Hodonína Ondřej Paděra, kterého pochopitelně znají také domácí fanoušci.

„Ondra je bezesporu platným hráčem našeho týmu. Z malé kopané má bohužel vžité určité návyky, jako je například menší důraz, než bychom chtěli, ale nahrazuje to skvělým fotbalovým myšlením,“ hodnotil jeho hru trenér Komňacký.

Slovácký celek, se musel obejít bez marodů Polácha a Voříška, scházeli také Kyselka, Bartoš, Fojtík nebo Varmuža. V domácím celku chyběli například Maděrka a Minařík. „Dnes jsme byli téměř kompletní a s předvedenou hrou jsem spokojen,“ hodnotil utkání boskovický trenér Jan Havlíček.

„Až do šedesáté minuty jsme byli v podstatě rovnocenným soupeřem, poté se přeci jen ukázala větší síla našeho soupeře. Pokud bychom takhle hráli v mistrovských zápasech, nemáme se čeho bát. Z prvních pěti jarních zápasů hrajeme čtyři doma a chtěli bychom získat co nejvíc bodů,“ dokončil Havlíček.

Ve druhém poločase hosté třikrát překonali domácího brankáře, a to ještě Konečný neproměnil penaltu, když přestřelil boskovickou branku. Do Hodonína si tak hosté odvezli zaslouženou výhru.

„Naším jarním cílem je jednoznačně postup do třetí ligy. Nemá cenu se nikam schovávat. Zkoušíme tři nové hráče, ale kádr se zřejmě nijak výrazně nezmění. Nejvíc by mělo o postupu napovědět první jarní kolo,“ uzavřel sobotní utkání hostující trenér František Komňacký.

V prvním jarním kole hostí v sobotu 18. března Hodonín druhý Uherský Brod. Na podzim vyhrál Hodonín 3:1 a před začátkem jara na svého soupeře náskok čtyř bodů.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509